Hopp til innhold

– Vi bryr oss ikke om hva andre tenker. Vi fortjener å være her

LE HAVRE (NRK): Maren Mjelde og Norge har bestemt seg: De vil ta medalje i VM. Da må de slå England i kveld.

France Norway Australia WWCup Soccer

KVARTFINALE: Norge møter England i VM-kvartfinalen, den skal de vinne, sier Maren Mjelde.

Foto: Thibault Camus / AP

Laster innhold, vennligst vent..

Det var en innbitt og fokusert landslagskaptein som møtte pressen til en siste prat før kvartfinalen mot England. Mjelde sier hun føler at hun nå vet alt hun trenger om motstanderen.

– Vi har sett de spille her nede og har så god kontroll som vi kan ha. Vi har gjort en god analyse og føler oss klar, sier hun.

Hun medgir at England blir en tøff nøtt. Laget har hatt en voldsom utvikling de siste årene, og få vet det bedre enn Norge.

– Vi var best

I VM for fire år siden møttes Norge og England i åttedelsfinalen. På den tiden hadde ikke de engelske kvinnene gjort det helt store i verdensmesterskap før, og de fleste holdt Norge som favoritter i kampen.

Men England overrasket Norge, og vant til slutt kampen 2–1. Norge røk ut, mens England til slutt tok sin første VM-medalje noensinne da de til slutt fikk bronsen.

Maren Mjelde

MEDALJE: Maren Mjelde og Norge sikter mot medalje i VM.

Foto: ERIC GAILLARD / Reuters

Det er en kamp som fortsatt irriterer spillerne som var med da. Mjelde spilte den gang på Norges midtbane.

– Det var en kamp vi var veldig gode i. Alle som så den, så nok at vi var best, men vi var ikke kliniske nok. Vi røk brutalt ut, sier Mjelde, før hun understreker:

– Men det er fire år siden, og det er en ny kamp i morgen.

Landslagskapteinen spiller selv i England, og der ser hun utviklingen på nært hold.

– Det har skjedd en enorm utvikling i England generelt, spesielt på klubbsiden, og det får England godt betalt for nå, mener hun.

– Vi fortjener å være her

Mjelde, Maria Thorisdottir og nå også snart Guro Reiten spiller i Chelsea, og kommer til å møte flere lagvenninner. Blant annet Englands store stjerne, målsniken Fran Kirby.

X03819

SUPERSPISSEN: Fran Kirby, lagvenninne med Mjelde og Maria Thorisdottir, er én av spillerne å se opp for i kvartfinalen.

Foto: ADAM HOLT / Reuters

– Det var noe vi snakket om før vi dro fra Chelsea, at vi kunne møte hverandre. Nå er det sånn, og det er noe vi kommer til å takle bra. Nå spiller vi for landene våre, sier Mjelde.

Norge har satt seg et mål om å ta medalje i VM. Det er et hårete mål tatt i betraktning at laget ikke engang gikk videre fra gruppespillet i forrige EM. Mjelde og resten av spillerne fastholder at dette fortsatt er målsettingen.

Når en journalist spør hva hun tenker om at ikke alle har hatt tro på Norge i mesterskapet, trekker hun bare på skuldrene.

– Vi har hatt tro på oss selv, og bryr oss ikke om hva andre tenker. Vi fortjener å være her. Nå skal vi bare fokusere på å gå videre, sier Mjelde.

 • Kampen mellom Norge og England spilles torsdag kveld klokken 21.00. Den ser du på TV 2, mens NRK sender kampen på radio (NRK Sport). Du kan også følge den minutt for minutt her på NRK.no.

Sportsnyheter

Qatarsk TV hånte Tysklands VM-smell: – Ser ikkje ut som dei bryr seg

Ein seanse frå eit qatarsk VM-program viser fleire personar som morar seg på kostnad av Tysklands VM-exit. Det får ekspertar til å riste på hovudet.

FIFA World Cup Qatar 2022 - Group H - Ghana v Uruguay

Stormet mot dommeren etter VM-exiten: – Totalt uakseptabelt

Sør-Koreas bragd over Portugal sendte Uruguay ut av VM. Da trillet tårene – og raseriet tok overhånd.

Siste nytt

 • Carlsen-advokater slår knallhardt tilbake mot Niemann

  I slutten av oktober ble det kjent at amerikanske Hans Niemann krever én milliard kroner av Magnus Carlsen etter jukseskandalen. Nå har Carlsens amerikanske advokater svart på Niemanns søksmål.

  I rettsdokumentene, som har blitt omtalt av The Wall Street Journal, går advokatene knallhardt ut mot Niemann og kaller søksmålet et «PR-stunt».

  – Etter flere år med forsøk på å skape et rykte som sjakkens «badboy», ønsker saksøker Hans Niemann å tjene penger ved å gi andre skylden for konsekvensene av hans egen erkjennende uredelighet, skriver advokatene.

  De skriver videre at retten må avvise alle Niemanns krav mot den norske sjakkstjernen.

  Carlsen og Niemann har i flere måneder stått i sentrum av en betent sjakkonflikt etter at etter at førstnevnte anklaget tenåringen for omfattende juks under partier.

  Niemann har i ettertid innrømmet at han jukset som 12- og 16-åring på Chess.com. Han avviser imidlertid at han brukte ulovlige midler mot Carlsen.

  Carlsen Niemann
  Foto: NTB
 • Slik spilles åttedelsfinalene

  Gruppespillet i Qatar-VM er ferdig, og allerede lørdag starter utslagsrundene. Nå er det vinn eller forsvinn.

  Den aller første åttedelsfinalen spilles lørdag klokken 16.00 mellom Nederland og USA. Den kampen sender TV 2.

  Klokken 20.00 samme dag kan du følge Lionel Messi og Argentina når de møter overraskelseslaget Australia. Den kampen sendes på NRK.

  Her er alle åttedelsfinalene:

  Lørdag 3. desember: Nederland - USA

  Lørdag 3. desember: Argentina - Australia

  Søndag 4. desember: Frankrike - Polen

  Søndag 4. desember: England - Senegal

  Mandag 5. desember: Japan - Kroatia

  Mandag 5. desember: Brasil - Sør-Korea

  Tirsdag 6. desember: Marokko - Spania

  Tirsdag 6. desember: Portugal - Sveits

  Utslagsrunder
  Foto: NRK
 • Sveits videre i VM etter amper målfest

  Serbia var avhengig av å vinne for å ha en mulighet til å gå videre fra gruppespillet, og kampen mot Sveits ble en thriller med høy temperatur.

  Sveits tok ledelsen med Xherdan Shaqiri i kampens 20. minutt, men Serbia slo raskt tilbake. Spisstjernene Aleksandar Mitrovic og Dushan Vlahovic scoret to raske mål og sendte Serbia ledelsen. Like før pause utlignet imidlertid Breel Embolo til 2-2.

  I den andre omgangen var det igjen Sveits som startet best, og allerede etter tre minutter avsluttet Remo Freuler et sveitsisk drømmeangrep. 3-2, og dermed måtte igjen Serbia snu kampen for å holde liv i VM-håpet.

  Det klarte de ikke, og dermed er Serbia ute, og på slutten var det flere tilløp til slåsskamp ute på banen. I den andre kampen i gruppa vant Kamerun 1-0 mot Brasil etter en overtidsscoring av Vincent Aboubakar. men det var ikke nok til å gå videre fra gruppespillet. Sveits møter Portugal i åttedelsfinalen, mens Brasil møter Sør-Korea.

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Sport
Spiller nå
Er Ola Lunde og fotball den perfekte kombinasjonen? 00:51
Neste