"Alle" bak Armstrong tatt

Blant de ti som havnet bak Lance Armstrong på resultatlisten da han vant sitt siste Tour de France, er nesten alle nå innblandet i dopingsaker.

Lance Armstrong på den siste etappen i Tour de France i 2005.

Lance Armstrong på den siste etappen i Tour de France i 2005.

Foto: JAVIER SORIANO / AFP

Armstrong tok den siste av sine sju sammenlagtseire i Tour de France for to år siden, i 2005.

Etter avsløringene i årets Tour de France er det nå klart at sju av de ti beste på sammenlagtlisten det året siden er blitt innvolvert i dopingsaker.

Lance Armstrong var ute sammen med John Edwards og drev valgkamp i Iowa onsdag.

Lance Armstrong var ute sammen med John Edwards og drev valgkamp i Iowa onsdag. Edwards er en av de tre favorittene til å bli demokratenes kandidat til presidentvalget i USA i 2008.

Foto: Charlie Neibergall / AP

I tillegg til Amstrong er det bare hans landsmann Levi Leipheimer og australske Cadel Evans fra de ti beste i 2005 som ikke er dopingbefengt.

Slik har det gått med de ti beste fra 2005

1 Lance Armstrong, USA, Discovery Channel

La opp etter å ha tatt sin 7. sammenlagtseier i 2005. Har siden forsvart Floyd Landis for dopinganklager.

2 Ivan Basso, Italia, Team CSC

Ivan Basso

Ivan Basso skulle overta tronen etter Lance Armstrong, men fikk startnekt i 2006-Touren.

Foto: ALESSANDRO TROVATI / AP

Fikk startnekt i Tour de France i 2006. Har innrømmet å være innblandet i den spanske bloddopingskandalen. Er utestengt for doping i to år frem til 24. oktober 2008.

3 Jan Ullrich, Tyskland, T-Mobile

Fikk startnekt i Tour de France i 2006. Mistenkt for innblanding i den spanske bloddopingskandalen. 4. april 2007 sa en statsadvokat at Ullrichs DNA var funnet i ni blodposer som ble funnet på kontoret til den spanske legen Eufemiano Fuentes. Selv har Ullrich nekter for noen gang å ha dopet seg. Han sa i februar i år at han la opp.

4 Francisco Mancebo, Spania, Illes Balears

Fikk startnekt i Tour de France i 2006. Mistenkt for innblanding i den spanske bloddopingskandalen. La opp etter startnekten, men har siden gjort comeback for et mindre spansk lag, Relax-Gam.

5 Alexander Vinokourov, Kasakhstan, T-Mobile

Avla positiv A-prøve for bloddoping etter den 13. etappen i årets Tour de France. Har i en årrekke vært knyttet opp til dopingrykter.

6 Levi Leipheimer, USA, Team Gerolsteiner

Har ikke blitt innblandet i dopingsaker. Ligger på 2. plass i årets Tour de France.

7 Michael Rasmussen, Danmark, Rabobank

Ble onsdag kveld kastet ut av av sitt nederlandske lag Rabobank etter at han løy for laget om hvor han var i oppkjøringen til årets Tour de France.

8 Cadel Evans, Australia, Davitamon-Lotto

Har ikke blitt innblandet i dopingsaker. Ligger på 3. plass i årets Tour de France.

9 Floyd Landis, USA, Phonak

Floyd Landis

Floyd Landis jublet som vinner i 2006, men ble så tatt for doping.

Foto: JACK GUEZ / AFP

Avla positiv prøve for testosteron på en av etappene da han vant Tour de France i 2006. Nekter for at han har gjort noe ulovlig. Saken er ikke endelig avgjort.

10 Óscar Pereiro, Spania, Phonak

Kjørte inn til 2. plass i Tour de France i 2006 bak Floyd Landis og kan bli erklært som vinner hvis Landis blir endelig diskvalifisert. 18. januar 2007 skrev den franske avisen Le Monde at Pereiro testet positiv for doping under 2006-Touren. Han testet positivt for stoffet salbutamol, som finnes i astmamedisin, etter to etapper. En uke senere sa det franske antidoping-byrået at det droppet etterforskningen av Pereiro fordi han en god nok forklaring på hvorfor han hadde stoffet i seg.

Siste nytt

 • Ungarn straffast for rasisme

  Fifa straffar Ungarn etter at det kom rasistiske tilrop i møte med England nyleg. Det betyr at laget må spele utan publikum mot Albania 9. oktober.

  I tillegg må det Ungarske fotballforbundet punge ut med om lag 1, 9 millionar kroner.

  Dette er eit av dei saftigaste bøtene Fifa nokosinne har ilagt eit forbund.

  Ungarn er frå før blitt dømd til to kampar utan publikum av Uefa, men den sanksjonen blir først sett i verk i nasjonsligaen i juni neste år. Bakgrunnen for straffa var rasismerop frå ungarske supportarar i sommarens fotball-EM.

  Hungary England WCup 2022 Soccer
  Foto: Tibor Illyes / AP
 • «Perry» hentar inn Lagerbäck

  Per Joar Hansen blir attendeført med Lars Lagerbäck i Östersund i Allsvenskan.

  Dei to vart fjerna som trenarar for det norske landslaget i fotball i desember i fjor.

  Hansen vart tilsett som trenar i den svenske klubben tidlegare i månaden. Lagerbäck skal ifølgje laget eigen side på Facebook fungere som ein sparringspartnerar for Hansen.

  Lars Lagerbäck
  Foto: Terje Pedersen / Terje Pedersen
 • Arteta roser Ødegaard

  Arsenal-manager Mikel Arteta ga Martin Ødegaard ros da han ble spurt om nordmannens evne til å bruke eksempelets makt til å lede laget.

  – Jeg tror vi er iferd med å bygge en lederkultur i gruppen. Det er en veldig ung tropp med mange spillere under 23 år. Martin er landslagskaptein.

  – Marten har en evne til å utnytte talentet sitt, motta ballen der andre ikke ønsker den, men også gjennom holdningen sin, rytmen og måten han setter press på andre spillere, fortsetter Arteta på Arsenals pressekonferanse før ligacupkampen mot AFC Wimbledon onsdag.

  Han mener Ødegaard imponerer også i den defensive delen av spillet.

  Den norske stjernespilleren ble matchvinner med et lekkert frispark mot Burnley i helgen.

  Britain Soccer Premier League
  Foto: Anthony Devlin / AP

Sendeplan

Kl. Program Kanal