– Vi pleide å være en stor fotballnasjon, og nå skal vi tilbake dit

Spissdebutant Bjørn Maars Johnsen er offensiv etter å ha blitt hentet opp til det norske fotballandslaget.

maars

VINNERSKALLE: Maars Johnsen spiller til daglig på skotske Hearts - og i juni med flagget på brystet. Han sier selv at han vil hjelpe Norge tilbake til å bli en stor fotballnasjon.

Foto: Bjørn S. Delebekk / VG

– Det er utrolig. Jeg har ikke landet ennå. Det er en stor ære for meg å spille for landslaget. Jeg gleder meg, og jeg er klar.

Det sier Norges ferske landslagsdebutant, Bjørn Maars Johnsen, til NRK. Han har akkurat fått nyheten om at han erstatter en skadet Joshua King i troppen. Da blir han Norges fjerde spiss i kampene mot Tsjekkia og Sverige i juni.

LES OGSÅ: Lagerbäck overrasket - tok ut «ukjent» spiller

– Norge hører hjemme i eliten

Oppkallet til landslaget kom overraskende for Maars Johnsen, som er født og oppvokst i USA. Han har bare vært i Norge noen år, før han har flyttet rundt i europeiske land.

– Hva er målet ditt?

– Alle mål er steg for steg. Jeg håper å bidra til å flytte landslaget framover, og vise at Norge hører hjemme i eliten, sier han.

– Vi pleide å være en stor fotballnasjon, og nå skal vi tilbake dit. Vi får god motstand i Tsjekkia og Sverige, og jeg tror vi skal vise hva laget kan gjøre, sier han.

LES OGSÅ: Lagerbäck overrasket - tok ut «ukjent» spiller

Lagerbäck visste ikke hvem han var

Under dagens landslagsuttak innrømte landslagstrener Lars Lagerbäck at han ikke visste hvem Johnsen var før han måtte erstatte flere skadde spillere, og han har ikke sett ham spille live. Men det han så var nok til å overbevise.

– Han er 1,95 lang, men har mange assister og skaper spill rundt seg. Stor, sterk spiss som liker å bli involvert i spillet, sier Lagerbäck.

Assistenttrener Per Joar Hansen utdyper.

– Vi ønsket å teste Bjørn for å se hva han er god for. Han har gått en litt annen vei enn de andre norske spillerne. Han kom seg ut som 17-åring, og så dro han til Spania. Da er du tøff i skallen.

– Og fra Spania til å skåre en drøss med mål på nivå to i Portugal, og så til Litex Lovech, som er et topplag i Bulgaria og scoret masse mål før de gikk konkurs, faktisk. Så gikk han til Hearts, og har vært der siden, sier Hansen.

– Er han hentet inn fordi han har en vinnerskalle?

– Det er det vi ønsker å prøve ut. Alle de amerikanske spillerne jeg har hatt gleden av å ha med å gjøre har hatt en tøff skalle. Han spiller foran 50 000 og gjør bra fra seg. Han hadde en flott assist mot Rangers, blant annet.Han har aldri fått prøve seg på landslaget, og nå ønsker vi å gi ham sjansen, sier Perry.

Siste nytt

 • Engen og Minde semifinaleklare

  Med Ingrid Syrstad Engen og Kristine Minde fra start vant Wolfsburg komfortabelt 3-0 over 2.-divisjonslaget Gütersloh i den tyske cupens kvartfinale.

  I semifinalen venter nok et 2.-divisjonslag i Arminia Bielefeld, som sensasjonelt slo ut Sand i kvartfinalen.

  Semifinalene spilles 10. og 11. juni, finalen 4. juli.

  Engen
  Foto: Peter Morrison/AP Photo
 • Forren vurderer «lokkende» tilbud

  Avisen Expressen hevder at Vegard Forren har et tilbud fra IFK Göteborg. Til Nettavisen sier midtstopperen at han har et konkret tilbud han vurderer.

  Forren vil ikke si hvilken klubb eller liga det er snakk om.

  – Jeg har et tilbud jeg vurderer. Jeg skal ta en god prat med familien om det, sier Forren til Nettavisen.

  Den svenske avisen Expressen skrev onsdag at IFK Göteborg har tilbudt Forren kontrakt og at han har fått frist til slutten av uken med å svare.

  Forrens kontrakt med Molde ble forrige uke avsluttet på grunn av en personalsak. Han har i intervju med TV 2 og Romsdals Budstikke vært åpen om sine spilleproblemer og om at han lånte penger fra Moldes botkasse for å gjøre opp spillegjeld.

  rRPXsMGLtcE
  Foto: Terje Bendiksby
 • Haaland usikker til Hertha-kampen

  Erling Braut Haaland fikk også onsdag behandling mens lagkameratene trente, men Borussia Dortmund har ikke gitt opp å få ham på banen mot Hertha Berlin.

  Det melder flere tyske medier onsdag ettermiddag, deriblant lokalavisa Ruhr Nachrichten og velrenommerte Kicker.

  Det var under toppmøtet hjemme mot Bayern München i forrige uke at uhellet var ute. 19-åringen kolliderte med dommeren og fikk en vridning i det høyre kneet.

  Ifølge Kicker er det påvist et strukket leddbånd. Haaland sto over helgens 6-1-seier over tabelljumbo Paderborn.

  DGHWt6lkdpE
  Foto: Martin Meissner / AP

Sendeplan

Kl. Program Kanal