NRK Meny
Normal

– Vi er vitne til et daglig angrep mot rytterne

De profesjonelle syklisters organisasjon (CPA) ber om at det vises respekt mot Chris Froome og de andre rytterne i Tour de France etter flere dopingspørsmål.

Froome2

Sammenlagtleder Chris Froome har fått kritiske dopingspørsmål mot seg i Tour de France. Her er han til test etter onsdagens etappe.

Foto: Laurent Rebours / Ap

– Det er ikke rettferdig å anklage noen uten bevis, sier Gianni Bugno, president i CPA i en pressemelding.

Froome

Chris Froome sikret etappeseier onsdag.

Foto: JEFF PACHOUD / Afp
Contador

Alberto Contador er nummer to i sammendraget.

Foto: Christophe Ena / Ap

– Vi vil ha mer respekt mot Chris (Froome) og alle de andre rytterne. Vi er vitne til et daglig angrep mot verdigheten til rytterne som ikke kan tolereres, sier Bugno.

Rytternes organisasjon reagerer på beskyldningene som er kommet mot sammenlagtlederen i Tour de France. Froome har måttet tåle dopingspørsmål etter at han har vist imponerende sykling så langt i rittet.

CPA skriver at de alltid har vært med i den viktige kampen mot doping, men at de nå ber om at det ikke kommer grunnløse beskyldninger.

– Nitrist

Froome har ved flere anledninger svart på dopingrelaterte spørsmål, blant anent på hviledagen mandag slo han tilbake mot pressen.

– Det er nitrist at vi sitter her, bare noen timer etter den største dagen i livet mitt til nå, og snakker om doping. For å være helt ærlig så har vi slitt som sinnssyke, forberedt oss i mange måneder og trent knallhardt for å være her. Nå er jeg her, men blir beskyldt for å dope meg, sa Chris Froome.

Froome sikret seier på tempoetappen onsdag etter at han slo rivalen Alberto Contador med ni sekunder.

Dette var Sky-rytterens tredje etappeseier i årets ritt.

– 100 prosent ren

Allerede etter første fjelletappe 6. juli, der Froome knuste all motstand, ble briten møtte av kritiske spørsmål.

– Kan du love at alt vi har sett i dag holder vann, også i framtiden?

– 100 prosent. Det er normalt at folk stiller spørsmål ved sykkelsporten. Det er dessverre den situasjonen vi befinner oss i. Men jeg vet at sporten har forandret seg. Det er ingen mulighet for at jeg kunne ha gjort det jeg gjør i dag, uten at sporten hadde forandret seg. Resultatene i dag er mye mer kredible. Man bør heller sette spørsmålstegn ved det som skjedde for fem-ti år siden, da tilstanden i hovedfeltet var mye verre, sa Froome.

Etter onsdagens 17. etappe leder Froome med 4,31 ned til Contador på andreplass i sammendraget.

Lars Petter Nordhaug rullet onsdag inn til 100.-plass, 6.07 bak Froome, mens Alexander Kristoff også var godt innenfor tidsgrensen på en 144.-plass, 7.03 minutter bak.

Det gjenstår 177 ryttere i årets jubileumsutgave av Tour de France. 198 stilte til start på Korsika.

Siste nytt

 • Ringerike rykker opp

  Drømmen om eliteserien brast for Arctic Eagles som ble knust av Ringrike i kveldens kvalifiseringskamp. Nordlendingene måtte ha minimum uavgjort, men Ringerike vant hele 7-2 og tar steget opp til øverste nivå neste sesong.

  Ishockey: Kvalifisering til Get-ligaen
  Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix
 • Graham Hansen briljerte

  Caroline Graham Hansen storspilte da Wolfsburg knuste Slavia Praha i mesterligaens kvartfinale. 23-åringen leverte både scoring og målgivende pasning i 5-0-seieren. Dermed har det tyske storlaget et meget bra utgangspunkt før returoppgjøret i Tjekkia.

  FBL-C1-WOMEN-PARIS-WOLFSBURG
  Foto: FRANCK FIFE / Afp
 • Berg Edseth til topps

  Marte Berg Edseth vant superkombombieni NM etter en strålende slalåmomgang. Edseth lå på annenplass etter utfordelen, 0,84 sekunder bak Hannah Sæthereng, som måtte ta til takke med sølvet. Maren Skjøld endte på tredjeplass.

  NM Alpint på Hafjell
  Foto: Norges Skiforbund/Alpin-NM Hafjell/ / NTB scanpix

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Morgensport og musikk
Morgensport og musikk
Morgensport og musikk
Morgensport og musikk
NM alpint: Super-G, kvinner og menn
Morgensport og musikk
NRK Sport Live med NM alpint, super-G menn
NRK Sport Live med NM alpint, super-G menn
NRK Sport Live med NM alpint, super-G menn
V-cupfinale skiskyting: Sprint kvinner
Vinterstudio