NRK Meny
Normal

– Vi får aldri en ny Muhammad Ali

Bokselegenden Muhammad Ali hylles nå over hele verden for det han gjorde i og utenfor bokseringen.

PEOPLE-ALI/
Foto: STRINGER / Reuters

Muhammad Ali blir regnet som en av historiens største og beste boksere noensinne. Natt til lørdag gikk han bort, 74 år gammel, etter en over 30 år lang kamp mot Parkinsons.

Ali og Foreman

The Rumble in the Jungle kalte de kampen om tungvektsmestertittelen mellom George Foreman og Muhammad Ali i Kinshasa i 1974.

Foto: STR / Afp

Ali sa ofte at «han fløt som en sommerfugl og stakk som en bie» i ringen. 37 av seirene vant han på knockout. George Foreman (67) var en av dem Ali slo knockout på. Under slagsmålet kjent som «Rumble in the Jungle» i 1974, lå Foreman nede i åttende runde.

– Muhammad Ali er en av de beste menneskene jeg har møtt. Det er ingen tvil om at han var en av de beste menneskene som har levd i vår tid, sier Foreman ifølge BBC.

Foreman var en av Alis største rivaler i bokseringen, men de var også venner. Foreman sier at en del av ham er borte etter at Alis bortgang ble kjent.

– Ali, Frazier & Foreman – vi var ett. En del av meg er borte. Den beste delen, sier Foreman på Twitter.

Obama med hyllest

USAs president Barack Obama mottok også beskjeden om dødsfallet med stor sorg. Han hyller legenden for å ha «kjempet for det som var rett» både i og utenfor bokseringen.

– Hans kamp utenfor ringen kostet ham tittelen, skaffet ham uvenner både til venstre og høyre og sendte ham nesten i fengsel. Men Ali sto på sitt. Og hans seier hjalp oss med å bli vant til den utgaven av USA vi kjenner i dag, sier Obama ifølge AFP.

– Hillary og jeg er i sorg

Ali og Clinton

Muhammad Ali og Bill Clinton i 2005.

Foto: ED REINKE / Ap

Tidligere president Bill Clinton har møtt Ali ved flere anledninger, blant annet i Det hvite hus.

– Hillary og jeg er i sorg etter Muhammad Alis borgang. Fra dagen han tok OL-gull i 1960, visste verdens boksefans at de var vitne til skjønnhet, fart og styrke som aldri kan bli matchet igjen.

– Vi så selvtilliten hans vokse da han gjorde suksess og så ham vokse inn i en manndom full av religiøse og politiske overbevisninger som ledet ham til å ta vanskelige avgjørelser og leve med konsekvensene, skriver Clinton i en uttalelse ifølge Guardian.

Clinton var også tilstede da Ali tente OL-flammen i Atlanta i 1996.

– Den venstre hånden mi skalv på grunn av Parkinson. Den høyre skalv på grunn av frykt, men likevel klarte jeg å få tent flammen, sa Ali etter åpningsseremonien i Atlanta.

Laster Twitter-innhold

– Vi får aldri en ny Muhammad Ali

– I dag bøyer vi hodene for tapet av en mann som gjorde så mye for Amerika. I morgen vil vi reise hodene igjen og minnes hans mot, hans frimodighet og det han ofret for samfunnet og landet lever videre i den beste delen av hver enkelt av oss. – Tidligere basketballspiller Kareem Abdul-Jabbar.

– Det vil aldri bli en ny Muhammad Ali. Det svarte miljøet, svarte mennesker over hele verden, trengte ham. Han var en stemme for oss. – Floyd Mayweather, verdensmester i boksing i fem vektklasser.

– Det er en trist dag for livet. Jeg elsket Muhammad Ali, han var min venn. Ali kommer aldri til å dø. – Don King, som promoterte mange av Alis kamper.

Videoen under deles nå mye på Twitter. Et barn spør Muhammad Ali hva han kan tenke seg å gjøre når han legger opp. Her er svaret:

Laster Twitter-innhold

Siste nytt

 • Norske Mathias (18) til NHL-lag

  NHL-laget Calgary Flames har draftet den norske 18-åringen Mathias Emilio Pettersen fra Manglerud, opplyser klubben på Twitter. Det siste året har han spilt på Muskegon Lumberjacks i United States Hockey League.

  Mathias Emilio Pettersen
  Foto: Carina Johansen / NTB scanpix
 • Molde slo tilbake

  Molde vann 3–0 heime mot Stabæk i kveld. Dermed slo dei tilbake på første forsøk etter 1-0-tapet mot Kristiansund. Fredrik Aursnes og Eirik Hestad scora begge før kvarteret var spelt, medan innbytar Mattias Moström slo til med eit lekkert mål i det 90. minutt.

  Fredrik Aursnes og Eirik Hestad
  Foto: Arne Flatin / NRK
 • Vil sende dommaren til Haag

  Serbia-trenar Mladen Krstajic er svært skuffa over at Aleksandar Mitrovic ikkje fekk straffe i 2-1-tapet mot Sveits. – Dommaren (tyske Felix Brych) burde ha blitt sendt til Haag, rasar Krstajic – og siktar til byen der den internasjonale straffedomstolen ligg.

  FBL-WC-2018-SRB-PRESSER
  Foto: OZAN KOSE / AFP

Sendeplan

Kl. Program Kanal
FIFA Fotball-VM 2018: England - Panama
Veien til VM: Uruguay og Senegal
FIFA Fotball-VM 2018: Japan - Senegal
VM fotball: Japan - Senegal
FIFA Fotball-VM 2018: VM-studio
FIFA Fotball-VM 2018: Japan - Senegal
4-4-2 Radiosporten: 4-4-2 Radiosporten og FIFA Fotball-VM 2018 Japan - Senegal
4-4-2 Radiosporten: 4-4-2 Radiosporten og FIFA Fotball-VM 2018 Japan - Senegal
4-4-2 Radiosporten: 4-4-2 Radiosporten og FIFA Fotball-VM 2018 Japan - Senegal
4-4-2 Radiosporten: 4-4-2 Radiosporten og FIFA Fotball-VM 2018 Japan - Senegal
4-4-2 Radiosporten: 4-4-2 Radiosporten og FIFA Fotball-VM 2018 Japan - Senegal