– Utestengelsen av Russland bør vedvare

Russlands utestengelse blir ikke opphevet. En avgjørelse om OL-deltagelse blir tatt først i mai.

Rune Andersen

OPPHEVES IKKE: Friidrettspresident Sebastian Coe og Rune Andersen fra Antidoping Norge la fredag frem en rapport om arbeidet med doping i russisk friidrett. FOTO: Ali Iqbal Tahir.

Det var knyttet store forventninger til IAAFs pressekonferanse i Monaco fredag. Der la blant annet norske Rune Andersen fra Antidoping Norge frem en redgjøring om Russlands situasjon etter at det russiske friidrettsforbundet ble utestengt fra all idrett i fjor.

Andersen, som leder komiteen som vurderer om russerne skal få tilbake medlemskapet i IAAF, anbefalte det internasjonale friidrettsforbundet til ikke å oppheve utestengelsen.

– Det gjenstår en betydelig mengde arbeid for Russland før de tilfredstiller kravene som gjør at utestengelsen kan oppheves, sa Andersen fra podiet.

Friidrettspresident Sebastian Coe uttalte at en avgjørelse om Russlands deltagelse under OL i Rio vil komme senere.

– Den avgjørelsen vil bli tatt i mai, sier han.

Samtidig ble det klart at «dopingvarsleren» Julia Stepanova kan få grønt lyst til å delta under lekene i august.

Det kom også frem at Kenya, Etiopia. Marokko og Hviterussland ikke får sanksjoner. Bare en «wake up call».

Siste nytt

 • Elverum og Halden i NM-finalen

  Elverum er klar for NM-finalen i håndball for menn etter 37-26 over Bækkelaget i onsdagens semifinale. Lukas Sandell ble mestscorende for Elverum med sju fulltreffere. Halden blir motstander i finalen i Oslo Spektrum 29. desember.

  apelgren
  Foto: Geir Olsen / NTB scanpix
 • Dropper omstridt aldersgrense

  Linda Hofstad Helleland er innstilt som kandidat for å bli WADA-president, men har fått mye motgang allerede før valget. Den 5. november kom det et forslag fra den Afrikanske unionen om at en president må være 45 år, og ha mastergrad, noe Helleland ikke oppfyller. Mange tolket dette som et forsøk på å holde Helleland utenfor diskusjonen om å kunne bli president.

  Dopingjournalist i ARD, Nick Butler, forteller i kveld på Twitter at det forslaget ikke vil bli inkludert som et krav og at det blir avfeid som et tåpelig forslag.

  Laster Twitter-innhold
 • Sagosen vant «norsk duell»

  Sander Sagosen scoret tre mål da Paris Saint-Germain vant 27-20 borte mot Flensburg-Handewitt i mesterliga-gruppespillet i håndball. Gøran Søgard Johannessen, Magnus Jøndal og Torbjørn Bergerud var alle i aksjon for tyske Flensburg.

  Sander Sagosen
  Foto: Patrik Stollarz / AFP

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Morgensport og musikk
Morgensport og musikk
Morgensport og musikk
Morgensport og musikk
Morgensport og musikk
NRK Sport Live
NRK Sport Live
NRK Sport Live
VM sjakk: Parti 5: Magnus Carlsen - Fabiano Caruana
VM sjakk: Parti 5
Sport i dag: VM sjakk 2018