NRK Meny
Normal

Sint Thoresen vil ha flere blåmerker

PARIS (NRK): Landslagstrener Petter Thoresen og spillerne er enige om én ting etter nederlaget søndag: Nå de bli tøffere.

 Alexander Reichenberg

TØFT: Norge og Alexander Reichenberg (t.h.) tapte duellspillet mot Sveits. Nå lover de bedring i tirsdagens kamp mot Slovenia.

Foto: Lise Åserud / NTB scanpix

– Vi må gjøre den jobben som gjør litt vondt, sier trener Thoresen til NRK.

Han var svært misfornøyd med duellspillet til de norske gutta etter 3-0-tapet mot Sveits i VM søndag kveld.

– Jeg var faktisk litt sint etter andre periode for dette er ting vi har snakket om. Vi må ofre oss i dueller. Vi må ha flere blåmerker. De forsvinner jo, men poengene beholder vi.

Patrick Thoresen

SER FREMOVER: – Det handler bare om det mentale når du skal vinne dueller, sier Patrick Thoresen. Han scoret to mål i åpningskampen, men søndag klarte verken han eller noen av de andre norske spillerne og score mot Sveits.

Foto: Lise Åserud / NTB scanpix
Henrik Haukeland

FELT: Norge falt for Sveits sine tøffe grep søndag og tapte til slutt 3-0.

Foto: Petr David Josek / AP

VM-sensasjon

Thoresen mener Norge ble «herjet med» i midtperioden da Sveits gikk fra 0-0 til 2-0 på bare to minutter. Kontrasten til seieren i åpningskampen mot Frankrike var stor.

Men nettopp Frankrike gir Norge håp om en kvartfinaleplass tross søndagens tap. For i timene før Norge gikk på isen mot Sveits sto hjemmenasjonene for VMs hittil største sensasjon da de overraskende slo hockeystormakten Finland hele 5-1.

– Vi har fortsatt store muligheter til å nå kvartfinalen, sier Alexander Bonsaksen og utdyper:

– Vi har slått Frankrike, så de er vi forbi på innbyrdes oppgjør og slår vi Slovenia har vi også dem bak også. Men vi må gripe muligheten. Vi kan ikke spille som i dag.

Norge ligger nå på femteplass i gruppa etter to av sju kamper, men det er bare to poeng opp til andreplassen. De fire beste går til kvartfinale.

Petter Thoresen

MISFORNØYD: Landslagstrener Petter Thoresen.

Foto: Lise Åserud / NTB scanpix

– Kun mentalt

Etter en hviledag mandag venter Slovenia på tirsdag. Etter det møter Norge betraktelig sterkere motstand, og da er kanskje denne oppskriften fra Patrick Thoresen god å ta med seg:

– Det handler bare om det mentale når du skal vinne dueller.

– Hvis du vet med deg selv at han hvite spilleren der kommer jeg til å vinne mot selv om han er større enn meg, så vinner du den duellen. Det er det det handler om, sier han.

Tomålsscoreren fra åpningskampen er ikke redd for å være tydelig på hva som må endres.

– Vi må stille krav til hverandre. Jeg synes det er viktig å være direkte og så legger vi det bak oss og jobber mot neste kamp.

Siste nytt

  • To overtidsmål redda Portugal

    Portugal låg lenge under mot Egypt etter eit mål av Mohamed Salah. Men på overtid scora Cristiano Ronaldo ikkje berre ein, men to gonger, og Portugal vann 2-1.

  • Frankrike mista tomålsleiing

    Det franske VM-håpet fekk eit skot for baugen då dei let 2-0 bli til 2-3 mot Colombia i Paris. Giroud og Lemar scora for heimelaget i løpet av dei første 26 minutta, men Muriel i første omgang og Falcao og Quintero i andre snudde kampen.

  • England vann mot Nederland

    Jesse Lingard scora målet som gav England 1-0 i bortekampen mot Nederland. Lingard scora eit kvarter etter pause.

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Henrik Kristoffersen - fra Marikollen til Pyeongchang
NM alpint: Paraalpint storslalåm 1. omgang
NM alpint: Storslalåm
NM alpint: Storslalåm kvinner
NM alpint: Storslalåm 1. omgang, kvinner
NM alpint: Storslalåm
NM alpint: Storslalåm menn
NM alpint: Storslalåm 1. omgang, menn
NM alpint: Storslalåm
Vinterstudio
V-cupfinale hopp: Skiflyging, laghopp