NRK Meny
Normal

– Vet ikke hvordan man stopper Luka Modric

SANDVIKA (NRK): Martin Ødegaard innrømmer at han ikke har noen tips til lagkameratene om hvordan man stopper Real Madrid-stjernen.

Luka Modric og Martin Ødegaard

NY DUELL? Luka Modric er Kroatias store stjerne. Kanskje blir det et nytt møte mellom han og Real Madrid-lagkamerat Martin Ødegaard når Norge tar imot Kroatia søndag.

Foto: Pedersen, Terje / NTB scanpix

Laster innhold, vennligst vent..
Martin Ødegaard

PÅ LANDSLAGET: NRK møtte Martin Ødegaard fredag.

Foto: Onsøien, Ole Gunnar / NTB scanpix

– Nei, jeg har ikke noen tips (til hvordan man stopper Luka Modric). Vi får bare prøve å gjøre som i førsteomgangen sist. Da hadde vi ganske god kontroll på Kroatia, sier Martin Ødegaard (16) til NRK.

Real Madrids lille kroat (1,74cm høy) herjer i La Liga og på landslaget. Luka Modric er landets absolutt største fotballstjerne, og hjernen bak mye av det det spanske hovedstadslaget og Kroatia skaper framover på fotballbanen.

Den lille kroatens kvaliteter er faktisk så spesiell at markedsprisen på han alene er verdt det samme som to norske landslag.

– Luka Modric (29) er en fantastisk fotballspiller, med et utrolig blikk for spillet. Han er utrolig flink til å slå pasninger i lengderetning når han kan, og utrolig flink til å spille progressivt og finne gode løsninger på små flater, sier NRKs fotballskribent Thore Haugstad.

Søndag vil Kroatias nummer 10 forsøke å ødelegge Norges håp om direkte avansement til EM.

– Jeg synes han var en av de beste midtbanespillerne før han ble skadet i fjor, om ikke den beste. Modric er en playmaker i ypperste verdensklasse som nå er i sine beste år, skryter Haugstad.

Martin Ødegaard og Luka Modric

Lagkamerater: Martin Ødegaard (f.v.) og Luka Modric i Real Madrid.

Foto: Grøtt, Vegard Wivestad / NTB scanpix

– Tett igjen

Thore Haugstad

NRKs FOTBALLSKRIBENT: Thore Haugstad.

Hvor viktig Modric er som fotballspiller synes sjelden på statistikken, fordi han ofte er tredje- eller fjerde sist på scoringene.

– Ja, derfor er han lett å undervurdere. Men Modric bidrar til at Real Madrid ofte har 60 prosent balleinnehav i kampene. Og han forer baller i gode posisjoner, forklarer Haugstad.

Fotballskribenten, med base i Spania, mener Norge bør ta høyde for kroatens trussel på søndag.

– Norge bør samle lagdelene og prøve å holde dem tett som mot Bulgaria, og på den måten stenge igjen bakrommene Modric pleier å finne, sier han.

– Vet ikke hvordan han skal stoppes

Vår egen Martin Ødegaard trener jevnlig med Modric og resten av Real Madrids førstelag. Men den norske 16-åringen hevder han ikke har noen idé om hvordan man stopper kroaten.

– Det er ikke lett å stoppe sånne spillere som Luka Modric eller de andre på Kroatia. Det er gode fotballspillere med mye kvalitet, forklarer han.

Haugstad forstår at Ødegaard ikke har greid å finne svakheter hos lagkameraten i Spania.

– Det virker knapt som Modric har svake punkt, bortsett fra at han er liten, sier han.

Laster innhold, vennligst vent..

Siste nytt

 • Singh klar for Sarpsborg

  Den tidligere VIF-profilen Harmeet Singh er tilbake i norsk fotball. Midtbanespilleren signerte i dag en 1,5-årskontrakt med Sarpsborg.

  – Sarpsborg 08 har et lag der alle gir alt for hverandre. Et tøft og robust lag, sier Singh til sarpsborg08.no.

  Harmeet Singh
  Foto: Sarpsborg 08
 • Birkeland går stafetten

  Lars Helge Birkeland går inn på stafettlaget, sammen med brødrene Bø og Emil Hegle Svendsen. Det betyr at Erlend Bjøntegaard er vraket, til tross for at Bjøntegaard blant annet havnet på en kanonsterk femteplass på 10km sprint tidligere i OL.

  Vinter-OL. Olympiske leker i Pyeongchang 2018. Skiskyting menn.
  Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix
 • Positiv b-prøve for Krusjelnitskij

  Aleksandr Krusjelnitskijs b-prøve viser spor av meldonium. Det bekrefter Russlands olympiske komite i en pressemelding. Krusjelnitskij spilte for OURs lag i mixed curling, som tok bronse.

  Hvis laget nå diskvalifiseres, blir det norsk bronse.

  Aleksandr Krusjelnitskij
  Foto: CATHAL MCNAUGHTON / Reuters

Sendeplan

Kl. Program Kanal
OL-magasin
Mester mot legende i vintersport
Mester mot legende i vintersport