TIL-underskudd på over 3 millioner

Underskuddet i Tromsø idrettslag blir på mer enn de antatte 3 millioner kronene. Klubbens nye direktør er allerede i gang med å spare penger.

Vegard Berg-Johansen

Vegard Berg-Johansen ble ansatt som direktør for Tromsø IL i slutten av november i fjor.

Foto: Gunnar Grindstein / NRK

Sjokktapet i cupfinalen for Hødd ble ikke bare en sportslig nedtur for Tromsø Idrettslag.

– Cupfinalen ga ikke uttellinga man hadde håpet på, hverken sportslig eller økonomisk, sier TILs relativt ferske direktør Vegard Berg-Johansen, som allerede er i gang med å spare penger, til NRK.

– Snur på hver en krone

– Det jobbes tett for å få avsluttet tallene for 2012, og vi lander omtrent på det som var prognosen i fjor høst, men det kan bli mer enn 3 millioner kroner, sier Johansen, som innrømmer at den økonomiske situasjonen er utfordrende.

– Vi veldig edruelig med pengebruk, for eksempel når det gjelder kjøp og salg av spillere. Vi har funnet gode spillere til en billig penge, og vi snur på hver en krone, sier han.

TIL har i tillegg valgt å utsette åpningen av kunstgressbanen på Alfheim.

– Samme budsjett som før

– Det sparer vi strømutgifter på. Kunstgresset blir åpnet når A-laget er tilbake fra treningsleir i Trykia, forteller direktøren.

– Hvordan blir budsjettet for 2013?

– Vårt budsjett vil være likt senere år, pluss-minus 65 millioner kroner. Vi tenker likevel videre. Nord-Norge er en mulighetens landsdel og mange nye aktører er på vei hit. Vi ser muligheter i fremtiden, sier Johansen.

– Skal klare det

– Blir det vanskelig å skape balanse i 2013-budsjettet?

– Vi jobber mye med det, og ser helt klart muligheter. Vi skal klare det, sier Johansen, som ikke vil si noe om TIL kommer til å motta støtte fra eksterne personer og organisasjoner fremover.

Tromsø iderettslag har tidligere fått støtte fra Bergensmilliardæren Trond Mohn. I 2009 ga Mohn TIL 10 millioner kroner, etter at klubben la fram et underskudd på 19 millioner.

I 2010 ga Tromsø-vennen Mohn klubben ytterligere 5 millioner kroner.

Sportsnyheter

25-åringen spilte for Aruba – nå herjer han for Nederland i EM

Han er oppkalt etter Denzel Washington og spilte sine første landskamper for Aruba. Nå er Denzel Dumfries (25) Nederlands store EM-helt.

Siste nytt

 • Tøff start for Hovland

  Viktor Hovland måtte virkelig slite på åpningsrunden i US Open. Han brukte 74 slag etter en eneste birdie og fire bogeyer og er dermed tre slag over par.

  Da han notterte seg for en bogey på det 16. hullet, var det hans fjerde for dagen. Med kun en birdie på kortet, endte han altså et stykke ned på listene.

  Mange hadde ennå ikke slått ut da Hovland hadde spilt ferdig for dagen, og hans plassering etter første runde blir klar først natt til fredag norsk tid.

  Han starter fra det tiende hullet på fjerde runde fredag, men han spiller da på ettermiddagen lokal tid.

  US Open Golf. Hovland
  Foto: Gregory Bull / AP
 • Glimt-årsmøtet sa ja til VM-boikott

  Det ekstraordinære årsmøtet i Bodø/Glimt gikk mot styrets innstilling og gikk med klart flertall inn for norsk boikott av fotball-VM i Qatar.

  Boikottforslaget fra et klubbmedlem var utsatt fra det ordinære årsmøtet i vinter. Det gikk ut på at Glimt enten skal fremme forslag på fotballtinget om at Norge skal avstå fra deltakelse i mesterskapet, eller støtte tilsvarende forslag.

  Styret vurderte initiativet og engasjementet i forslaget som godt, men mente at det på nåværende tidspunkt ikke vil være riktig å støtte et forslag om boikott.

  De stemmeberettigede var ikke enige og gikk med stemmetallet 46–14 inn for boikott. Glimt vil dermed gå inn for det på lørdagens ekstraordinære fotballting. (NTB)

  Eliteserien fotball 2021: Bodø/Glimt - Haugesund (2-0)
  Foto: Mats Torbergsen / NTB
 • Foss overlegen på NM-tempoen

  Tobias Foss sikret seg gullet på temporittet i sykkel-NM i Evje. Syklisten fra Vingrom var i en klasse for seg og vant med 1.18 minutter foran nestemann.

  Det var ventet en duell mellom de OL-uttatte Tobias Foss og Andreas Leknessund. Det ble tidlig klart at det skulle handle bare om en mann.

  I mål ble det 1.18,8 til Søren Wærenskjold og 2.26 til Leknessund. Sistnevnte klarte så vidt å berge bronsen med en margin på 3,9 sekunder.

  Katrine Aalerud vant kvinnenes temporitt i NM foran Vite Heine og Mie Bjørndal Ottestad. (NTB)

  Sykkel-NM 2021. Tobias Foss
  Foto: Tor Erik Schrøder / NTB

Sendeplan

Kl. Program Kanal