NRK Meny
Normal

Fyrer opp til knokkelkamp mot Norge: – Vi skal vise at vi elsker Serbia

BEOGRAD/OSLO (NRK.no) Landslagstrener Sasa Boskovic garanterer et heltent serbisk lag når Norge gjester heksegryten i Beograd i kveld.

Lekic

Her er Serbias kaptein Andrea Lekic (midten) i aksjon mot Danmark under EM i 2010. Nå skal Lekic lede serberne mot Norge på hjemmebane.

Foto: Jens Dresling / Ap

– Jentene vil gi alt de har mot Norge, og vi vil vise publikum hvor mye vi elsker dette landet, sier Boskovic til det serbiske nyhetsbyrået Beta.

 • Du kan følge EM-kampen her og chatte med NRKs journalister. NRK P1 sender direkte fra Serbia fra klokken 20.03.

Serbia, som har blitt slått ut av det innledende gruppespillet de tre siste europamesterskapene, er nå offensive før åpningen på hjemmebane.

– Jeg vil ikke undervurdere Ukraina eller Tsjekkia, men kampen mot Norge vil være den beste pekepinnen på hva vi er i stand til å prestere i mellomrunden, sier Boskovic.

Thorir

Landslagssjef Thorir Hergeirsson og Norge møter Serbia i første EM-kamp.

Foto: Larsen, Håkon Mosvold / NTB scanpix

Kapteinen på det serbiske laget, Andrea Lekic, understreker at Norge er soleklar favoritt i åpningskampen

Samtidig tror hun 10.000 serbere kan hjelpe dem til seier.

– Vi håper at hjemmebanefordelen kan komme oss til gode. Vi går ikke med senket hode inn i kampen, vi har studert Norge og lagt en plan for dem, sier Lekic til Beta.

Vil snu svak åpningstrend

Hjemmebanen er ikke det eneste som taler for Serbia. Norge er tradisjonelt sett ikke på sitt beste i åpningskampene i mesterskap.

Både åpningskampen under sommerens OL og fjorårets Brasil-VM endte med tap.

– Vi møter et knallgodt lag på bortebane, og her blir vi nødt til å gå ut i hundre, sier Heidi Løke til NRK.

Marit Malm Frafjord bryr seg ikke om at mottagelsen til hjemmepublikumet neppe kommer til å være av det hjertelige slaget.

Solberg

Keeper Silje Solberg (23) er Norges andrevalg under EM.

Foto: Solum, Stian Lysberg / NTB scanpix

– Det er bare deilig og motiverende for meg. Jeg vil tro det er mer press på Serbia enn oss foran denne kampen, sier strekspilleren.

Flere mesterskapsdebutanter

Norge har hatt en trøblete oppladning til mesterskapet med mange frafall og svake resultater i treningskampene.

Landslagssjef Thorir Hergeirsson har med hele seks mesterskapsdebutanter, og i tillegg er Kari Aalvik Grimsbø uaktuell på grunn av svangerskap.

– De både gruer og gleder seg, og det tror jeg er bra. Det handler om å finne det rette spenningsnivået, sier Hergeirsson til NRK.

Med Grimsbøs frafall blir Silje Solberg (22) Norges keeperjoker.

– Hun er en ung målvakt. Hun er fremtiden for landslaget, men hun er fortsatt et stykke unna å være en klassekeeper. Hun må nok finne seg i å sitte mye på benken, sier NRKs håndballekspert Øystein Havang.

Etter Norges kamp mot Serbia, fortsetter Norge gruppespillet mot Tsjekkia (torsdag) og Ukraina (lørdag). EMs finalekamper spilles neste søndag.

Siste nytt

 • Novak Djokovic ble slått ut

  Den tidligere verdenseneren ble overraskende slått ut i fjerde runde av Australian Open. Hyeon Chung som er ranket som nummer 58 i verden og slo Djokovic 7-6, 7-5 og 7-6.

  Novak Djokovic
  Foto: AFP
 • Zuccarello-assist i nytt tap

  En svak midtperiode ble utslagsgivende da New York Rangers og Mats Zuccarello røk 2–4 for Los Angeles Kings i NHL søndag. Mats Zuccarello fikk notert en målgivende pasning på 2-0 målet.

  Mats Zuccarello
  Foto: NTB Scanpix

Sendeplan

Kl. Program Kanal
EM håndball menn: Sverige - Hviterussland