Slik har du neppe sett alpinlandslaget før

– Det er spesielt å skulle lære dem noe da. Iallfall når man har vært læregutt så lenge, sier Henrik Kristoffersen.

Henrik Kristoffersen og resten av alpinlandslaget med innspilling av reklamefilm.

Med «dem» mener han fartskjørerne Aksel Lund Svindal og Kjetil Jansrud – vår to eneste toppalpinister de siste sesongene. For nå er det de to veteranene som skal lære av en 19-åring.

Den unge slalåmkjøreren spiller i disse dager inn en film for landslagets hovedsponsor. For et år siden hadde filmen blitt bygget på bare to. Nå er de tre.

For sist vinter skjedde det noe. Da tok Henrik Kristoffersen steget opp i verdenstoppen. Med slalåmseier og pallplasser både i slalåm og storslalåm tok 19-åringen verden med storm i forrige sesong. Dermed har han også ting å lære bort.

– Ja, det er bare å se på resultatlista. Dette kan jeg, og jeg lærer det med glede bort, sier Kristoffersen til NRK.

Når landslaget setter kurs for Chile og Argentina, er det med en ny kaptein i de tekniske øvelsene. Opplegget blir endret slik at fartskjørerne skal få flere treningsdøgn sammen med de tekniske kjørerne.

– Når de skal ha fem uker i Sør-Amerika og begynner å bli slitne, og så kommer det en 20 år gammel knert og skal smelle på litt, da får vi se hvordan det går, sier Kristoffersen og humrer godt.

Siste nytt

 • NM-semifinalene trukket

  I semifinalene i NM tar Arna-Bjørnar imot Vålerenga, mens regjerende cupmester LSK Kvinner skal til Trondheim og møte Trondheims-Ørn. De to kampene er ikke endelig berammet, men skal spilles helgen 26. og 27. oktober.

  Fotball: Toppserien VIF-LSK (0-5)
  Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix
 • Sjuende strake NM-semi for LSK

  LSK Kvinner slo Kolbotn 3-1 i NM-kvartfinalen etter to scoringer av nysigneringen Emilie Nautnes og ett av Elise Thorsnes. Arna-Bjørnar slo Røa 1-0, Trondheims-Ørn vant 4-2 over Sandviken, og Vålerenga er klare for semifinale med 3-0 mot Avaldsnes.

  Elise Thorsnes
  Foto: David Catry / NTB scanpix
 • Sturridge blir Sørloth-lagkamerat

  Daniel Sturridge blir lagkamerat med Alexander Sørloth i Trabzonspor. Det bekrefter den tyrkiske klubben på Twitter. Den engelske 29-åringen har vært klubbløs siden han ble frigitt av Liverpool i begynnelsen av juni.

  Laster Twitter-innhold

Sendeplan

Kl. Program Kanal