NRK Meny
Normal

David og Goliat møtes til skjebnekamp: – Vi må ta rotta på Tsjekkia

STOCKHOLM/OSLO (NRK.no): Når Norge og Tsjekkia møtes i ishockey-VM i dag er det vinn eller forsvinn. Tsjekkerne har innhentet NHL-skyts, men nordmennenes lagmoral skal overvinne stjernegalleriet fra øst.

Haugen og Tsjekkia

Norges keeper Lars Haugen er revansjelysten før skjebnekampen mot Tsjekkia i ishockey-VM tirsdag. Det seirende laget kan juble for kvartfinalebillett i mesterskapet.

Foto: Claudio Bresciani / NTB Scanpix/Ap

Tollefsen

Landslagstrener Roy Johansen og landslagskaptein Ole-Kristian Tollefsen servere Tsjekkia favorittstempelet før tirsdagens kamp. – De har hentet inn NHL-forsterkninger, men vi har en lagmoral som er vanskelig å slå, mener Tollefsen.

Foto: ARND WIEGMANN / Reuters
Tomas Plekanec

Tsjekkiske Tomas Plekanec spiller i NHL-klubben Montreal Canadiens. Nå er kraftpluggen klar for ishockey-VM, der han vil hjelpe Tsjekkia til kvartfinale på bekostning av Norge.

Foto: Richard Wolowicz / Afp
Patrick Thoresen

Patrick Thoresen mener Norge må ha lagmoralen på topp for å unngå en ny VM-smell mot Tsjekkia. – Dette er vår finale før sluttspillet. Det samme gjelder Tsjekkia, sier Thoresen.

Foto: Ellingsen, Tommy / NTB scanpix

Følg Tsjekkia - Norge og delta i chatten fra kl 16.15!

– Vi spiller siste kamp om kvartfinale. Det er en bonus. Vi har alt å vinne, vi er underdog. Det er David mot Goliat, men det er en bra posisjon å være i, sier landslagstrener Roy Johansen til NRK.no.

Det er ingen småputtnasjon i ishockeysammenheng Norge skal opp mot i ettermiddag. Tsjekkerne har seks VM-gull på samvittigheten siden sitt første mesterskap i 1993.

Laget har kommet seg til samtlige sluttspill siden samme år. Gjør de det igjen, skjer det på bekostning av Roy Johansens menn.

Forsterket lag

I en VM-tropp som allerede rommer en drøss med NHL-stjerner, er to nye forsterkninger hentet inn før skjebnekampen mot Norge. Tomas Plekanec og Marek Zidlicki kommer i tide til å hjelpe Tsjekkia - med mål om å knuse Norges VM-drøm.

– De har hentet flere spiller fra NHL, men det er klart at det er et lag som ikke har innfridd så langt. De gjorde en god kamp mot Canada, men tapte det som var en jevn kamp, sier Johansen.

Tsjekkia har hatt et uvanlig svakt mesterskap, der de blant annet trengte spilleforlengelse for å slå Danmark og tapte med tre mål mot Sveits.

Revansjelysten Haugen

Norges keeper Lars Haugen var skuffet etter tapet mot Sveits søndag kveld. Der misbrukte det norske laget første mulighet til å sikre kvartfinalebillett i ishockey-VM. Før tirsdagens dyst står restitusjon og revansjelyst i fokus.

– Det blir viktig å hvile, studere Tsjekkia og bestemme oss for å ta rotta på dem. Vi kommer til å gå ut i den kampen med en helt annen innstilling enn mot Sveits, sier Haugen til NRK.no.

Ole-Kristian Tollefsen var eneste norske målscorer i møtet med Sveits, uten at det hjalp Norge til poeng. Norges kaptein vil ikke ha noe favorittstempel før vinn eller forsvinn-kampen.

– Det er en kamp der vi føler Tsjekkia har alt presset på seg. Vi har en mulighet til å ta dem. De har hentet inn NHL-forsterkninger, men vi har en lagmoral som er vanskelig å slå, sier Tollefsen til NRK.no.

– Vår finale

Patrick Thoresen er delvis enig med lagets kaptein.

– Når vi har lagmoralen på topp er det ingen som slår den, men vi må ha den på topp vi også, sier Thoresen, som håper den er på plass til tirsdag.

– Dette er vår finale før sluttspillet. Det samme gjelder Tsjekkia, de spiller også for å overleve, sier Thoresen.

Marius Holtet ser gode muligheter for norsk overlevelse i skjebnemøtet.

– Det er såpass jevnt at selv om vi har en dårlig dag, taper vi 1-3 mot Sveits som leder gruppa. Det blir en tøff kamp, men vi skal komme opp på vår standard, som vi ikke hadde mot sveitserne, sier Holtet til NRK.no.

Siste nytt

Sendeplan

Kl. Program Kanal
VM Bryting