Syv førstelagsspillere skadet: – Vi er ordentlig på tannkjøttet

Lars Bohinen fortviler over skadetrøbbelet som gjorde at han manglet syv mann til kampen mot Sarpsborg. I Bodø mener Kjetil Knutsen at spillerne må tåle det tette kampprogrammet.

Lars Bohinen

FORTVILER: Lars Bohinen manglet en rekke spillere til kampen mot Sarpsborg 08.

Foto: Christoffer Andersen / Christoffer Andersen

Det er halvannen måned siden eliteserien 2020 ble sparket i gang. Siden har lagene gjennomført tolv serierunder og flere klubber merker det tette kampprogrammet.

Verst oppleves det kanskje for Aalesund. Til bortekampen mot Sarpsborg måtte Lars Bohinen gjøre sju bytter fra laget som tok klubbens første seier for sesongen mot Start sist.

– Vi har syv førstelagsspillere ute, vi har syv rokkeringer fra kampen mot Start. Det ble for lite og for tynt i dag rett og slett. Det visste vi kom til å bli vanskelig på forhånd med det laget vi måtte spille med, sier Bohinen til NRK etter kampen.

– På tannkjøttet

Han forteller at laget nå er desperat etter å få spillere tilbake fra skader og at klubben trolig må hente nye spillere i tillegg.

– Vi er ordentlig på tannkjøttet når det gjelder personell. Vi graver dypt nå. Vi har mange skader, syv spillere ute som normalt ville startet kampen. Det er for vanskelig for en klubb som oss å kompensere for.

Carl-Erik Torp

Carl-Erik Torp er spent på hvordan Glimts tøffe kjør på elleveren vil få utslag utover sesongen.

Foto: Julia Marie Naglestad

På seks uker er det allerede spilt tolv serierunder. NRK-ekspert Carl-Erik Torp sier at det er forventet at noen lag nå begynner å få skadetrøbbel.

– Dette har det vært snakket om mye før oppstarten og det er en grunn til det. Det er lagt inn en pause i hver omgang for at lagene skal få drikke og det er også de fem byttene. Det er fordi man vet at det blir en høyre skaderisiko denne høsten her enn det har vært før, sier Torp.

Utviklende kampprogram

Aalesund er langt fra de eneste som sliter med skadeproblemer. Rosenborg manglet André Hansen, Tore Reginiussen, Anders Konradsen og Vegar Eggen Hedenstad i tapet mot Odd.

I Bodø måtte trener Kjetil Knutsen tåle at to av lagets fire faste forsvarere hinket av banen i første omgang. Likevel er ikke trener Kjetil Knutsen negativ til det tette kampprogrammet.

Kjetil Knutsen

Kjetil Knutsen mener kampprogrammet er positivt for eliteseriens spillere.

Foto: Fredrik Hagen / NTB Scanpix

– At vi får skader, to mann ut, det er helt umulig å forutse. Jeg tror det er utviklende for oss å ha et kampprogram som vi har nå. Ønsker disse spillerne å komme videre og ut i den store verden blir dette hverdagen. Da skal de spille tett med kamper, sier Knutsen til NRK.

Torp er ikke overrasket over at de to trenerne har ulikt syn på kampprogram og klubbenes situasjoner.

– Det er en klubb som flyr høyt og en annen hvor alt går imot. Det er lettere å si riktige ting når man har levert så godt som Glimt. Det er lettere å finne unnskyldninger når man ligger nede, forklarer NRK-eksperten.

Den tidligere Brann-spilleren forteller at han er spent på om Knutsen og Bodø/Glimt, som har rullert mindre enn de fleste, vil merke kjøret utover høsten.

– Jeg er veldig spent på Glimt som har kjørt ganske hardt på sin ellever. Kanskje får lag som har rotert mer større suksess utover høsten, eller om noen lag faktisk klarer å presse ut en hel sesong. Du vender deg ikke til et sånt kampprogram over to-tre uker, det trenger kroppen flere år på, sier Torp.

Viktig restitusjon

Denne uka får eliteseriespillerne en sjelden mulighet til å få litt mer restitusjon. Neste serierunde spilles ikke før til helga.

– Først og fremst blir det deilig med en liten uke til Vålerengakampen, for akkurat nå er det tungt. Det kommer kamper i Europa igjen, så det blir tøft, vi må bare forberede oss mentalt på det, sier Jens Petter Hauge til NRK etter seieren over Strømsgodset.

Friuka må spillerne og klubbene utnytte godt, sier NRKs ekspert.

– De små luftehullene som kommer der er det viktig at man bruker godt. Det handler først og fremst om jobben før dette skjedde og hvor flink man er nå underveis. Det er mye spillerne og klubbene kan gjøre for å restituere. De som er gode på det vil stikke seg ut. Er man dårlig er risikoen større. Det har aldri vært viktigere med 24-timersutøvere enn i år, sier Torp.

Laster innhold, vennligst vent..

Siste nytt

 • Van der Breggen tok gulldobbel

  Anna van der Breggen tok sitt andre gull under sykkel-VM i Italia da hun syklet fra samtlige konkurrenter og kom alene til mål på landeveisrittet.

  For bare to dager siden vant nederlenderen tempoen. Dobbeltseieren i samme mesterskap er hun andre kvinne i historien til å klare, etter franske Jeannie Longo i 1995.

  Annemiek van Vleuten og hjemmehåpet Elisa Longo Borghini tok de andre medaljene.

  van der Breggen
  Foto: Andrew Medichini / AP
 • Ruud-tap – misset finale

  Casper Ruud måtte se seg slått av bunnsolide Andrej Rublev for annet år på rad i ATP 500-turneringen i Hamburg. Rublev, som er ranket som nummer 14 på ATP-lista, vant de to første settene 6-4, 6-2. Dermed sa det stopp for Ruud, som nå vender blikket mot Grand Slam-turneringen Roland-Garros kommende uke. Her møter han Yuichi Sugita i 1. runde, men kamptidspunkt er ikke bestemt.

  Casper Ruud
  Foto: CATHRIN MUELLER / Reuters
 • Virik på seierspallen i Ungarn

  Maria Virik (20) padlet inn til 3.-plass i A-finalen på K1 1000 meter under verdenscupen i ungarske Szeged.

  Bærum-padleren avsluttet finalen meget sterkt, men truet aldri Eszter Rendessy, som vant på hjemmebane på tiden 3.58,91.

  I herrenes A-finale på 1000-meteren ble det 7.-plass til Lars Magne Ullvang. Han endte 7,96 bak den portugisiske vinneren Fernando Pimenta.

  (NTB)

  NM-Veka 2020
  Foto: Fredrik Hagen / NTB

Sendeplan

Kl. Program Kanal