NRK Meny
Normal

– Usikker på om Northug treffer med formtoppen

Petter Northug føler seg trygg på at han kan gå like fort i år som i fjor. Likevel frykter NRKs langrennsekspert Torgeir Bjørn at skikongen kan få vanskeligheter med å treffe med formen til OL.

Programleder Ida Nysæter Rasch har med seg langrennskommentatorene Jann Post og Torgeir Bjørn. De snakker om den kommende langrennssesongen. Hva tenker de om Petter Northugs vinnersjanser og hvor mange gull tar langrennsjentene i OL i Sotsji? Redigerer: Margareth Johansen

Tjuvstart episode 4: – Det er langt fra sikkert at Petter Northug treffer med formtoppen til OL, sier NRK-ekspert Torgeir Bjørn.

Det er Northugs sykdomsperiode og to måneder lange avbrekk i sesongoppkjøringen som gjør Bjørn litt betenkt.

Torgeir Bjørn

NRKs langrennsekspert Torgeir Bjørn er usikker på om Northug treffer med formen til OL.

Foto: Poppe, Cornelius / NTB scanpix

– Dette er den største utfordringen for Petter Northug gjennom karrieren, sier Bjørn i programmet "Tjuvstart" på NRK.no.

– Det blir spennende å se ham på Beitostølen, legger NRKs langrennsekspert til.

Se "Tjuvstart" i videovinduet over.

Frykter baksmell

Northug holdt torsdag en pressekonferanse på Beitostølen i forkant av sesongåpningen i langrenn.

Der gjorde gullgrossisten det klart at han akter å prestere på et like høyt nivå denne sesongen som tidligere, til tross for kluss i forberedelsene.

– Jeg kommer til å gå like fort som før. Så lenge progresjonen fortsetter og sykdom unngås, kan jeg gå like fort i vinter som tidligere, sa Northug.

Torgeir Bjørn mener at den største faren er at Petter Northug blir for ivrig i starten.

– Etter et så langt avbrekk går det ofte lett i starten - det kan gå veldig bra i en måned eller to. Så kan det komme en baksmell.

– Mange tror at Petter blir litt svak første del av sesongen for så å komme for fullt til OL. Jeg frykter at han kan bli god tidlig og får smellen seinere. Derfor er det viktig at han finner balansen mellom trening og noen få konkurranseperioder , sier NRK-eksperten.

Petter Northug

En selvsikker Petter Northug møtte pressen på Beitostølen i forkant av helgens sesongåpning. Skikongen er trygg på at han vil prestere like bra i sporet i år som i fjor.

Post: – God Northug i OL

En annen av NRKs kommentatorer, Jann Post, er tryggere på OL-suksess for Northug.

– Petter har ikke ligget på sofaen i sin sykdomsperiode. Han har trent lett og kom derfor fort tilbake til treningsrytmen. Han har trent i høyden en god stund nå og føler seg i bra form.

– Jeg tror vi får se en meget god Northug i OL, sier Post.

– Jeg håper å være i form når OL starter. Det er vel det de fleste ønsker. Jeg vil være i form gjennom hele mesterskapet, sa Northug på pressekonferansen.

– Cologna må gjøre alt rett

I programmet kommer de to også inn på en av Northugs argeste konkurrenter Dario Cologna. Sveitseren tråkket over og skadet ankelen . Nå er det han som får et treningsavbrudd.

– Han står også overfor sin største utfordring. Hans fordel er at han har trent godt gjennom hele sommeren og har et meget solid grunnlag. Ulempen er at hans uhell kommer mye nærmere sesongen. Han kommer ikke tilbake før i januar, og da er han nødt til å gjøre alt rett for å komme i form til OL.

– Han blr en meget vanskelig mann å slå i Sotsji, konkluderer Torgeir Bjørn.

Northug selv tror dette om gullduellene som vil oppstå i OL.

– Mange av russerne setter mesterskapet høyt. Men jeg tror Johan Olsson og Dario Cologna blir de to sterkeste på distanse.

Siste nytt

 • Vedvik under EM-kravet

  Marius Vedvik imponerte med tredjeplass på 10.000 meter i et friidrettsstevne i USA natt til fredag. Gular-utøveren løp under EM-kravet med tiden 28.42,15. EM-kravet er på 28.55,00, melder NTB.

  Marius Vedvik
  Foto: Jon Olav Nesvold / NTB scanpix
 • Lance Armstrong inngår forlik

  Lance Armstrong inngår forlik på 5 millioner dollar for å unngå rettssak i mai, der han ville ha risikert å måtte betale 100 millioner dollar til myndighetene. Det melder amerikanske medier sent torsdag kveld norsk tid, skriver NTB.

  Lance Armstrong
  Foto: Thao Nguyen / AP
 • Chelsea nærmer seg Tottenham

  Chelsea slo Burnley 2-1 på bortebane, og med tre poeng knappet de inn på Tottenham og den viktige fjerdeplassen. Med fire kamper igjen har Chelsea fem poeng opp til byrivalen. Kampen mellom Leicester og Southampton endte 0-0.

  FBL-ENG-PR-BURNLEY-CHELSEA
  Foto: OLI SCARFF / AFP

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Morgensport og musikk
Morgensport og musikk
Morgensport og musikk
NRK Sport Live
NRK Sport Live
NRK Sport Live
Sport i dag
Sport i dag