NRK Meny
Normal

«Beistet» scoret – til ingen nytte

Mannen som kalles verdens sterkeste fotballspiller, kunne ikke hindre Steven Gerrard i å sikre FA-cup-avansement for Liverpool.

Adebayo Akinfenwa

Adebayo Akinfenwa jublet hemningsløst for sin scoring mot favorittklubben Liverpool.

Foto: STEFAN WERMUTH / Reuters

Laster innhold, vennligst vent..

Målscorerne i kveldens FA-cupkamp er to motpoler i fotballen. Der noen trodde Gerrard var for spinkel til å bli en toppspiller, har Wimbledons Adebayo Akinfenwa blitt kjent først og fremst for sin styrke.

Akinfenwa er vel den eneste fotballspilleren der flere er oppdatert på hva han løfter i benkpress (180 kg) enn hvor mange mål han har scoret.

Og mens Gerrard hylles for sin kvaliteter og trofeer, har 32 år Akinfenwa blitt en kulthelt i fotballverdenen på grunn av sitt mer vektløfteraktige utseende.

Gerrard har vært hele karrieren i en klubb, Akinfenwa har skiftet klubb tretten ganger.

En ventet helt

Men selv om Akinfenwa har tilbrakt fotballkarrieren sin i litt mindre klubber har engelskmannen bra uttelling som spiss. De siste sju årene har han scoret mer enn ti mål på hver sesong for Northampton og Gillingham.

Og etter at han signerte for Wimbledon i sommer, har det blitt åtte mål i League Two på 22 kamper. Derfor var det kanskje ingen overraskelse at det var han som pirket inn et cornermål da Simon Mignolet mistet ballen.

Men hvem som ble kampens helt var som rett ut av manuskriptet.

Tomålsscorer

Det var som seg hør og bør at Steven Gerrard scoret kampens første mål etter alt skriveriet den siste uka. Gerrard har blitt hyllet etter at han forrige uke fortalte at han forlater Liverpool til sommeren. Han har til og med greid å overbevise en i utgangspunktet skeptisk Vegard Heggem.

Allikevel leser han ikke hyllesten selv, så alt skrytet har ikke gått ham til hodet. Dermed var hodet brukbart til andre ting, som å heade Liverpool i ledelsen 1-0.

Og da han i andre omgang brukte den følsomme høyrefoten på å sette inn 2-1 på frispark var det ingen tvil om hvem som skulle bli kampens store helt.

Dermed er Liverpool videre i FA-cupen og spiller hjemme mot Bolton i neste runde.

Siste nytt

 • Alle tre topplaga tapte

  Både Aalesund, Viking og Sandnes Ulf tapte i dagens runde i 1. divisjon. Resultat: Aalesund - HamKam 1-2, Jerv - Viking 3-2, Mjøndalen - Sandnes Ulf 1-0, Sogndal - Strømmen 5-1, Florø - Levanger 0-2, Notodden - Åsane 0-0, Tromsdalen - Nest Sotra 3-1.

  Eliteserien fotball 2018: Viking - Ålesund.
  Foto: Carina Johansen / NTB scanpix
 • Selvmål reddet Haugesund

  Tromsøs Kent-Are Antonsen scoret kampens eneste mål i oppgjøret mot FK Haugesund søndag. Han satte ballen i feil mål i første omgang, og FKH vant 1–0.

   Kent-Are Antonsen
  Foto: Rune Stoltz Bertinussen / NTB scanpix
 • Scoret fem mål på 12 minutter

  Sogndal havnet tidlig under 0–1 i søndagens 1.-divisjonskamp mot Strømmen.

  Så scoret Sogndal fem mål fra det 18. til det 30. minutt. Etter en halvtime sto det 5–1 på Fosshaugane. Det ble også sluttresultatet for Eirik Bakkes menn.

  Kvalifisering til Eliteserien 2018. Sogndal mot Ranheim 1 - 0
  Foto: Christian Blom / NTB scanpix

Sendeplan

Kl. Program Kanal