NRK Meny
Normal

"Alle" bak Armstrong tatt

Blant de ti som havnet bak Lance Armstrong på resultatlisten da han vant sitt siste Tour de France, er nesten alle nå innblandet i dopingsaker.

Lance Armstrong på den siste etappen i Tour de France i 2005.

Lance Armstrong på den siste etappen i Tour de France i 2005.

Foto: JAVIER SORIANO / AFP

Armstrong tok den siste av sine sju sammenlagtseire i Tour de France for to år siden, i 2005.

Etter avsløringene i årets Tour de France er det nå klart at sju av de ti beste på sammenlagtlisten det året siden er blitt innvolvert i dopingsaker.

Lance Armstrong var ute sammen med John Edwards og drev valgkamp i Iowa onsdag.

Lance Armstrong var ute sammen med John Edwards og drev valgkamp i Iowa onsdag. Edwards er en av de tre favorittene til å bli demokratenes kandidat til presidentvalget i USA i 2008.

Foto: Charlie Neibergall / AP

I tillegg til Amstrong er det bare hans landsmann Levi Leipheimer og australske Cadel Evans fra de ti beste i 2005 som ikke er dopingbefengt.

Slik har det gått med de ti beste fra 2005

1 Lance Armstrong, USA, Discovery Channel

La opp etter å ha tatt sin 7. sammenlagtseier i 2005. Har siden forsvart Floyd Landis for dopinganklager.

2 Ivan Basso, Italia, Team CSC

Ivan Basso

Ivan Basso skulle overta tronen etter Lance Armstrong, men fikk startnekt i 2006-Touren.

Foto: ALESSANDRO TROVATI / AP

Fikk startnekt i Tour de France i 2006. Har innrømmet å være innblandet i den spanske bloddopingskandalen. Er utestengt for doping i to år frem til 24. oktober 2008.

3 Jan Ullrich, Tyskland, T-Mobile

Fikk startnekt i Tour de France i 2006. Mistenkt for innblanding i den spanske bloddopingskandalen. 4. april 2007 sa en statsadvokat at Ullrichs DNA var funnet i ni blodposer som ble funnet på kontoret til den spanske legen Eufemiano Fuentes. Selv har Ullrich nekter for noen gang å ha dopet seg. Han sa i februar i år at han la opp.

4 Francisco Mancebo, Spania, Illes Balears

Fikk startnekt i Tour de France i 2006. Mistenkt for innblanding i den spanske bloddopingskandalen. La opp etter startnekten, men har siden gjort comeback for et mindre spansk lag, Relax-Gam.

5 Alexander Vinokourov, Kasakhstan, T-Mobile

Avla positiv A-prøve for bloddoping etter den 13. etappen i årets Tour de France. Har i en årrekke vært knyttet opp til dopingrykter.

6 Levi Leipheimer, USA, Team Gerolsteiner

Har ikke blitt innblandet i dopingsaker. Ligger på 2. plass i årets Tour de France.

7 Michael Rasmussen, Danmark, Rabobank

Ble onsdag kveld kastet ut av av sitt nederlandske lag Rabobank etter at han løy for laget om hvor han var i oppkjøringen til årets Tour de France.

8 Cadel Evans, Australia, Davitamon-Lotto

Har ikke blitt innblandet i dopingsaker. Ligger på 3. plass i årets Tour de France.

9 Floyd Landis, USA, Phonak

Floyd Landis

Floyd Landis jublet som vinner i 2006, men ble så tatt for doping.

Foto: JACK GUEZ / AFP

Avla positiv prøve for testosteron på en av etappene da han vant Tour de France i 2006. Nekter for at han har gjort noe ulovlig. Saken er ikke endelig avgjort.

10 Óscar Pereiro, Spania, Phonak

Kjørte inn til 2. plass i Tour de France i 2006 bak Floyd Landis og kan bli erklært som vinner hvis Landis blir endelig diskvalifisert. 18. januar 2007 skrev den franske avisen Le Monde at Pereiro testet positiv for doping under 2006-Touren. Han testet positivt for stoffet salbutamol, som finnes i astmamedisin, etter to etapper. En uke senere sa det franske antidoping-byrået at det droppet etterforskningen av Pereiro fordi han en god nok forklaring på hvorfor han hadde stoffet i seg.

Siste nytt

 • Zuccas nye sjef klar

  51 år gamle David Quinn er ansatt som ny trener for Mats Zuccarellos NHL-klubb New York Rangers. Quinn kommer fra trenerjobben til Boston University. Quinn erstatter Alain Vigneault. Han fikk sparken bare timer etter at New York Rangers ikke tok seg til NHL-sluttspillet for første gang siden 2010.

  Mats Zuccarello Aasen
  Foto: Elsa / Getty Images
 • Ancelotti blir Napoli-trener

  Carlo Ancelotti (58) har skrevet under en treårskontrakt som trener for serie A-klubben Napoli. Ancelotti fikk sparken i Bayern München sist høst. Han erstatter Maurizio Sarri som ledet Napoli til andreplass bak Juventus. Sarri skal være aktuell som ny trener i både Chelsea og Zenit St. Petersburg.

  SOCCER-ITALY-NAP/
  Foto: Charles Platiau / Reuters
 • Viviani med sin fjerde seier

  Elia Viviani tok sin fjerde etappeseier under Giro d'Italia onsdag. Han er dermed den første italieneren på fire år til å vinne fire etapper i én og samme utgave av Giro d'Italia.

  Alle sammenlagtfavorittene kom seg helskinnet til mål, og Simon Yates er fortsatt mannen som innehar den rosa ledertrøya etter den 17. etappen over 155 kilometer fra Riva del Garda til Iseo.

  CYCLING-ITA-GIRO
  Foto: LUK BENIES / AFP

Sendeplan

Kl. Program Kanal