NRK Meny
Normal

– Vidunderlig å få en sånn start

Brann-trener Rune Skarsfjord møtte pressen med et stort smil etter 3-1 over Vålerenga. I neste runde venter Rosenborg. – Det blir en helt åpen kamp, sier Skarsfjord.

Brann slo Vålerenga 3-1 i Bergen.

STRÅLENDE FORNØYD: Brann-trener Rune Skarsfjord smilte fra øre til øre etter seieren over VIF. FOTO: RUNA VICTORIA ENGEN

Fredrik Haugen mot Vålerenga

HERJET: Fredrik Haugen satte inn Branns første mål i 3-1-seieren over Vålerenga lørdag.

Foto: Hommedal, Marit / NTB scanpix

Vålerenga var i høyeste grad med på notene i første omgang i Bergen, men luften gikk ut av laget da Kristofer Larsen satte inn 2-0 til Brann to minutter ut i andre omgang. Brann vant til slutt 3-1 over laget fra Oslo øst.

Rune Skarsfjord mener seieren viser at Brann har en sterk stall som vil hevde seg i årets eliteserie.

LES OGSÅ: Syk Huseklepp ut i pausen, håper å rekke landskampen mot Albania

Mener Brann kan bli bedre på alt

– Det var vidunderlig å få en sånn start. Vi har jobbet hardt for dette. Brann har en sterkt stall i år, med unge og sultne spillere. De vil opp og frem, og det er det vi satser på her nå. Det er en del av filosofien vår, sier Brann-treneren.

Han erkjenner likevel at kampen fort kunne sett annerledes ut om Vålerenga hadde fått uttelling på noen av de store sjansene sine i første omgang, ikke minst da Torgeir Børven fra Hardanger satte ballen like utenfor fra kort hold.

– Vi kan bli bedre på alt. Men jeg er fornøyd med at vi stort sett er solide defensivt, sier Skarsfjord.

Kjetil Rekdal

MISFORNØYD: Kjetil Rekdal mener Brann fikk usedvanlig god uttelling på sjansene sine.

Foto: Runa Victoria Engen / NRK

Rekdal: – Vi var bedre enn Brann

Vålerenga-trener Kjetil Rekdal var ikke like imponert over Brann og mener rødtrøyene fikk svært godt betalt med sine tre scoringer.

– Jeg synes vi er klart bedre enn Brann i første omgang. De ligger stort sett langt inne på egen banehalvdel og forsvarer sitt eget mål, sier Rekdal.

– På vårt beste var vi ganske så farlig. Men i perioder er vi sårbare, og det er noe vi må jobbe med, sier VIF-treneren.

Gleder seg til Lerkendal

I de neste kampene venter Rosenborg (B), Molde (H), Lillestrøm (B) og Viking (H). Rune Skarsfjord legger ikke skjul på at en god start i seriepremieren var viktig og antyder at det er et lag fullt av selvtillit som drar til Lerkendal i neste serierunde.

– Vi gleder oss til å dra til Trondheim. Det blir en helt åpen kamp, og vi reiser opp med friskt mot, sier Brann-treneren.

Siste nytt

 • Northugs manager alvorlig skadd

  Are Sørum Langås, manager til Petter Northug, har tilbrakt ti dager på sykehus etter en alvorlig fallulykke, melder VG. Avisen skriver at ulykken skjedde da han skulle gjøre arbeid på sin nye hytte. Langås ble utskrevet fra sykehuset søndag. Han pådro seg flere brudd i begge armer, i ansiktet og hodeskallen.

  Are Sørum Langås
  Foto: Vegard Wivestad Grøtt / NTB scanpix
 • Yates beholdt ledertrøya

  Tom Dumoulin knappet innpå Simon Yates i Giro d'Italia, men briten beholder den rosa ledertrøya. Etter dagens tempoetappe er Yates 56 sekunder foran Dumoulin og 3:11 foran Domenico Pozzovivo i sammendraget. Rohan Dennis vant tempoetappen.

  CYCLING-ITA-GIRO
  Foto: LUK BENIES / AFP
 • Tøff VM-trekning for ishockeygutta

  Norge skal spille i gruppe B i neste ishockey-VM i Slovakia. Ishockeygutta skal ut mot Sverige, Russland, Tsjekkia, Sveits, Latvia, Østerrike og Italia.

  – En tøff gruppe sett med norske øyne, med VM-vinnerne fra Sverige og tapende finalist Sveits, var landslagssjef Petter Thoresens reaksjon overfor NTB etter at gruppefordelingen ble klar.

  VM i ishockey 2018
  Foto: Tore Meek / NTB scanpix

Sendeplan

Kl. Program Kanal