Hopp til innhold

«Zucca» før skjebnekampen: – Vi kan bli historiske

NEW YORK/OSLO (NRK.no): Mats Zuccarello Aasen (26) har skaffet seg et nesten umulig utgangspunkt etter de tre første kampene i Stanley Cup-finalen. Nå øyner han muligheten til å bli historisk.

Zuccarello Aasen

Mats Zuccarello Aasen jubler sammen med Benoit Pouliot etter 2-0-scoringen i andre kamp.

Foto: BRUCE BENNETT / Afp

Mats Zuccarello

Mats Zuccarello Aasen håper å kunne løfte mer enn kølla når Stanley Cup-trofeet skal deles ut. Da må hans Rangers vinne fire kamper på rad.

Foto: Höök, Pontus / NTB scanpix

– Det er vanskelig å føle seg dårlig når man spiller i Stanley Cup-finalen.

NRK møtte Mats Zuccarello Aasen før det som kan bli en avgjørende fjerdekamp i finalen i NHL. Los Angeles Kings har vunnet de tre første kampene mot «Zuccas» New York Rangers og vil med seier i natt kunne krone seg til mestere.

Kun én gang i historien har det skjedd at et lag har havnet under 0-3 og snudd det til 4-3 i en Stanley Cup-finale.

Den eneste gangen i historien et lag har klart denne bragden i finalen er helt tilbake i 1942. Da snudde Toronto Maple Leafs finalespillet mot Detroit Red Wings etter å ha havnet under 0-3 i kamper.

– Det er ingen kul posisjon å være i, men nå er det slik det er. Vi har sjansen til å bli historiske og vinne fire på rad, sier nordmannen til NRK før nattens kamp som begynner 02.00.

Følg utviklingen i kampen på NRK.no fra 02.00

– Vi har jo vært bedre

Rangers har hatt all mulig grunn til å føle at det er litt urettferdig at stillingen er 0-3 i kamper. I begge de to første kampene i Los Angeles ledet østkyst-laget med to mål, og tapte etter spilleforlengelse.

I den tredje kampen vant Rangers skuddstatistikken overlegent 32-15, men en enorm prestasjon av Jonathan Quick i Kings-målet gjorde at laget holdt nullen i Madison Square Garden.

– Vi har jo vært bedre, men samtidig ligger vi under 3-0. Vi ville heller vært det dårligste laget og ledet 3-0, sier «Zucca» om de foregående kampene.

Nordmannen har allikevel tro på at Rangers kan bli historiske og snu hele finaleserien på hodet.

– Vinner vi i dag og drar til LA og stjeler en kamp der så kan alt skje. Så vi får ha trua, sier en offensiv Zuccarello Aasen som har vært blant sitt lags beste spillere hittil i sluttspillet og fått mye istid.

«Zucca» allerede historisk

Selv om laget til Mats Zuccarello Aasen kan bli historiske ved å snu finaleseieren, er nordmannen allerede historisk.

Han er både den første nordmannen til å spille i en Stanley Cup-finale – og den første til å score et mål i en Stanley Cup-finale. Se målet her:

Mats Zuccarello Aasen scoret NY Rangers' 2-0-mål i den andre finalekampen mot LA Kings i NHL-sluttspillet natt til lørdag norsk tid. Ingen nordmann har før scoret i Stanley Cup-finalen. Rangers tapte likevel kampen 5-4 etter spilleforlengelse. (Bilder med tillatelse fra VIASAT.)

SE VIDEO: Se Mats Zuccarello Aasens scoring, samt alle de andre målene fra kamp nummer to i finalespillet. (Bilder med tillatelse fra Viasat Hockey)

Men en scoring betyr lite for 26-åringen hvis ikke laget vinner.

– Jeg bryr meg ikke noe om scoringen i det hele tatt nå. Tap er tap uansett om du scorer eller ikke. Jeg er forbanna. Når man taper er man forbanna, sa «Zucca» da NRK.no møtte ham etter den andre kampen.

Nå kan han være med på å sende New York til himmels, hvis de skulle klare den nær umulige prestasjonen.

– Det var en skuffet gjeng etter forrige kamp. Vi har et bra team, og vi må bare ha trua på at vi kan gjøre det, avslutter Mats Zuccarello Aasen som entrer Madison Square Garden klokken 02.00 i natt norsk tid.

Se hvordan hockeygale New York forbereder seg på kamp fire i videovinduet under.

Skjebnekamp for Zucca og New York Rangers natt til torsdag, men folk i byen har trua sjøl om laget deres ligger under med 0-3. Reporter: Thomas Lerdahl

Sportsnyheter

Stortalentene fryktet for sesongen – tårene trillet etter medaljeklemmen

Mangekamptalentet Henriette Jæger (18) fikk OL-drømmen knust og har slitt med skader i et helt år. Møtet med venninnen Andrea Rooth (20) etter comebackene ble stort for begge.

Siste nytt

 • Cilic ut av Wimbledon med korona

  Kroatiske Marin Cilic har trekt seg frå Wimbledon-turneringa i tennis etter han testa positivt for covid-19.

  – Hei folkens. Eg må dessverre melde at eg har testa positivt for korona. Eg har isolert meg sjølv og håpa at eg skulle bli klar, men dessverre kjenner eg meg framleis dårleg og er ikkje i form til å gjere mitt beste, skriv Cilic i et innlegg på Instagram.

  Kroaten skal ifølge The Telegraph ha trent med Novak Djokovic tett opp til turneringa. Serbaren måtte stå over Australian Open tidlegare i år fordi han ikkje har tatt koronavaksinen, og det er usikkert om han får delta i US Open.

  Cilic kom til finalen i Wimbledon i 2017. Han spilte også semifinale i Roland Garros mot Casper Ruud for nokre veker sidan. Da gjekk nordmannen av med sigeren.

  Cilic er erstatta av Nuno Borges frå Portugal i Wimbledon-oppsettet.

  French Open
  Foto: BENOIT TESSIER / Reuters
 • Ny cup-utsetjing

  Kansellerte flygingar gjer at fleire kampar i fotball-NM må flyttast. Viking sitt møte med Kristiansund skal no spelast i oktober.

  Onsdag og torsdag skulle etter planen 3. runde i cupen vore avvikla, men fleire kampar har no fått nye datoar som følgje av flykanselleringar i samband med streiken frå flyteknikarane.

  Viking – Kristiansund er no flytta til 19. oktober.

  – Klubbane blei einige om at det beste var å søkje kampen utsett grunna uvisse rundt om det i det heile teke var mogleg å få KBK-troppen nedover, melder KBK.

  Ein av flygingane til klubben er allereie kansellerte, og det kunne vorte fleire hinder.

  Frå før er HamKams møte med Tromsø flytta til 17. august og Tromsdalens 3. rundekamp mot Bryne til 11. august.

  Det er òg uvisse rundt eit par andre kampar. Vi vil kome attende med meir informasjon dersom fleire kampar må flyttast, skriv NFF tysdag.

  Kristiansund
  Foto: Svein Ove Ekornesvåg / NTB
 • Norsk medaljehåp slått ut i kvalifiseringen

  Eirik Langedal Breivik og Håvard Sandstad Eidsmo gikk videre, men Trond Einar Moen Pedersli røk ut i kvalifiseringen under knockoutsprinten i VM i orientering.

  Den løpssterke trønderen vant uttaksløpet i mai og var regnet som en medaljekandidat på distansen.

  Sveitsiske Joey Hadorn, som tok sølv på distansen i EM, var også blant løperne som ble slått ut. Kasper Harlem Fosser står over distansen på grunn av skade

  Trond Einar Moen Pedersli
  Foto: Alf Simensen / NTB

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Spilleliste med 43 klipp
Sport
Spiller nå
Ski-VM er endelig tilbake på NRK! 01:00
Neste