NRK Meny
Normal

«Zucca» før skjebnekampen: – Vi kan bli historiske

NEW YORK/OSLO (NRK.no): Mats Zuccarello Aasen (26) har skaffet seg et nesten umulig utgangspunkt etter de tre første kampene i Stanley Cup-finalen. Nå øyner han muligheten til å bli historisk.

Zuccarello Aasen

Mats Zuccarello Aasen jubler sammen med Benoit Pouliot etter 2-0-scoringen i andre kamp.

Foto: BRUCE BENNETT / Afp

Mats Zuccarello

Mats Zuccarello Aasen håper å kunne løfte mer enn kølla når Stanley Cup-trofeet skal deles ut. Da må hans Rangers vinne fire kamper på rad.

Foto: Höök, Pontus / NTB scanpix

– Det er vanskelig å føle seg dårlig når man spiller i Stanley Cup-finalen.

NRK møtte Mats Zuccarello Aasen før det som kan bli en avgjørende fjerdekamp i finalen i NHL. Los Angeles Kings har vunnet de tre første kampene mot «Zuccas» New York Rangers og vil med seier i natt kunne krone seg til mestere.

Kun én gang i historien har det skjedd at et lag har havnet under 0-3 og snudd det til 4-3 i en Stanley Cup-finale.

Den eneste gangen i historien et lag har klart denne bragden i finalen er helt tilbake i 1942. Da snudde Toronto Maple Leafs finalespillet mot Detroit Red Wings etter å ha havnet under 0-3 i kamper.

– Det er ingen kul posisjon å være i, men nå er det slik det er. Vi har sjansen til å bli historiske og vinne fire på rad, sier nordmannen til NRK før nattens kamp som begynner 02.00.

Følg utviklingen i kampen på NRK.no fra 02.00

– Vi har jo vært bedre

Rangers har hatt all mulig grunn til å føle at det er litt urettferdig at stillingen er 0-3 i kamper. I begge de to første kampene i Los Angeles ledet østkyst-laget med to mål, og tapte etter spilleforlengelse.

I den tredje kampen vant Rangers skuddstatistikken overlegent 32-15, men en enorm prestasjon av Jonathan Quick i Kings-målet gjorde at laget holdt nullen i Madison Square Garden.

– Vi har jo vært bedre, men samtidig ligger vi under 3-0. Vi ville heller vært det dårligste laget og ledet 3-0, sier «Zucca» om de foregående kampene.

Nordmannen har allikevel tro på at Rangers kan bli historiske og snu hele finaleserien på hodet.

– Vinner vi i dag og drar til LA og stjeler en kamp der så kan alt skje. Så vi får ha trua, sier en offensiv Zuccarello Aasen som har vært blant sitt lags beste spillere hittil i sluttspillet og fått mye istid.

«Zucca» allerede historisk

Selv om laget til Mats Zuccarello Aasen kan bli historiske ved å snu finaleseieren, er nordmannen allerede historisk.

Han er både den første nordmannen til å spille i en Stanley Cup-finale – og den første til å score et mål i en Stanley Cup-finale. Se målet her:

Mats Zuccarello Aasen scoret NY Rangers' 2-0-mål i den andre finalekampen mot LA Kings i NHL-sluttspillet natt til lørdag norsk tid. Ingen nordmann har før scoret i Stanley Cup-finalen. Rangers tapte likevel kampen 5-4 etter spilleforlengelse. (Bilder med tillatelse fra VIASAT.)

SE VIDEO: Se Mats Zuccarello Aasens scoring, samt alle de andre målene fra kamp nummer to i finalespillet. (Bilder med tillatelse fra Viasat Hockey)

Men en scoring betyr lite for 26-åringen hvis ikke laget vinner.

– Jeg bryr meg ikke noe om scoringen i det hele tatt nå. Tap er tap uansett om du scorer eller ikke. Jeg er forbanna. Når man taper er man forbanna, sa «Zucca» da NRK.no møtte ham etter den andre kampen.

Nå kan han være med på å sende New York til himmels, hvis de skulle klare den nær umulige prestasjonen.

– Det var en skuffet gjeng etter forrige kamp. Vi har et bra team, og vi må bare ha trua på at vi kan gjøre det, avslutter Mats Zuccarello Aasen som entrer Madison Square Garden klokken 02.00 i natt norsk tid.

Se hvordan hockeygale New York forbereder seg på kamp fire i videovinduet under.

Skjebnekamp for Zucca og New York Rangers natt til torsdag, men folk i byen har trua sjøl om laget deres ligger under med 0-3. Reporter: Thomas Lerdahl

Siste nytt

 • Harsem vant prologen i Planica

  Kathrine Harsem gikk fortest av samtlige på lørdagens sprintprolog i Planica. Hun var 59 hundredeler raskere enn Stina Nilsson, som ble nummer to.

  Fem av seks norske er klare for kvartfinale. Thea Krokan Murud ble nummer 31 i prologen, og røk ut.

  Ski NM Gåsbu 2018.
  Foto: Lise Åserud / NTB scanpix
 • Lundbys superhopp holdt ikke

  Maren Lundby leverte konkurransens lengste hopp på 95,5 meter i kvinnenes lagkonkurranse i Zao lørdag.

  Norge endte likevel på femteplass, 124,6 poeng bak Japan, som vant på hjemmebane. Slovenia tok andreplassen, mens Russland ble nummer tre.

  Japan Ski Jump World Cup Maren Lundby
  Foto: Nobuki Ito / AP
 • Norge på sjetteplass i Zao

  Det norske laget er et stykke bak teten etter 1. omgang av kvinnenes laghopp i Zao. Anniken Mork hoppet kun 69,5 meter som Norges andrehopper, og gjorde at Norge tapte mye til teten.

  Japan leder med 373,8 poeng. Norge er 76,5 poeng bak.

  Lundby
  Foto: Felix Kastle / AFP

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Ski Classics: La Diagonela
Ski Classics: La Diagonela
V-cup kombinert: Hopp
V-cup alpint: Utfor, menn
Vinterstudio
Ski Classics: La Diagonela
Vinterstudio
V-cup alpint: Utfor menn
V-cup alpint: Utfor menn
EM kunstløp: Isdans
V-cup kombinert: 10 km langrenn