NRK Meny
Normal

– Vet ikke hvordan man stopper Luka Modric

SANDVIKA (NRK): Martin Ødegaard innrømmer at han ikke har noen tips til lagkameratene om hvordan man stopper Real Madrid-stjernen.

Luka Modric og Martin Ødegaard

NY DUELL? Luka Modric er Kroatias store stjerne. Kanskje blir det et nytt møte mellom han og Real Madrid-lagkamerat Martin Ødegaard når Norge tar imot Kroatia søndag.

Foto: Pedersen, Terje / NTB scanpix

Laster innhold, vennligst vent..
Martin Ødegaard

PÅ LANDSLAGET: NRK møtte Martin Ødegaard fredag.

Foto: Onsøien, Ole Gunnar / NTB scanpix

– Nei, jeg har ikke noen tips (til hvordan man stopper Luka Modric). Vi får bare prøve å gjøre som i førsteomgangen sist. Da hadde vi ganske god kontroll på Kroatia, sier Martin Ødegaard (16) til NRK.

Real Madrids lille kroat (1,74cm høy) herjer i La Liga og på landslaget. Luka Modric er landets absolutt største fotballstjerne, og hjernen bak mye av det det spanske hovedstadslaget og Kroatia skaper framover på fotballbanen.

Den lille kroatens kvaliteter er faktisk så spesiell at markedsprisen på han alene er verdt det samme som to norske landslag.

– Luka Modric (29) er en fantastisk fotballspiller, med et utrolig blikk for spillet. Han er utrolig flink til å slå pasninger i lengderetning når han kan, og utrolig flink til å spille progressivt og finne gode løsninger på små flater, sier NRKs fotballskribent Thore Haugstad.

Søndag vil Kroatias nummer 10 forsøke å ødelegge Norges håp om direkte avansement til EM.

– Jeg synes han var en av de beste midtbanespillerne før han ble skadet i fjor, om ikke den beste. Modric er en playmaker i ypperste verdensklasse som nå er i sine beste år, skryter Haugstad.

Martin Ødegaard og Luka Modric

Lagkamerater: Martin Ødegaard (f.v.) og Luka Modric i Real Madrid.

Foto: Grøtt, Vegard Wivestad / NTB scanpix

– Tett igjen

Thore Haugstad

NRKs FOTBALLSKRIBENT: Thore Haugstad.

Hvor viktig Modric er som fotballspiller synes sjelden på statistikken, fordi han ofte er tredje- eller fjerde sist på scoringene.

– Ja, derfor er han lett å undervurdere. Men Modric bidrar til at Real Madrid ofte har 60 prosent balleinnehav i kampene. Og han forer baller i gode posisjoner, forklarer Haugstad.

Fotballskribenten, med base i Spania, mener Norge bør ta høyde for kroatens trussel på søndag.

– Norge bør samle lagdelene og prøve å holde dem tett som mot Bulgaria, og på den måten stenge igjen bakrommene Modric pleier å finne, sier han.

– Vet ikke hvordan han skal stoppes

Vår egen Martin Ødegaard trener jevnlig med Modric og resten av Real Madrids førstelag. Men den norske 16-åringen hevder han ikke har noen idé om hvordan man stopper kroaten.

– Det er ikke lett å stoppe sånne spillere som Luka Modric eller de andre på Kroatia. Det er gode fotballspillere med mye kvalitet, forklarer han.

Haugstad forstår at Ødegaard ikke har greid å finne svakheter hos lagkameraten i Spania.

– Det virker knapt som Modric har svake punkt, bortsett fra at han er liten, sier han.

Laster innhold, vennligst vent..

Siste nytt

 • Sveriges keeper på vei til Roma

  Etter hva Aftonbladet erfarer skal FC København ha blitt enig med Roma om et salg av den svenske målvakten Robin Olsen. Prislappen ligger på rundt 110 millioner kroner. Kjøpet skjer i lys av at Roma trenger ny keeper etter salget av Alisson Becker.

  svensk keeper
  Foto: Matthias Schrader / AP
 • Granerud på pallen

  Halvor Egner Granerud hoppet seg opp til 3.-plassen i det første individuelle rennet i årets Sommer Grand Prix. Polen-stjernen Kamil Stoch vant på hjemmebane. Robert Johansson var nest best blant de norske i Wisla

  Granerud
  Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix
 • Sky-rytter ute av Tour de France

  Team Sky-rytter Gianni Moscon (24) er kastet ut av Tour de France fordi han gikk til angrep på en Fortuneo-rytter, Ifølge L'Equipe. Det skal ha skjedd i etterkant av søndagens etappe. Det var Tv2 som meldte om nyheten.

  CYCLING-FRA-TDF2018-SKY-ITA-MOSCON
  Foto: PHILIPPE LOPEZ / AFP

Sendeplan

Kl. Program Kanal
X Games Minneapolis