Mørk: – Vi må hjem og trene

BEOGRAD (NRK.no): En gråtkvalt Nora Mørk (22) forstår ikke hva som skjedde da Norge gikk hodestups ut av VM mot vertsnasjonen Serbia.

Mørk

Her får Nora Mørk (t.v.) trøst av lagvenninne Heidi Løke rett etter VM-exiten mot Serbia.

Foto: Djorovic, Aleksandar / NTB scanpix

Edin

Anja Hammerseng-Edin satte seg ned på parketten da VM-skuffelsen var et faktum.

Foto: Marko Drobnjakovic / Ap

– Jeg er nødt til å se kampen en gang til. Jeg skjønner ikke hva som skjer, sier Mørk til NRK.no etter VM-exiten onsdag kveld.

Én etter én kom de norske håndballjentene tuslende ut til pressen med tårer i øynene. Norge så flere ganger ut til å få kontroll i kvartfinalen, men selv om de ledet med fem mål to ganger i kampen, var det Serbia som var sterkest da det gjaldt.

– Vi må hjem og trene. Ingenting kommer av seg selv. Vi må komme sterkere tilbake, sier Mørk.

– Hva sa dere til hverandre etter kampen?

– Lite, dessverre. Det er mange som er skuffet nå, sier 22-åringen.

– Må støtte hverandre

Heller ikke Anja Hammersen-Edin klarer å forklare hvordan Norge klarte å rote bort den komfortable ledelsen to ganger.

– Jeg vet ikke hva som skjer. Vi starter bra, og vi kjenner at vi har en god følelse til pause. Men så skjer det noe i andre omgang, men jeg vet ikke hva som skjer, sier 30-åringen.

– Vi prøver å støtte hverandre litt nå. Vi kjenner hverandre godt og vi er glad i hverandre, så vi skal komme oss igjennom dette, sier Hammerseng-Edin.

Sulland ville fortsette

Linn Jørum Sulland var blant Norges friskeste før pause, men i 2.-omgang ble skuddkanonen sittende mye på benken.

Der så hun Serbia hente inn den norske ledelsen.

– Vi er jo et lag, og vi er 16 spillere som er dritgode. Så det er ikke noe å være skuffet over, men jeg føler vi hadde en veldig god 1.-omgang. Selvfølgelig hadde jeg ønsket å fortsette, men han (Heigersson) har alltid lyktes med å bruke mange spillere. Det er ikke noe jeg kan styre, sier Sulland til NRK.no.

– Det er kjipt å tape. Det er det vi hater mest i verden.

Selvkritisk Hergeirsson

Landslagssjef Thorir Hergeirsson ventet lenge med å gjøre endringer utover i 2.-omgang. Etter hvert var det allerede for tøft å ta seg videre.

I pressesonen innrømmer islendingen at Sulland trolig burde ha fått tillit igjen tidligere.

– Sett i ettertid burde vi nok ha gamblet mer da Serbia kom opp nær oss i 2.-omgangen. Vi kunne ha byttet to spillere forsvar-angrep da de bare var to mål bak oss, sier Hergeirsson.

Men også islendingen sier han må ta seg tid til å se kampen igjen før han klarer å gi en god forklaring på VM-exiten.

Onsdagens kvartfinaletap er den svakeste mesterskapsinnsatsen for håndballjentene siden VM i 2005.

Da endte Norge på 9.-plass.

Siste nytt

 • Atlético vant etter VAR-drama

  Atlético Madrid mistet en straffe og en scoring etter videodømming, men var likevel sterkest og slo Juventus 2–0 i den første åttedelsfinalen i mesterligaen. Med 2–0 har Madrid-klubben et knallsterkt utgangspunkt før returoppgjøret i Torino 12. mars.

  Spain Soccer Champions League
  Foto: Manu Fernandez / AP
 • City vant med ti mann

  Manchester City tok oppskriftsmessig ledelsen borte mot Schalke 04, men så snudde kampen. Det tyske hjemmelaget ble tildømt to straffespark, og satte begge. I andre omgang fikk Nicolas Ottamendi sitt andre gule kort og marsjordre, men City ga seg ikke. Leroy Sané satte et herlig frispark, og i sluttminuttene slet Raheem Sterling seg fri og bredsidet inn seiersmålet.

 • Kasper forsvarer valget av Pattaya

  FIS-president Gian-Franco Kasper (75) forsvarer beslutningen om at Det internasjonale skiforbundets kongress legges til Thailand. Norges Skiforbund ønsket at FIS-kongressen i 2020 ikke skulle arrangeres i Pattaya.

  – Pattaya er ikke bare sexindustri. Etter det jeg vet, er det en by med fasiliteter for å avholde store kongresser. Byen har også den luksusen vi trenger for våre delegater, sa FIS-president Kasper på en pressekonferanse i Seefeld.

  Kasper
  Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix

Sendeplan

Kl. Program Kanal