– Verden raser sammen

BEAVER CREEK (NRK): Leif Kristian Haugen stod på toppen og så stjerne etter stjerne kjøre ut i svingen han hadde forberedt seg så godt på å takle. Likevel gikk det galt da han som startnummer 13 kom til samme punkt på fredag den 13.

Haugen kjørte ut

Se feilen som sendte Leif Kristian Haugen ut av VM.

– Jeg har gått gjennom det partiet så mange ganger i hodet. Jeg vet om det punktet fra tidligere renn, sier en irritert Leif Kristian Haugen til NRK.

Første startende i storslalåmrennet, østerrikske Benjamin Raich, var den første til å kjøre ut i den krappe svingen midtveis i løypa.

Deretter fulgte flere, som måtte si takk for seg i samme sving.

Også Leif Kristian Haugen, som led samme skjebne fra startnummer 13 på fredag den 13. Forskjellen på han og de andre var at han hadde god tid til å tenke på at svingen ble farlig.

– Jeg ser folk går ut og at folk sliter akkurat det. Jeg føler likevel at jeg har en god plan for å kunne takle det, sier Haugen.

– Jeg er ferdig

Men der han skulle være blant de beste gikk han på rumpa, og VM var over nesten før det hadde begynt.

– Du kommer ned og vet om svingen... Hva tenker du før du kommer dit?

– Du kan ikke drive og forberede deg for lenge på det punktet før start. Jeg forbereder meg på det punktet par svinger før. Man kan ikke grue seg til et punkt, men jeg prøvde å være påpasselig.

– Hva tenker du når det skjer?

– Man tenker jo bare at man skal kjøre videre. I det alt går galt kjemper jeg det siste lille før jeg ligger på snøen. Da raser verden raser litt sammen. Jeg reiser meg opp og tenker at jeg er ferdig.

– Det er en hundredelsreaksjon jeg gjør feil. Jeg løste rett og slett oppgaven min feil, sier Haugen til NRK.

Kristoffersen på niende

Henrik Kristoffersen er fortsatt med som eneste nordmann i andre omgang. Han ligger på niende plass, 0,80 sekunder bak ledende Marcel Hirscher fra østerrike.

Hirscher kan ta sitt tredje gull i VM om han vinner storslalåmrennet.

Siste nytt

 • Finaletap for Barcelona

  Barcelona hadde sjansen til å sikre «the double» da de møtte Valencia i cupfinalen lørdag. Kevin Gameiro scoret for de hvite etter 21 minutter, før Rodrigo Moreno doblet før pause. Lionel Messi scoret etter hvilen, men Valencia vant til slutt 2-1.

  AFP_1GX4IX
  Foto: JOSE JORDAN / AFP
 • Skarstein tildelt ærespris

  Birgit Skarstein (30) mottok lørdag den prestisjetunge Egebergs Ærespris. Skarstein får prisen som følge av sine prestasjoner i både paralangrenn og pararoing. Idrettsprofilens rolle som forbilde nevnes i begrunnelsen fra komitéleder Børre Rognlien.

  Birgit Skarstein
  Foto: Geir Owe Fredheim / Norges Idrettsforbund
 • Filip Ingebrigtsen meldte avbud

  Filip Ingebrigtsen kom aldri til start på 800-meteren i et internasjonalt friidrettsstevne i belgiske Oordegem lørdag.

  – Det er helt uproblematisk og udramatisk, men vi valgte denne løsningen for å forberede optimalt fram mot Stockholm, Roma og Bislett, sier Gjert Ingebrigtsen.

  Trond Mohn Games 2019
  Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix

Sendeplan

Kl. Program Kanal