NRK Meny
Normal

– Ville ikke spilt fotball i det været

Det kan ligge an til å bli en våt affære i Roma. Meteorologen er skeptisk, men Norges beste lar seg ikke skremme.

Francesco Totti

KAN HØLJE NED: Ifølge værvarselet kan regnet øse ned over Roma i kveld, som da Francesco Totti opplevde det da Roma møtte Seria A-rival Lazio på Stadio Olimpico i november 2011.

Foto: GABRIEL BOUYS / Afp

Laster innhold, vennligst vent..
Siri Wiberg Horjen

SKEPTISK TIL REGN: Statsmeteorolog Siri Wiberg Horjen sier det kan bli veldig vått under landskampen Italia-Norge.

Foto: Øystein Fossum

– Potensielt kan det bli ei skikkelig rotbløyte. Da tror jeg kanskje ikke det går an å spille fotball, sier Siri Wiberg Horjen til NRK.

Statsmeteorologen sitter og studerer dataskjermene for å kunne gi en pekepinn på kveldens vær i Roma, hvor Norge møter Italia klokka 20.45.

Kanskje blir det opphold. Kanskje blir det skikkelig, skikkelig vått. Kanskje smeller og blinker det i skyene også. Temperaturen vil trolig ligge rundt 18 grader, når lavtrykk møter høytrykk.

– Det er veldig små marginer om å gjøre. Men om disse skyene går rett over Roma, kan det komme mye regn på kort tid, forklarer statsmeteorologen mens hun peker på kartet.

– Det er veldig ustabilt med bygevær, og kanskje torden. Det kan bli ganske ille hvis tordenbygene kommer akkurat der hvor fotballkampen spilles.

Meteogram, Roma

KAN BLI VÅTT: Ifølge yr.no kommer det 18,1 millimeter med regn fra klokken 17 til 23 i kveld. I verste fall mener meteorologen det kan falle rundt 50 millimeter nedbør i timene rundt kampen.

– Det har ingenting å si

Per Ciljan Skjelbred

BRYR SEG IKKE: Landslagskaptein Per Ciljan Skjelbred mener det ikke spiller noen rolle om det blir regn eller ikke.

Foto: Grøtt, Vegard Wivestad / NTB scanpix

Norges beste menn bør i alle fall ha tatt med seg skruknottene til støvellandet. Midtbanedirigent Stefan Johansen har dårlig erfaring med ruskvær, men er usikker på hvor stor rolle det spiller inn om de får pøsregn eller opphold i Italia.

– Jeg tror ikke det har mye å si om det blir regn eller opphold, sier Celtic-stjernen, før han fortsetter:

– Men det var vel en match i Kroatia, der det regnet ganske bra også. Det var ikke en «høydare» av en kamp. Jeg har mer tro på sol, smiler han.

Landslagskaptein Per Ciljan Skjelbred avfeier imidlertid at været skal spille noen rolle på resultatet.

– Regn eller ikke regn, det passer oss bra uansett. Det har egentlig ingenting å si. Begge lag er klar for oppgaven, sier Skjelbred bestemt til NRK.

50 millimeter på noen timer

I fjor ble det satt nedbørsrekord i Oslo, da det regnet 44 millimeter på én time i den norske hovedstaden. Så ille tror ikke Wiberg Horjen det blir i Roma i kveld.

– I Oslo ble det oversvømmelser og helt kaos. Potensielt kommer det 50 millimeter på et par timer i Italia. Det er ganske ille det også.

– Ville du spilt fotball i det været?

– Nei. Jeg ville ikke det. Jeg vil tro det kan bli avlyst. Men nå har ikke jeg peiling på fotball, sier hun og ler.

Spillerne møter nok opp, men mange tror været kan påvirke publikumsoppmøtet i Roma.

Siste nytt

 • Heintz forlenget med Sarpsborg

  19-åringen Tobias Heintz skrev fredag under en ny fireårskontrakt med Sarpsborg 08. Unggutten fra Moss har hatt en god sesong og scoret tre mål for Sarpsborg 08. Den nye avtalen varer til sommeren 2019, melder klubben i en pressemelding.

  Eliteserien fotball 2017: Sarpsborg - Lillestrøm.
  Foto: Jon Olav Nesvold / NTB scanpix
 • Islands fotballkvinner slo Tyskland

  Det er ikke bare mennene som kan sørge for fotballsensasjon på Island. Fredag tok kvinnene en svært sterk 3-2-seier borte mot Tyskland. Dermed tok Island sin andre seier i VM-kvalifiseringen.

  Germany Soccer Women WCup Iceland
  Foto: Thomas Frey / AP
 • Tror Zlatan er tilbake før nyttår

  Zlatan Ibrahimovic er fortsatt under opptrening i Manchester United etter fjorårets skade, men manager José Mourinho mener svensken nærmer seg et comeback. – Han er ikke tilbake neste uke eller om et par uker, men tror jeg han er tilbake i løpet av 2017? Ja. Men det er bare en følelse, sier Mourinho på pressekonferansen før helgens kamp.

  SOCCER-ENGLAND-BOU-MUN/
  Foto: Hannah McKay / Reuters

Sendeplan

Kl. Program Kanal