– Spillmonopolet er riktig

Erna Solberg og Magnus Carlsen møttes på premieren av musikalen Chess på Folketeateret onsdag kveld. Carlsen signerte for snaue to uker siden en sponsoravtale med spillselskapet Unibet. Tidligere har den norske sjakkstjernen uttalt til NRK at han og Kindred (Unibets eierselskap journ.anm.) mener at ting vil bli bedre for spillavhengige med en lisensmodell. Statsministeren ønsker ikke å kritisere Carlsens samarbeid og trekker frem et annet perspektiv som viktig for å bevare spillmonopolet.

– Vi mener at spillmonopolet er riktig, fordi det er den måten vi tror vi får mest penger tilbake til norsk breddeidrett og barne- og ungdomsidretten. Og så lever vi i et land hvor hvert enkelt menneske gjør sitt eget valg, sa Solberg om Carlsens avtale med Unibet.

Magnus Carlsen og Erna Solberg på musikal
Foto: Jørn Andre Lien / NRK

Siste nytt

 • RBK-kvinnene tapte sin første kamp

  Rosenborg Kvinner tapte 1-0 for Sandviken i sin aller første kamp. Den blei spela på La Manga, og målet kom etter 39 minutt.

  Rosenborg Kvinner er same laget som tidlegare heitte Trondheims-Ørn. Frå i år er dei ein del av Rosenborg BK.

 • Forbyr barn å heade fotballen

  Flere fotballforbund i Storbritannia forbyr barn under 12 år å heade baller på trening for å minimere risikoen for hodeskader senere i livet.

  Det gjelder fotballforbundene i England, Nord Irland og Skottland, skriver blant annet Sky Sports.

  De tre forbundene sendte mandag ut en felles uttalelse. Der refererer de til den skotske studien som viste at tidligere fotballspillere hadde tre og en halv gang så høy sannsynlighet for å dø av nevrodegenerative sykdommer enn befolkningen ellers.

  I uttalelsen heter det at barn under 12 år ikke skal heade ballen på trening, for så å få en gradvis tilnærming fram til 16-årsalderen. USA innførte et headeforbud for barn allerede i 2014.

 • Tidligere Solskjær-elev til AaFK

  Aalesund har signert midtbanespilleren Jordon Mutch fra sørkoreanske Gyeongnam FC. 28-åringen har tidligere spilt for blant andre Cardiff. Der hadde han Ole Gunnar Solskjær som manager. Kontrakten Mutch har signert strekker seg ut 2020-sesongen.

  Cardiff City's Mutch celebrates scoring a goal against Sunderland during their English Premier League soccer match in Cardiff
  Foto: Rebecca Naden / Reuters

Sendeplan

Kl. Program Kanal