«Drillo» ikke imponert av Argentina: – Noe av det mest naive og romantiske jeg har sett

Tidligere landslagssjef Egil Olsen med klar tale til Lionel Messi og Argentina før kampen mot Kroatia.

Lionel Messi

FORTVILTE: Lionel Messi og Argentina lyktes ikke med å trenge gjennom den islandske muren.

Foto: Mladen Antonov / AFP

Ifølge FIFAs offisielle tall hadde Argentina et klart overtak på Island alle steder enn der det gjelder som mest.

For 26–9 i skudd, 10–2 i cornere og 72–28 prosents ballbesittelse hjelper lite når resultatet viser 1–1.

Norges tidligere landslagstrener lar seg heller ikke imponere når han ser bak resultatet. «Drillo» er kjent som en gjennombruddshissighetens forkjemper, og det han så av «La Albiceleste» var langt unna det pragmatikeren ønsker.

– Det er noe av det mest naive og romantiske jeg har sett, sier eks-treneren som nå er NRK-ekspert.

Les også: Messi fortvilet etter marerittstarten på VM: – Island ville ikke spille

Drillo

RASKESTE VEIEN TIL MÅL, TAKK: Egil Olsen vil se flere og tidligere gjennombrudd fra argentinerne.

Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix

– Rådville

Argentina-trener Jorge Sampaoli har måttet tåle mye kritikk for sin taktiske tilnærming til kampen. Gazzetta dello Sport plasserer Argentina på 9. plass i sin ranking over lagene basert på prestasjonene hittil i VM.

– Å bryte gjennom Island er ikke enkelt for noen, men Sampaolis kreasjon virket rådville uten ideer, tempo og samhandling, skriver den anerkjente italienske sportsavisen.

Tregt og omstendelig

For «Drillo» var det frustrerende å se den endeløse balltrillingen frem og tilbake foran den «bussen» Island parkerte ved egen 16-meter. Argentina hadde 718 pasninger i løpet av kampen, motstanderen 189.

– Altfor tregt og omstendelig, konkluderer mannen som i sin tid provoserte Brasil ved å hevde at de ville blitt bedre med ham ved spakene.

– Hva ville du gjort om du var i Sampaolis sko?

– Prøvd mye oftere og mye tidligere på gjennombrudd. De ville mistet ballen langt oftere, men det ville også gitt mange flere muligheter til å gjenvinne ballen høyt i banen, sier Olsen før han legger til at Russland har vært det laget som spiller likest slik han ønsker det.

Laster Twitter-innhold

Capello-kritikk

«Drillo» får støtte av en annen trenerlegende.

Fabio Capello er ekspert for den italienske TV-kanalen Mediaset. Den tidligere Milan-, Roma-, Juventus-, Real Madrid- og England-sjefen er heller ikke nådig i sin analyse.

Fabio Capello

SKEPTISK: Fabio Capello likte ikke det han så av Argentina i første kamp.

Foto: Ivan Sekretarev / AP

– Midtbanen til Argentina var latterlig. Det gikk sakte, og de prøvde alltid bare å gå gjennom midten for å gi ballen til Messi. Jeg synes Messi er en bedre spiller enn Ronaldo, men dette argentinske laget hjelper ham ikke, sier Capello ifølge Football Italia.

Italieneren, som trente Russland under VM 2014, kom også med råd til sin argentinske trenerkollega Sampaoli som beholdt Paulo Dybala på benken og kun slapp til Gonzalo Higuaín de siste ti minuttene.

– Paulo Dybala kunne gitt Argentina noe annerledes, særlig fra distanse, og jeg ville ha brukt han mot Island, sier Capello.

Argentina møter Kroatia klokken 20 torsdag kveld, og kampen vises på NRK1.

Laster innhold, vennligst vent..

Siste nytt

 • Sjokktap for Real Madrid

  Real Madrid gjekk på ein smell i Champions League kampen mot CSKA Moskva onsdag kveld. Laget tape heile 3–0 heime på Santiago Bernabéu. Islandske Arnor Sigurdsson punkterte kampen for gjestane då han sette inn det tredje målet etter 73 minutt.

  Arnor Sigurdsson
  Foto: Manu Fernandez / AP
 • Klæbo involvert i påkjørsel

  Johannes Høsflot Klæbo var involvert i en trafikkulykke på Byåsen i Trondheim onsdag, skriver VG. Ifølge politiet skal det ha vært mindre personskader etter ulykken.

  – Det er ingen dramatikk i dette. Men vi vil heller ikke legge skjul på at det er Johannes som er involvert, sier far og manager, Håkon Klæbo til VG.

  Verdenscup langrenn
  Foto: Geir Olsen / NTB scanpix
 • Jansrud beste norske på trening

  Kjetil Jansrud var raskest av de norske på utfortreningen i Val Gardena onsdag. Han kjørte ned til en sjuende plass, 1,02 sekunder bak Travis Ganong, som hadde best tid.

  Aksel Lund Svindal tapte tid til de beste og havnet sist av de norske. Han passerte målstreken hele 3,10 sekunder bak og endte til slutt som nummer 45.

  Jansrud best i Lake Louise
  Foto: Frank Gunn / AP

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Morgensport og musikk
Morgensport og musikk
Morgensport og musikk
Morgensport og musikk
Morgensport og musikk
VM svømming kortbane
NRK Sport Live
NRK Sport Live
Vinterstudio
NRK Sport Live: V-cup skiskyting
V-cup skiskyting: Sprint kvinner