Hopp til innhold

«Zucca» før skjebnekampen: – Vi kan bli historiske

NEW YORK/OSLO (NRK.no): Mats Zuccarello Aasen (26) har skaffet seg et nesten umulig utgangspunkt etter de tre første kampene i Stanley Cup-finalen. Nå øyner han muligheten til å bli historisk.

Zuccarello Aasen

Mats Zuccarello Aasen jubler sammen med Benoit Pouliot etter 2-0-scoringen i andre kamp.

Foto: BRUCE BENNETT / Afp

Mats Zuccarello

Mats Zuccarello Aasen håper å kunne løfte mer enn kølla når Stanley Cup-trofeet skal deles ut. Da må hans Rangers vinne fire kamper på rad.

Foto: Höök, Pontus / NTB scanpix

– Det er vanskelig å føle seg dårlig når man spiller i Stanley Cup-finalen.

NRK møtte Mats Zuccarello Aasen før det som kan bli en avgjørende fjerdekamp i finalen i NHL. Los Angeles Kings har vunnet de tre første kampene mot «Zuccas» New York Rangers og vil med seier i natt kunne krone seg til mestere.

Kun én gang i historien har det skjedd at et lag har havnet under 0-3 og snudd det til 4-3 i en Stanley Cup-finale.

Den eneste gangen i historien et lag har klart denne bragden i finalen er helt tilbake i 1942. Da snudde Toronto Maple Leafs finalespillet mot Detroit Red Wings etter å ha havnet under 0-3 i kamper.

– Det er ingen kul posisjon å være i, men nå er det slik det er. Vi har sjansen til å bli historiske og vinne fire på rad, sier nordmannen til NRK før nattens kamp som begynner 02.00.

Følg utviklingen i kampen på NRK.no fra 02.00

– Vi har jo vært bedre

Rangers har hatt all mulig grunn til å føle at det er litt urettferdig at stillingen er 0-3 i kamper. I begge de to første kampene i Los Angeles ledet østkyst-laget med to mål, og tapte etter spilleforlengelse.

I den tredje kampen vant Rangers skuddstatistikken overlegent 32-15, men en enorm prestasjon av Jonathan Quick i Kings-målet gjorde at laget holdt nullen i Madison Square Garden.

– Vi har jo vært bedre, men samtidig ligger vi under 3-0. Vi ville heller vært det dårligste laget og ledet 3-0, sier «Zucca» om de foregående kampene.

Nordmannen har allikevel tro på at Rangers kan bli historiske og snu hele finaleserien på hodet.

– Vinner vi i dag og drar til LA og stjeler en kamp der så kan alt skje. Så vi får ha trua, sier en offensiv Zuccarello Aasen som har vært blant sitt lags beste spillere hittil i sluttspillet og fått mye istid.

«Zucca» allerede historisk

Selv om laget til Mats Zuccarello Aasen kan bli historiske ved å snu finaleseieren, er nordmannen allerede historisk.

Han er både den første nordmannen til å spille i en Stanley Cup-finale – og den første til å score et mål i en Stanley Cup-finale. Se målet her:

Mats Zuccarello Aasen scoret NY Rangers' 2-0-mål i den andre finalekampen mot LA Kings i NHL-sluttspillet natt til lørdag norsk tid. Ingen nordmann har før scoret i Stanley Cup-finalen. Rangers tapte likevel kampen 5-4 etter spilleforlengelse. (Bilder med tillatelse fra VIASAT.)

SE VIDEO: Se Mats Zuccarello Aasens scoring, samt alle de andre målene fra kamp nummer to i finalespillet. (Bilder med tillatelse fra Viasat Hockey)

Men en scoring betyr lite for 26-åringen hvis ikke laget vinner.

– Jeg bryr meg ikke noe om scoringen i det hele tatt nå. Tap er tap uansett om du scorer eller ikke. Jeg er forbanna. Når man taper er man forbanna, sa «Zucca» da NRK.no møtte ham etter den andre kampen.

Nå kan han være med på å sende New York til himmels, hvis de skulle klare den nær umulige prestasjonen.

– Det var en skuffet gjeng etter forrige kamp. Vi har et bra team, og vi må bare ha trua på at vi kan gjøre det, avslutter Mats Zuccarello Aasen som entrer Madison Square Garden klokken 02.00 i natt norsk tid.

Se hvordan hockeygale New York forbereder seg på kamp fire i videovinduet under.

Skjebnekamp for Zucca og New York Rangers natt til torsdag, men folk i byen har trua sjøl om laget deres ligger under med 0-3. Reporter: Thomas Lerdahl

Siste nytt

  • Helseth og Kavlie rett til finale i ro-EM

    Thea Helseth og Inger Kavlie rodde Norges dobbeltsculler til heatseier og booket finaleplass på EMs første dag.

    Den nykomponerte duoen fikk tiden 6.51,81 og vant det andre heatet med over ett sekunds margin på Romania.

    Resultatet betyr at Helseth og Kavlie slipper å ro oppsamling og kan se fram mot søndagens A-finale i ungarske Szeged.

    Nylig var Helseth på pallen med Jenny Rørvik i verdenscupen, men i EM ble Rørvik byttet ut med Kavlie. Trioen kjemper om to plasser i båten i OL. (NTB)

    sq1_1fpr_pQ
    Foto: NTB
  • TV 2: Patrick Thoresen sier ja til å spille for Norge i ishockey-VM

    Det bekrefter hovedpersonen selv til TV 2.

    Thoresen sier han og landslagssjef Tobias Johansson har hatt tett kontakt den siste tiden.

    – Det har tent en liten glød i meg. Jeg kjente for to, tre år siden at jeg var ferdig med landslaget og at jeg hadde gjort mitt. Men nå har jeg har hatt en veldig god sesong i en alder av 40, og når landslagsledelsen ser noe i meg, og sier jeg kan bidra med noe både på og utenfor isen, så vekker det noen følelser jeg trodde var borte, sier han til TV 2..

    Thoresen ga seg på landslaget før VM i 2022, men har nå snudd.

    Patrick Thoresen
    Foto: Carina Johansen / NTB
  • Tenåring pågrepet etter terrormelding mot Paris-OL – ville dø som en martyr

    En 16 år gammel gutt har blitt arrestert i Frankrike etter at han skal ha planlagt en terrordåd under OL i Paris.

    Tenåringen skal ha fremmet et budskap i sosiale medier om at han ved hjelp av et selvmordsbelte ønsket å dø som en martyr under de olympiske lekene i Frankrike denne sommeren. Gutten skal ha truet med å sprenge seg selv i luften.

    16-åringen ble arrestert tirsdag som følge av terrormeldingen, ifølge AFP. Deretter skal det ha blitt iverksatt etterforskning av saken.

    Under en ransaking av foreldrenes hjem ble det oppdaget håndskrevne papirer der tenåringen hadde lovet troskap til den islamske staten, har en politikilde sagt til AFP. Den samme kilden har informert om at tenåringen skal ha innrømmet å ha planlagt en terrorhandling ved hjelp av pistol eller selvmordsbelte.

    Arbeidet med å fastslå tenåringens eksakte intensjoner pågår fortsatt. Frankrikes sikkerhetstjeneste (DGSI) gjennomfører en etterforskning.

    Frankrike er vertskap for de olympiske lekene i Paris fra 26. juli til 11. august. I mars hevet regjeringen beredskapsnivået til det høyeste nivået.

    (©NTB)

    BFo3Dgwqg8I
    Foto: AP

Sendeplan

Kl. Program Kanal