Skuffet kaptein: – Vi ble veldig passive

Sarpsborg 08s kaptein Ole Heieren Hansen var skuffet etter poengdeling mot Start søndag kveld. (Se video i saken)

Sarpsborg-Start
Foto: Nesvold, Jon Olav / NTB scanpix

Laster innhold, vennligst vent..

Det endte 1–1 i en sjansefattig kamp på Sarpsborg Stadion søndag kveld. Sarpsborg 08 ledet lenge, men Start utlignet tre minutter før full tid og tok med seg et fortjent poeng hjem til Kristiansand.

– Det er veldig bittert å miste to poeng helt på slutten. Men samtidig må vi si at det er fortjent at Start får med seg ett poeng her, sier Sarpsborg 08s kaptein Ole Heieren Hansen til NRK.

Heieren Hansen etter Sarpsborg 08 mot Start.

Det var ikke veldig mye å skrive hjem om de første 45 minuttene i vårsola i Sarpsborg. Men det var før hjemmelaget fikk frispark på hjørnet av sekstenmeteren på overtid.

Steffen Ernemann tok sats og skjøt ballen knallhardt via tverrligger og opp i det lengste krysset bak Håkon Opdal i Start-målet. Spørsmålet mange stilte seg etterpå var om det var skudd eller innlegg han forsøkte på.

–Det var et skudd! Jeg hadde en god følelse. Med riktig treff i den vinden her så kan den godt gå inn. Jeg scora jo på Opdahl i fjor også,sier Steffen Ernemann og refererer til at han scoret sitt aller første Eliteseriemål mot nettopp Start og Håkon Opdal i fjor.

Steffen Ernemann

Steffen Ernemann (til venstre) scoret et fantastisk mål mot Start på Sarpsborg Stadion.

Foto: www.sarpsborg08.no

Start trykket på

Hjemmelaget startet den andre omgangen friskest og det så ut som om scoringen hadde gitt dem selvtillit inn mot andre omgang.

Men så tok Start over. Gjestene presset hjemmelaget langt bakover på banen og angrep i bølger. Hjemmelaget på sin side satset alt på at Aaron Samuel skulle finne på noe på egen hånd på topp.

– Vi ble veldig passive. Vi slo nesten bare langt og klarte aldri å sette noe press på dem. Vi håpa litt på at Aaron (Samuel) skulle trylle litt for oss, sier Heieren Hansen.

Og trylle gjorde han nesten ti minutter før slutt. Han jobbet opp en lang klarering fra Sarpsborg forsvaret og klarte å komme seg til avslutning fra hjørnet av sekstenmeteren. Dessverre for Sarpingene så gikk skuddet en meter eller to på utsiden av krysset. Sarpsborg så ikke ut som seg selv i denne perioden av kampen.

– Vi må tørre å spille fotball, det er da vi er gode. Men når tiden går så tenker vi at det er viktig å holde nullen og da blir vi kanskje litt defensive i tankegangen, avslutter Sarpsborg 08-kapteinen.

Rolf Daniel Vikstøl

Utlignet: Rolf Daniel Vikstøl sørget for at Start fikk med seg ett poeng hjem til Kristiansand.

Foto: Tom Nicolai Kolstad / NRK

Fortjent utligning

Til tross for at gjestene dominerte mye av banespillet, så slet de med å trenge gjennom et kompakt Sarpsborg-forsvar. Men så satte gjestene inn en aldri så liten sluttspurt.

Først headet Gudmundur Kristjansson like over etter et godt innlegg fra Zlatko Tripic.

Så fikk Espen Hoff en kanonmulighet alene med Sarpsborg-keeper Duwayne Kerr, men backen Claes Kronberg reddet på streken. På den påfølgende corneren skulle derimot gjestene få uttelling.

Først ble ballen headet i stolpen før Rolf Daniel Vikstøl skled inn utligningen for gjestene. En fortjent utligning ut ifra spill og sjanser.

Og dermed endte det med 1–1 og poengdeling foran 4294 tilskuere på Sarpsborg Stadion.

–Jeg synes det er dumt at vi ikke spiller fotball i andre omgang. Vi har fortsatt ikke tapt i år, men vi burde hatt syv poeng nå. Men nå ble det ikke sånn,avslutter målscorer Ernemann.

Laster innhold, vennligst vent..

Siste nytt

 • Norge nærmer seg semifinale

  Norges curlingherrer slo Russland 7-5 onsdag, og etter åtte av ni runder kjemper Steffen Walstads lag mot Tyskland om den siste semifinalebilletten. Norge spiller avgjørende kamp mot Sveits om semifinale i EM torsdag.

  Walstad
  Foto: John Locher / AP
 • Bendtner dropper anken

  Rosenborg-spiller Nicklas Bendtner har bestemt seg for å droppe anken av sin voldsdom, skriver NTB. Også påtalemyndigheten har bestemt seg for å frafalle sin anke i saken. Dansken må dermed sone i fengsel i 50 dager. Det er ikke klart når han må sone.

  Eliteserien fotball 2018 Start - Rosenborg
  Foto: Tor Erik Schrøder / NTB scanpix
 • Tjalve og Tyrving vann lagserien

  Tjalve blei best i mennenes lagserie i friidrett for femte år på rad. I kvinneklassen gjekk Tyrving til topps. Dei to klubbane kniva om topplassen i begge klassene, melder Norges Friidrettsforbund.

Sendeplan

Kl. Program Kanal
VM sjakk: Parti 9