– Zuccarello skriver idrettshistorie

MINSK (NRK.no): Landslagssjef Roy Johansen mener Mats Zuccarello Aasen sto for en av norsk idretts største prestasjoner da han i natt var med på å føre New York Rangers til semifinalen i NHL-sluttspillet.

PITTSBURGH, PA - MAY 13: Rob Scuderi #4 of the Pittsburgh Penguins defends as Mats Zuccarello #36 of the New York Rangers controls the puck in the first period in Game Seven of the Second Round of the 2014 NHL Stanley Cup Playoffs on May 13, 2014 at CONSOL Energy Center in Pittsburgh, Pennsylvania. Jamie Sabau/Getty Images/AFP== FOR NEWSPAPERS, INTERNET, TELCOS & TELEVISION USE ONLY ==

Mats Zuccarello Aasen har vært både poengkonge og en av spillerne med mest istid for New York Rangers. Nå er han klar for semifinale i sluttspillet.

– Det er bare å gratulere Zuccarello. Han skriver norsk idrettshistorie, sier Roy Johansen til NRK.no.

New York Rangers ble natt til onsdag klare for semifinalen i NHL-sluttspillet. NHL er den gjeveste hockeyligaen i verden.

– Det er en stor prestasjon å ta seg så langt, sier Johansen.

– Vært god i hele år

johansen

Landslagssjef Roy Johansen mener det bare er å ta av seg hatten for New York Rangers og Mats Zuccarello Aasen.

Foto: Varfjell, Fredrik / NTB scanpix

Zuccarello er en av få nordmenn som når en semifinale i NHL-sluttspillet, men også den mest delaktige.

26-åringen har både vært poengkonge og en av spillerne med mest istid for Rangers.

Patrick Thoresen var i semifinalen med Flyers 2008. Anders Myrvold var i troppen da Colorado Avalanche vant på 90-tallet, men kom ikke på isen.

Om laget skulle ta seg til finalen, blir Zuccarello trolig den første nordmannen som spiller i en Stanley Cup-finale.

– Det er nok den største ishockeyprestasjonen av en nordmann. Men å gå så langt i et NHL-sluttspill og være så markant på et lag som New York Rangers er stort i norsk idrett generelt, ikke bare i ishockey, sier Johansen.

– Hockey er en verdensidrett, NHL er stort og det er mange om beinet. Så dette er stort for Mats. Han har vært god i hele år, legger han til.

Zuccarello måtte stå over ishockey-VM i Minsk, som spilles nå, på grunn av NHL-sluttspillet. Landslagssjefen har ingen problemer med å forstå det valget.

– Vi hadde en samtale om det, og Mats må bare nyte det som skjer nå. Han må gjøre det han kan for å rå Rangers lenst mulig i sluttspillet. Vi gleder oss bare på hans vegne og vet at han følger med på det vi gjør her også, sier han.

Norge har uansett gjort det godt i VM uten sin største stjerne. Landslaget står med to seiere på de tre første kampene, og nærmer seg kvartfinale. Kun Sverige har vært for sterke så langt.

Stebroren: – Stort

d

Zuccarellos stebror Robin Dahlstrøm spiller VM for Norge i Minsk, men følger så klart nøye med på det som skjer med New York Rangers i USA.

Foto: Eeg, Jon / NTB scanpix

Zuccarellos stebror Robin Dahlstrøm er med i den norske troppen i Minsk.

– Det er veldig stort. Jeg gleder meg på hans vegne, sier Dahlstrøm til NRK.

Han tror Rangers har god sjanse til å ta seg til finalen.

– Ja, jeg tror det. Dersom Henrik (Lundquist, Rangers-målvakt) stenger bak der og de får powerplayet sitt til å sitte, så kan det gå. De slo jo ut Pittsburgh, som er et av de store lagene, sier Dahlstrøm.

Rangers lå under 3-1 i kamper mot Pittsburgh, men sørget for en real snuoperasjon da de vant de tre siste kampene og dermed tok seg til semifinalen.

Johansen tror denne erfaringen kan bli nyttig videre i sluttspillet.

– Det at de klarte å hente inn forspranget gir masse selvtillit. Det gjør nok at de tror på at de kan gjenta bragden fra 1994, sier han, og henviser til da Rangers gikk helt til topps for 20 år siden.

Rangers skal møte vinneren av oppgjøret mellom Boston Bruins og Montreal Canadiens i semifinalen. Det er ikke avgjort når semifinalene spilles.

Dahlstrøm og Norge møter Slovakia i gruppespillet onsdag kveld.

Sportsnyheter

Trosset kritikken og slo Auklands «uslåelige» rekord - gikk over 520 km på ski

Når man trodde Anders Aukland hadde satt skapet på plass i «kilometerkrigen», bestemte 45-åringen Henrik Sollie seg for å slå rekorden. På 32 timer gikk Sollie over 520 km på ski. 45-åringen mener han hadde kontroll på kroppen hele veien.

Siste nytt

 • – Club Brügge seriemester i Belgia

  Styret i den belgiske ligaen anbefaler at resten av kampene denne sesongen skal avlyses. Det eneste som gjenstår er at anbefalingen godkjennes av generalforsamlingen, skriver Het Nieuwsblaad.

  Det betyr at Club Brügge blir seriemester. Ingen av de 16 lagene i toppdivisjonen rykker ned.

  Champions League - Group A - Club Brugge v Real Madrid
  Foto: Piroschka Van De Wouw / Reuters
 • Carlsen arrangerer nett-turnering

  Magnus Carlsen arrangerer sjakkturnering på nett med åtte av verdens beste spillere, skriver Play Magnus AS i en pressemelding.

  Turneringen er den første store eliteturneringen arrangert over internett. Vinnerpremien er på 250.000 amerikanske dollar, noe som tilsvarer ca. 2.5 millioner norske kroner. Den første turneringen starter 18. april, og vil bli sendt direkte på chess24.com.

  – Dette er et historisk øyeblikk for sjakk, sier Carlsen.

  Russia World Chess Rapid Champions
  Foto: Maria Emelianova / AP
 • Bayern-stjerne brøt virusregler

  Bayern München-profilen Jérôme Boateng må punge ut etter at han nylig brøt klubbens interne strenge smittevernregler.

  Boateng skal uten tillatelse fra klubben ha reist ut av München. Det er brudd på den tyske fotballgigantens interne restriksjoner under koronakrisen.

  Bayern bekrefter episoden og boten forsvarsprofilen er ilagt på sine nettsider.

  Tyske medier skriver at Boateng reiste ut av byen for å besøke sønnen sin. Sistnevnte hadde kommet lettere til skade i en trafikkulykke.

  – Jeg vet at det var en feil å ikke informere klubben om reisen min, men på det tidspunktet tenkte jeg kun på sønnen min. Han hadde det ikke bra, sier Boateng til avisen Bild.

  -
  Foto: Christof Stache / AFP

Sendeplan

Kl. Program Kanal