Talentspeidere om spiss-Pedersen: – Verdien har økt med millioner

Vitesse-angriper Marcus Pedersen (23) har storspilt i U21-EM. Norske talentspeidere mener det kan lokke frem storklubber.

Marcus Pedersen

Marcus Pedersen får ros etter innsatsen i U21-EM. Norske talentspeidere mener verdien på spissen har økt betraktelig.

Foto: Aas, Erlend / NTB scanpix

– Pedersen har en tøffhet og råskap mange store klubber setter pris på, sier talentspeider Stig Torbjørnsen til NRK.no.

Pedersen

Marcus Pedersen storspilte i 3-1-seieren mot England lørdag.

Foto: DARREN WHITESIDE / Reuters
Stig Torbjørnsen

Talentspeider Stig Torbjørnsen har latt seg imponere av Marcus Pedersen i U21-EM.

Foto: Kallestad, Gorm / SCANPIX

Det norske U21-landslaget er så godt som klare for semifinale i EM etter den sterke 3-1-seieren mot England lørdag.

Verdien øker med millioner

De norske talentspeiderne Stig Torbjørnsen i RBK og John Vik i Molde mener flere nordmenn kan ha imponert storklubbene som speider fra tribuneplass.

Torbjørnsen tror blant annet at prisen på Vitesse-spiss Marcus Pedersen har økt betraktelig etter to kamper i EM.

– Du kan spille én god EM-kamp og prisen øker med mange millioner kroner. Noen klubber kan faktisk kjøpe spillere etter bare én kamp - ikke minst når de ser at han er god mot spillere fra deres egen liga, sier Torbjørnsen.

Han får støtte av John Vik.

– Pedersen har imponert i EM, men han spiller tross alt i en god klubb i Vitesse allerede. Det er ikke sikkert det er så lett å kjøpe han, sier John Vik.

Pedersen scoret ett mål i åpningskampen mot Israel og storspilte mot England med blant annet en målgivende pasning til Magnus Wolff Eikrem. Torbjørnsen mener nettopp England kan bli et fremtidig stoppested for Hamar-mannen Pedersen.

– Vitesse har en av Europas beste spisser i Wilfried Bony (30 seriemål på 31 kamper), men jeg tror klubben er imponert over det Pedersen har vist. Det kan hende de fikk se noe de aldri har sett før mot England. Hvis Vitesse vil selge Pedersen, så er jo England et land som vil passe bra, sier Torbjørnsen.

– Hva er prisen på Pedersen?

– Det er umulig å spekulere i pris. Det kommer helt an på hvem som vil kjøpe. Vitesse vil ha mest mulig penger, og klubben vil få mer av en engelsk klubb enn for eksempel en fra Nederland. Men verdien hans har garantert økt etter EM-starten, sier Torbjørnsen.

Pedersen ble solgt fra Strømsgodset til Vitesse i 2010 og kostet rundt 12 millioner kroner. Den siste sesongen har han vært utlånt til Vålerenga og Odense BK.

(Artikkelen fortsetter under bildet.)

Norge

Flere U21-spillere imponerte i 3-1-seieren mot England i helga.

Foto: Aas, Erlend / NTB scanpix

Eliteseriespillere attraktive

Over 40 storklubber er representert på tribunen i U21-EM med blant annet Bayern München, Manchester United, Chelsea, Arsenal, Everton, Fulham, Barcelona, Valencia, Juventus og Ajax.

– Å vinne mot andre aldersbestemte landslag betyr mye. Det viser at de norske talentene er minst like gode som spillere på andre lag, sier John Vik.

Vik speider til daglig for Molde, og tror at det spesielt er spillerne fra den norske eliteserien som er mest attraktive for utenlandske klubber.

– Noen av spillerne er allerede i gode klubber. Størst sjanse er det for de som spiller i Norge og drømmer om å reise til utlandet. Spillere som Stefan Johansen (Strømsgodset), Jo Inge Berget (Molde) og Jo Inge Berget (Molde) har norske kontrakter og vil derfor kanskje være mer attraktive for utlendingene, sier Vik.

«Mer penger enn vett»

Norge møter Italia til siste kamp i gruppespillet tirsdag. Vinnerne av kampen ender som gruppevinner og unngår Spania i en semifinale.

Torbjørnsen mener den norske innsatsen kan bidra til flere nye utenlandsproffer i månedene som kommer.

– England-troppen er verdsatt til over 200 millioner kroner - og det er imponerende av de norske gutta å vinne 3-1. Jeg tror at mange norske spillere kan bli solgt etter EM - og spesielt engelske klubber har nok fått øynene opp for norske spillere, sier Torbjørnsen.

Siste nytt

 • Storhamar videre i EHF-cupen

  Storhamar slo ungarske Érd 32-27 søndag kveld og er dermed klar for videre spill i EHF-cupen.

  Storhamar vant oppgjøret 60-56 sammenlagt.

  Storhamar
  Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix
 • Zverev slo Djokovic i finalen

  21 år gamle Alexander Zverev gikk i strupen på Novak Djokovic og vant på imponerende vis finalekampen i ATPs verdenstourfinale i tennis i London med 2-0 i sett.

  Zverev gikk seirende ut med settseirene 6-4, 6-3.

  Britain Tennis ATP Finals
  Foto: Tim Ireland / AP
 • Poklar med nasebrot

  Elverums Tine Poklar braut nasen i 29-28-sigeren over Dinamo Bucuresti søndag. Det bekreftar trenar Michael Apelgren. – Det var en tøff kamp med mange duellar. Så det var synd for vår del, men slik er sporten, seier han til NRK.

  Tine Poklar med nasebrot
  Foto: Hans Andreas Solbakken / nrk

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Morgensport og musikk
Morgensport og musikk
Morgensport og musikk
Morgensport og musikk
Morgensport og musikk
NRK Sport Live
NRK Sport Live
NRK Sport Live
Line med sjakkekspertene
VM sjakk: Parti 8: Magnus Carlsen - Fabiano Caruana
VM sjakk: Parti 8 Magnus Carlsen - Fabiano Caruana