Hopp til innhold

– Usikker på om Northug treffer med formtoppen

Petter Northug føler seg trygg på at han kan gå like fort i år som i fjor. Likevel frykter NRKs langrennsekspert Torgeir Bjørn at skikongen kan få vanskeligheter med å treffe med formen til OL.

Programleder Ida Nysæter Rasch har med seg langrennskommentatorene Jann Post og Torgeir Bjørn. De snakker om den kommende langrennssesongen. Hva tenker de om Petter Northugs vinnersjanser og hvor mange gull tar langrennsjentene i OL i Sotsji? Redigerer: Margareth Johansen

Tjuvstart episode 4: – Det er langt fra sikkert at Petter Northug treffer med formtoppen til OL, sier NRK-ekspert Torgeir Bjørn.

Det er Northugs sykdomsperiode og to måneder lange avbrekk i sesongoppkjøringen som gjør Bjørn litt betenkt.

Torgeir Bjørn

NRKs langrennsekspert Torgeir Bjørn er usikker på om Northug treffer med formen til OL.

Foto: Poppe, Cornelius / NTB scanpix

– Dette er den største utfordringen for Petter Northug gjennom karrieren, sier Bjørn i programmet "Tjuvstart" på NRK.no.

– Det blir spennende å se ham på Beitostølen, legger NRKs langrennsekspert til.

Se "Tjuvstart" i videovinduet over.

Frykter baksmell

Northug holdt torsdag en pressekonferanse på Beitostølen i forkant av sesongåpningen i langrenn.

Der gjorde gullgrossisten det klart at han akter å prestere på et like høyt nivå denne sesongen som tidligere, til tross for kluss i forberedelsene.

– Jeg kommer til å gå like fort som før. Så lenge progresjonen fortsetter og sykdom unngås, kan jeg gå like fort i vinter som tidligere, sa Northug.

Torgeir Bjørn mener at den største faren er at Petter Northug blir for ivrig i starten.

– Etter et så langt avbrekk går det ofte lett i starten - det kan gå veldig bra i en måned eller to. Så kan det komme en baksmell.

– Mange tror at Petter blir litt svak første del av sesongen for så å komme for fullt til OL. Jeg frykter at han kan bli god tidlig og får smellen seinere. Derfor er det viktig at han finner balansen mellom trening og noen få konkurranseperioder , sier NRK-eksperten.

Petter Northug

En selvsikker Petter Northug møtte pressen på Beitostølen i forkant av helgens sesongåpning. Skikongen er trygg på at han vil prestere like bra i sporet i år som i fjor.

Post: – God Northug i OL

En annen av NRKs kommentatorer, Jann Post, er tryggere på OL-suksess for Northug.

– Petter har ikke ligget på sofaen i sin sykdomsperiode. Han har trent lett og kom derfor fort tilbake til treningsrytmen. Han har trent i høyden en god stund nå og føler seg i bra form.

– Jeg tror vi får se en meget god Northug i OL, sier Post.

– Jeg håper å være i form når OL starter. Det er vel det de fleste ønsker. Jeg vil være i form gjennom hele mesterskapet, sa Northug på pressekonferansen.

– Cologna må gjøre alt rett

I programmet kommer de to også inn på en av Northugs argeste konkurrenter Dario Cologna. Sveitseren tråkket over og skadet ankelen . Nå er det han som får et treningsavbrudd.

– Han står også overfor sin største utfordring. Hans fordel er at han har trent godt gjennom hele sommeren og har et meget solid grunnlag. Ulempen er at hans uhell kommer mye nærmere sesongen. Han kommer ikke tilbake før i januar, og da er han nødt til å gjøre alt rett for å komme i form til OL.

– Han blr en meget vanskelig mann å slå i Sotsji, konkluderer Torgeir Bjørn.

Northug selv tror dette om gullduellene som vil oppstå i OL.

– Mange av russerne setter mesterskapet høyt. Men jeg tror Johan Olsson og Dario Cologna blir de to sterkeste på distanse.

Siste nytt

  • Villa forlenger med suksesstreneren

    Unai Emery har skrevet under en ny kontrakt med Premier League-klubben Aston Villa. Den nye avtalen til manageren strekker seg til 2027.

    Emery har ledet Birmingham-klubben med stor suksess etter at han tok over for Steven Gerrard i november 2022. I skrivende stund ligger laget på fjerdeplass i Premier League med fire kamper igjen. Dermed kan klubben sikret sin første mesterligadeltakelse på over 40 år.

    Emery sier til klubbens nettsider at han er veldig fornøyd med å forlenge avtalen sin.

    – Vi nyter tiden i Villa, og vi har en flott gruppe med spillere. Jeg og mitt trenerteam deler visjonen til eierne, og de er veldig støttende og respektfulle. Strukturen er på plass for at vi skal fortsette å utvikle klubben, sier spanjolen. (NTB)

    7ZFc-Z9Pon8
    Foto: AP
  • United-manageren fyrte løs mot pressen: – En skam

    Manchester United-sjef Erik ten Hag langet ut mot journalistene da han stilte til pressekonferanse tirsdag.

    Nederlenderen ble spurt om han forstår kritikken som har kommet i etterkant av FA-cupsemifinalen mot Coventry der de rødkledde til slutt tok seg videre etter en dramatisk kamp.

    – Kommentarene er en skam, sa Ten Hag.

    – Fotball handler om resultater, og vi kom til finalen. Og vi fortjente det, ikke bare etter den kampen, men alle de andre kampene, sa Ten Hag.

    Manchester United ledet 3-0, men mistet hele overtaket i løpet av de siste 20 minuttene av ordinær tid. Coventry utlignet til 3-3, og senere traff de tverrliggeren og fikk et mål annullert etter en VAR-sjekk. På straffer vant United 4-2.

    Tidligere spiller Roy Keane var blant dem som var harde med klubben etter avansementet mot laget fra nivå to. Han kalte prestasjonen for «pinlig».

    – Det var en som spurte om det var pinlig. Nei, reaksjonen fra dere er pinlig, sa Ten Hag. (NTB)

    776131836
    Foto: GLYN KIRK / AFP
  • Stina Nilsson gir seg som skiskytter – bytter idrett igjen

    Det bekrefter Nilsson til SVT.

    – Jeg skal gå langløp neste år, og det føles veldig kult, sier Nilsson.

    For fire år siden la hun brått opp langrennskarrieren, og begynte å satse på skiskyting. Det ble ingen suksess, og nå sier hun stopp.

    – Geværet er lagt på hylla, sier Nilsson.

    Nilsson har signert for det norske langløpslaget Team Ragde Charge, og skal gå Ski Classics neste sesong.

    – Allerede da jeg gikk over til skiskyting så jeg på meg selv nesten som en tretrinnsrakett. Det blir langrenn, skiskyting og så skal jeg prøve meg på langløp. Og nå føles det veldig riktig og spennende.

    Nilsson fikk med seg en pallplass i skiskyting, og sier de to første sesongene var veldig bra. Deretter gikk det nedover. Til slutt gikk hun lei enkelte deler av sporten.

    – Man kan være i superbra form, skyte en veldig god liggende serie, og likevel skyte seg bort på stående. Jeg var ganske lei av det på slutten, at jeg hadde gjort det så bra, men likevel var det noe som ikke stemte.

    Stina Nilsson
    Foto: BILDBYRÅN

Sendeplan

Kl. Program Kanal