NRK Meny
Normal

– Vidunderlig å få en sånn start

Brann-trener Rune Skarsfjord møtte pressen med et stort smil etter 3-1 over Vålerenga. I neste runde venter Rosenborg. – Det blir en helt åpen kamp, sier Skarsfjord.

Brann slo Vålerenga 3-1 i Bergen.

STRÅLENDE FORNØYD: Brann-trener Rune Skarsfjord smilte fra øre til øre etter seieren over VIF. FOTO: RUNA VICTORIA ENGEN

Fredrik Haugen mot Vålerenga

HERJET: Fredrik Haugen satte inn Branns første mål i 3-1-seieren over Vålerenga lørdag.

Foto: Hommedal, Marit / NTB scanpix

Vålerenga var i høyeste grad med på notene i første omgang i Bergen, men luften gikk ut av laget da Kristofer Larsen satte inn 2-0 til Brann to minutter ut i andre omgang. Brann vant til slutt 3-1 over laget fra Oslo øst.

Rune Skarsfjord mener seieren viser at Brann har en sterk stall som vil hevde seg i årets eliteserie.

LES OGSÅ: Syk Huseklepp ut i pausen, håper å rekke landskampen mot Albania

Mener Brann kan bli bedre på alt

– Det var vidunderlig å få en sånn start. Vi har jobbet hardt for dette. Brann har en sterkt stall i år, med unge og sultne spillere. De vil opp og frem, og det er det vi satser på her nå. Det er en del av filosofien vår, sier Brann-treneren.

Han erkjenner likevel at kampen fort kunne sett annerledes ut om Vålerenga hadde fått uttelling på noen av de store sjansene sine i første omgang, ikke minst da Torgeir Børven fra Hardanger satte ballen like utenfor fra kort hold.

– Vi kan bli bedre på alt. Men jeg er fornøyd med at vi stort sett er solide defensivt, sier Skarsfjord.

Kjetil Rekdal

MISFORNØYD: Kjetil Rekdal mener Brann fikk usedvanlig god uttelling på sjansene sine.

Foto: Runa Victoria Engen / NRK

Rekdal: – Vi var bedre enn Brann

Vålerenga-trener Kjetil Rekdal var ikke like imponert over Brann og mener rødtrøyene fikk svært godt betalt med sine tre scoringer.

– Jeg synes vi er klart bedre enn Brann i første omgang. De ligger stort sett langt inne på egen banehalvdel og forsvarer sitt eget mål, sier Rekdal.

– På vårt beste var vi ganske så farlig. Men i perioder er vi sårbare, og det er noe vi må jobbe med, sier VIF-treneren.

Gleder seg til Lerkendal

I de neste kampene venter Rosenborg (B), Molde (H), Lillestrøm (B) og Viking (H). Rune Skarsfjord legger ikke skjul på at en god start i seriepremieren var viktig og antyder at det er et lag fullt av selvtillit som drar til Lerkendal i neste serierunde.

– Vi gleder oss til å dra til Trondheim. Det blir en helt åpen kamp, og vi reiser opp med friskt mot, sier Brann-treneren.

Siste nytt

 • Bråten ble tredjemann i USA

  Øystein Bråten hevet seg fra kvalifiseringen og slo til med tredjeplass i slopestylefinalen under verdenstouren i fristil i Breckenridge.

  Øystein Bråten
  Foto: Norfreeski
 • Tredjeplass på Røisland

  20-åringen fra Høvik kom seg inn på pallen i Dew Tour i kveld. Han endte fem poeng bak Max Parrot fra Canada som vant slopestyle-konkurransen. Ståle Sandbech kom på niendeplass og Emil Ulsletten endte på 12.- plass.

  Røisland
  Foto: Matthew Stockman / AFP
 • Legkov legger ikke opp

  Aleksander Legkov sin trener, Markus Cramer er irriitert på Aftonbladet sin artikkel om at Legkov legger opp. – Legkov venter på beslutningen fra CAS og vil da bestemme seg for sin sportslige fremtid, sier han til NRK.

  Markus Cramer, russisk langrennstrener
  Foto: Arild Samsvik / NRK

Sendeplan

Kl. Program Kanal