«Fette-dårlig dommer, altså»

OTTAWA (NRK): Ada Hegerberg visste neppe at det ble kringkastet til en hel verden da hun felte sin dom over kvinnen i gult.

Ada Hegerberg snappes opp av mikrofonene på sidelinjen.

KRITISK: Ada Hegerberg plukkes opp av mikrofonene på sidelinjen i et mindre heldig øyeblikk.

Ada Hegerberg smilte godt da NRK gjorde henne oppmerksom på hendelsen i intervjusonen etter kampen.

– Det var jeg ikke klar over. Sånt skjer i kamper, det må være lov, smilte hun, og la til at hun mente det var mange rare dommeravgjørelser.

– Jeg synes vi kunne hatt litt bedre dømming i dag, uten tvil. Det kan være at mot store nasjoner som Tyskland går det litt mot en mindre nasjon. Men jeg vil ikke legge så mye i det. Jeg er fornøyd med at vi klarte å krige oss til ett poeng, sa hun.

Også Even Pellerud uttrykte frustrasjon over den rumenske dommeren Teodora Albon etter 1-1-kampen mot Tyskland, etter en rekke avgjørelser i tysk favør.

– Jeg skjønner ikke hvorfor Ada Hegerberg ikke fikk flere frispark. De la armene rundt henne hele tiden. Det overrasket meg, sa han.

– Dette var iallfall ikke en dommerprestasjon som favoriserte Norge.

Albon var for øvrig dommer i Norges annen gruppekamp også i EM for to år siden. Da ble Norge snytt for to straffespark mot Nederland, men vant 1-0 likevel. Hegerberg, som ble klart felt uten å få straffe, kalte den gang dømmingen «horribel».

Like misfornøyd var ikke Hegerberg med frisparkscoringen til Maren Mjelde. Lagvenninnen skrudde inn 1-1-målet helt oppe i krysset, og sørget for norsk poeng. Thailand slo Elfenbenskysten i den andre kampen i Norges pulje natt til fredag, og sørget for at Norge nærmest er klar for åttedelsfinale allerede.

Komm.: Andreas Stabrun Smith og Tom Nordlie.

Se Maren Mjeldes utsøkte frispark her.

Siste nytt

 • England med sterk seier mot Spania

  England slo Spania 3-2 på bortebane mandag i nasjonsligaen. Dette er første gang Spania slipper inn tre mål i en tellende hjemmekamp.

  Raheem Sterling
  Foto: Carl Recine / Reuters
 • Kristoffersen-saken etter sesongen

  Henrik Kristoffersen får innfridd ønsket om å ha rettssaken i striden med Norges Skiforbund etter sesongslutt. Saken går i Oslo tingrett i mars neste år, melder Aftenposten.

  Henrik Kristoffersen
  Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix

Sendeplan

Kl. Program Kanal