NRK Meny
Normal

«Beistet» scoret – til ingen nytte

Mannen som kalles verdens sterkeste fotballspiller, kunne ikke hindre Steven Gerrard i å sikre FA-cup-avansement for Liverpool.

Adebayo Akinfenwa

Adebayo Akinfenwa jublet hemningsløst for sin scoring mot favorittklubben Liverpool.

Foto: STEFAN WERMUTH / Reuters

Laster innhold, vennligst vent..

Målscorerne i kveldens FA-cupkamp er to motpoler i fotballen. Der noen trodde Gerrard var for spinkel til å bli en toppspiller, har Wimbledons Adebayo Akinfenwa blitt kjent først og fremst for sin styrke.

Akinfenwa er vel den eneste fotballspilleren der flere er oppdatert på hva han løfter i benkpress (180 kg) enn hvor mange mål han har scoret.

Og mens Gerrard hylles for sin kvaliteter og trofeer, har 32 år Akinfenwa blitt en kulthelt i fotballverdenen på grunn av sitt mer vektløfteraktige utseende.

Gerrard har vært hele karrieren i en klubb, Akinfenwa har skiftet klubb tretten ganger.

En ventet helt

Men selv om Akinfenwa har tilbrakt fotballkarrieren sin i litt mindre klubber har engelskmannen bra uttelling som spiss. De siste sju årene har han scoret mer enn ti mål på hver sesong for Northampton og Gillingham.

Og etter at han signerte for Wimbledon i sommer, har det blitt åtte mål i League Two på 22 kamper. Derfor var det kanskje ingen overraskelse at det var han som pirket inn et cornermål da Simon Mignolet mistet ballen.

Men hvem som ble kampens helt var som rett ut av manuskriptet.

Tomålsscorer

Det var som seg hør og bør at Steven Gerrard scoret kampens første mål etter alt skriveriet den siste uka. Gerrard har blitt hyllet etter at han forrige uke fortalte at han forlater Liverpool til sommeren. Han har til og med greid å overbevise en i utgangspunktet skeptisk Vegard Heggem.

Allikevel leser han ikke hyllesten selv, så alt skrytet har ikke gått ham til hodet. Dermed var hodet brukbart til andre ting, som å heade Liverpool i ledelsen 1-0.

Og da han i andre omgang brukte den følsomme høyrefoten på å sette inn 2-1 på frispark var det ingen tvil om hvem som skulle bli kampens store helt.

Dermed er Liverpool videre i FA-cupen og spiller hjemme mot Bolton i neste runde.

Siste nytt

 • Uendret på kvinnenes FIFA-ranking

  Norge avslutter året på 14.-plass på FIFA-rankingen i fotball for kvinner. Det er uendret fra september. Norge deler plasseringen med Sør-Korea. Verdensmester USA topper rankingen foran Tyskland og England.

  Sjögren
  Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix
 • Hvas med norsk rekord

  17 år gamle Tomoe Zenimoto Hvas svømte inn til tredje beste tid i forsøkene på 200 meter medley fredag. Han satte norsk rekord med tiden 1.54,08 - halvannet sekund bedre enn hans forrige rekord på 1.55.52.

   Tomoe Zenimoto Hvas
  Foto: SVT
 • Østerbø vant i Kina

  Øystein Kvaal Østerbø løp fredag inn til seier på mellomdistansen under siste runde av parkverdenstouren i orientering i Kina. Etter 5.-plass på onsdagens sprint, ble det fredag fulltreff for Østerbø. Han løp inn til seier et halvminutt foran Frederic Tranchand.

  østerbø
  Foto: SÖREN ANDERSSON / NTB scanpix

Sendeplan

Kl. Program Kanal
V-cup fristil: Skicross
V-cup fristil: Skicross
V-cup alpint: Super-G, menn
Vinterstudio
Vinterstudio
V-cup alpint: Super-G menn
V-cup alpint: Super-G menn
Best i verden: Kupper'n
V-cup skiskyting: Sprint menn
V-cup skiskyting: Sprint menn
EM svømming