– Vi bryr oss ikke om hva andre tenker. Vi fortjener å være her

LE HAVRE (NRK): Maren Mjelde og Norge har bestemt seg: De vil ta medalje i VM. Da må de slå England i kveld.

France Norway Australia WWCup Soccer

KVARTFINALE: Norge møter England i VM-kvartfinalen, den skal de vinne, sier Maren Mjelde.

Foto: Thibault Camus / AP

Laster innhold, vennligst vent..

Det var en innbitt og fokusert landslagskaptein som møtte pressen til en siste prat før kvartfinalen mot England. Mjelde sier hun føler at hun nå vet alt hun trenger om motstanderen.

– Vi har sett de spille her nede og har så god kontroll som vi kan ha. Vi har gjort en god analyse og føler oss klar, sier hun.

Hun medgir at England blir en tøff nøtt. Laget har hatt en voldsom utvikling de siste årene, og få vet det bedre enn Norge.

– Vi var best

I VM for fire år siden møttes Norge og England i åttedelsfinalen. På den tiden hadde ikke de engelske kvinnene gjort det helt store i verdensmesterskap før, og de fleste holdt Norge som favoritter i kampen.

Men England overrasket Norge, og vant til slutt kampen 2–1. Norge røk ut, mens England til slutt tok sin første VM-medalje noensinne da de til slutt fikk bronsen.

Maren Mjelde

MEDALJE: Maren Mjelde og Norge sikter mot medalje i VM.

Foto: ERIC GAILLARD / Reuters

Det er en kamp som fortsatt irriterer spillerne som var med da. Mjelde spilte den gang på Norges midtbane.

– Det var en kamp vi var veldig gode i. Alle som så den, så nok at vi var best, men vi var ikke kliniske nok. Vi røk brutalt ut, sier Mjelde, før hun understreker:

– Men det er fire år siden, og det er en ny kamp i morgen.

Landslagskapteinen spiller selv i England, og der ser hun utviklingen på nært hold.

– Det har skjedd en enorm utvikling i England generelt, spesielt på klubbsiden, og det får England godt betalt for nå, mener hun.

– Vi fortjener å være her

Mjelde, Maria Thorisdottir og nå også snart Guro Reiten spiller i Chelsea, og kommer til å møte flere lagvenninner. Blant annet Englands store stjerne, målsniken Fran Kirby.

X03819

SUPERSPISSEN: Fran Kirby, lagvenninne med Mjelde og Maria Thorisdottir, er én av spillerne å se opp for i kvartfinalen.

Foto: ADAM HOLT / Reuters

– Det var noe vi snakket om før vi dro fra Chelsea, at vi kunne møte hverandre. Nå er det sånn, og det er noe vi kommer til å takle bra. Nå spiller vi for landene våre, sier Mjelde.

Norge har satt seg et mål om å ta medalje i VM. Det er et hårete mål tatt i betraktning at laget ikke engang gikk videre fra gruppespillet i forrige EM. Mjelde og resten av spillerne fastholder at dette fortsatt er målsettingen.

Når en journalist spør hva hun tenker om at ikke alle har hatt tro på Norge i mesterskapet, trekker hun bare på skuldrene.

– Vi har hatt tro på oss selv, og bryr oss ikke om hva andre tenker. Vi fortjener å være her. Nå skal vi bare fokusere på å gå videre, sier Mjelde.

 • Kampen mellom Norge og England spilles torsdag kveld klokken 21.00. Den ser du på TV 2, mens NRK sender kampen på radio (NRK Sport). Du kan også følge den minutt for minutt her på NRK.no.

Siste nytt

 • Mowinckel jakter topp ti-plassering

  Ragnhild Mowinckel kjører for sin beste plassering i storslalåm etter skadecomebacket. Hun er nummer 12 før finaleomgangen i slovakiske Jasna.

  Moldenseren ligger 1,67 sekunder bak USA-stjernen Mikaela Shiffrin i tet. Hun er 16 hundredeler fra å være blant de ti beste.

  For de øvrige norske ble det igjen en tung dag i Slovakia. Kja Norbye, Kristin Lysdahl og Thea Stjernesund var alle i mål godt over tre sekunder bak Shiffrins ledertid. Tre hundredeler skilte lagvenninnene på resultatlista.

  Kristina Riis-Johannessen var hele 4,72 sekunder bak Shiffrin. (NTB)

  VM i alpint, Cortina 2021
  Foto: Torstein Bøe / NTB
 • Hovland sviktet – Ventura imponerte

  Norges to golfstjerner, Viktor Hovland og Kristoffer Ventura, ligger tett på hverandre etter tredje dag av Arnold Palmer Invitational på PGA-touren.

  Det skjedde etter en veldig sterk runde av Ventura, hvor han klatret 30 plasser, samtidig som Hovland fosset nedover resultatlistene.

  Ventura startet dagen ett slag over par, og gikk ut i fyr og flamme. På de første syv hullene hadde han fem birdier, én par og én bogey. Derfra og ut spilte han solid og endte dagen fem slag under par, og dermed fire slag under par totalt. Like før runden var ferdigspilt lå han på delt 23.-plass.

  Viktor Hovland hadde imidlertid ikke en god dag i Florida. Han startet dagen på delt 3.-plass, sju slag under par. Men en middels start ble elendig da han først slo seg ut i skogen, for så å slå seg ut i vannet på hull åtte. Han gikk av hullet med dobbeltbogey, og det ble ikke bedre resten av runden.

  Hovland endte dagen fem slag over par, og to slag under par totalt, på en delt 35.-plass.

  Ventura og Hovland
 • Hagen slo skulder ut av ledd

  Den norske syklisten Carl Fredrik Hagen skriver på Instagram om at han slo skulderen ut av ledd da han syklet på et hull i veien og krasjet i en bom under en treningstur.

  Etter legene på sykehuset satt skulderen på plass viste det seg også at Hagen hadde fått en fraktur i skulderbladet, skriver han videre.

  Han venter på en MR-skanning neste uke for å se etter andre mulige skader, og vet ikke hvor lang tid skadelindringen vil vare, avslutter han meldingen.

  Hagen sykler i år for Israel Start-Up Nation, og skal etter planen sykle Giro d'Italia.

  carl fredrik hagen
  Foto: Tor Erik Schrøder

Sendeplan

Kl. Program Kanal