Sint Thoresen vil ha flere blåmerker

PARIS (NRK): Landslagstrener Petter Thoresen og spillerne er enige om én ting etter nederlaget søndag: Nå de bli tøffere.

 Alexander Reichenberg

TØFT: Norge og Alexander Reichenberg (t.h.) tapte duellspillet mot Sveits. Nå lover de bedring i tirsdagens kamp mot Slovenia.

Foto: Lise Åserud / NTB scanpix

– Vi må gjøre den jobben som gjør litt vondt, sier trener Thoresen til NRK.

Han var svært misfornøyd med duellspillet til de norske gutta etter 3-0-tapet mot Sveits i VM søndag kveld.

– Jeg var faktisk litt sint etter andre periode for dette er ting vi har snakket om. Vi må ofre oss i dueller. Vi må ha flere blåmerker. De forsvinner jo, men poengene beholder vi.

Patrick Thoresen

SER FREMOVER: – Det handler bare om det mentale når du skal vinne dueller, sier Patrick Thoresen. Han scoret to mål i åpningskampen, men søndag klarte verken han eller noen av de andre norske spillerne og score mot Sveits.

Foto: Lise Åserud / NTB scanpix
Henrik Haukeland

FELT: Norge falt for Sveits sine tøffe grep søndag og tapte til slutt 3-0.

Foto: Petr David Josek / AP

VM-sensasjon

Thoresen mener Norge ble «herjet med» i midtperioden da Sveits gikk fra 0-0 til 2-0 på bare to minutter. Kontrasten til seieren i åpningskampen mot Frankrike var stor.

Men nettopp Frankrike gir Norge håp om en kvartfinaleplass tross søndagens tap. For i timene før Norge gikk på isen mot Sveits sto hjemmenasjonene for VMs hittil største sensasjon da de overraskende slo hockeystormakten Finland hele 5-1.

– Vi har fortsatt store muligheter til å nå kvartfinalen, sier Alexander Bonsaksen og utdyper:

– Vi har slått Frankrike, så de er vi forbi på innbyrdes oppgjør og slår vi Slovenia har vi også dem bak også. Men vi må gripe muligheten. Vi kan ikke spille som i dag.

Norge ligger nå på femteplass i gruppa etter to av sju kamper, men det er bare to poeng opp til andreplassen. De fire beste går til kvartfinale.

Petter Thoresen

MISFORNØYD: Landslagstrener Petter Thoresen.

Foto: Lise Åserud / NTB scanpix

– Kun mentalt

Etter en hviledag mandag venter Slovenia på tirsdag. Etter det møter Norge betraktelig sterkere motstand, og da er kanskje denne oppskriften fra Patrick Thoresen god å ta med seg:

– Det handler bare om det mentale når du skal vinne dueller.

– Hvis du vet med deg selv at han hvite spilleren der kommer jeg til å vinne mot selv om han er større enn meg, så vinner du den duellen. Det er det det handler om, sier han.

Tomålsscoreren fra åpningskampen er ikke redd for å være tydelig på hva som må endres.

– Vi må stille krav til hverandre. Jeg synes det er viktig å være direkte og så legger vi det bak oss og jobber mot neste kamp.

Siste nytt

 • Tarjei Bø vant sprinten i åpent EM

  Tarjei Bø vant sprinten i åpent EM i skiskyting i Hviterussland lørdag. Tross en strafferunde seiret han 10,6 sekunder foran svenske Jesper Nelin. Torsdag tok Bø sølvet på normaldistansen.

  Tarjei Bø
  Foto: Heiko Junge / NTB scanpix
 • Super-G avlyst

  Lørdagens super-G i Bansko er avlyst på grunn av tungt snøfall og dårlig vær lørdag morgen. Det er foreløpig ikke kjent om, og eventuelt når og hvor, super-G-rennet blir arrangert. Det er kun en knapp måned til sesongen avsluttes i Soldeu.

 • Nordtveit-tap i Fulham-debuten

  Håvard Nordtveit debuterte for Fulham mot gamleklubben West Ham, men tapte til slutt 3-1. Ryan Babel gav Fulham leiinga, men Chicharito, Issa Diop og Michail Antonio snudde kampen.

  Nordtveit spela heile kampen, og fekk kneet på ballen som gav West Ham utlikning, men klarte ikkje å hindre scoring.

  I den andre kampen fredag scora Gerard Deloufeu tre og Troy Deeney to då Watford banka Cardiff 5-1.

  Håvard Nordtveit
  Foto: DAVID KLEIN / Reuters

Sendeplan

Kl. Program Kanal