NRK Meny
Normal

Slik har du neppe sett alpinlandslaget før

– Det er spesielt å skulle lære dem noe da. Iallfall når man har vært læregutt så lenge, sier Henrik Kristoffersen.

Henrik Kristoffersen og resten av alpinlandslaget med innspilling av reklamefilm.

Med «dem» mener han fartskjørerne Aksel Lund Svindal og Kjetil Jansrud – vår to eneste toppalpinister de siste sesongene. For nå er det de to veteranene som skal lære av en 19-åring.

Den unge slalåmkjøreren spiller i disse dager inn en film for landslagets hovedsponsor. For et år siden hadde filmen blitt bygget på bare to. Nå er de tre.

For sist vinter skjedde det noe. Da tok Henrik Kristoffersen steget opp i verdenstoppen. Med slalåmseier og pallplasser både i slalåm og storslalåm tok 19-åringen verden med storm i forrige sesong. Dermed har han også ting å lære bort.

– Ja, det er bare å se på resultatlista. Dette kan jeg, og jeg lærer det med glede bort, sier Kristoffersen til NRK.

Når landslaget setter kurs for Chile og Argentina, er det med en ny kaptein i de tekniske øvelsene. Opplegget blir endret slik at fartskjørerne skal få flere treningsdøgn sammen med de tekniske kjørerne.

– Når de skal ha fem uker i Sør-Amerika og begynner å bli slitne, og så kommer det en 20 år gammel knert og skal smelle på litt, da får vi se hvordan det går, sier Kristoffersen og humrer godt.

Siste nytt

 • Beskyldes for å ha dopet hundene

  Ledelsen for Iditarod-løpet i Alaska i USA anklager Dallas Seavey, som har vunnet løpet fire ganger, for å ha dopet hundene sine. Selv nekter 30-åringen for å ha gitt forbudte stoffer til dem i årets løp, og han har trukket seg fra neste års løp i protest.

  Dallas Seavey
  Foto: Mark Thiessen / AP
 • New York Rangers tapte igjen

  Mats Zuccarello og New York Rangers gikk på nok en smell da de tapte 1-4 mot San Jose Sharks natt til tirsdag. Lørdag fikk Rangers en kjærkommen opptur med en 4-2-seier, men mandag ble det nytt tap. Laget har nå tapt åtte av sesongens ti kamper.

  Feiret scoring
  Foto: Adam Hunger / Ap
 • Ronaldo ble årets spiller

  Cristiano Ronaldo ble kåret til årets spiller under FIFAs prisutdelingsgalla i London mandag. Real Madrid-stjernen har vunnet priser på løpende bånd de siste sesongene. Mandag stakk han av med en ny gjev utmerkelse – i kamp med Barcelonas Lionel Messi og Paris Saint-Germains Neymar.

  FBL-FIFA-AWARDS
  Foto: GLYN KIRK / AFP

Sendeplan

Kl. Program Kanal
VM-kvalifisering fotball, kvinner: Nederland - Norge
4-4-2 VM-kvalifisering fotball kvinner: Nederland - Norge
VM-kvalifisering fotball: Nederland - Norge