Hopp til innhold

– Usikker om jeg hadde spilt sjakk uten oppstyret

Donald Duck, Nytt på Nytt og modelloppdrag. Magnus Carlsen (23) vedgår at han setter stor pris på alt det utenomsportslige.

Magnus Carlsen

Magnus Carlsen og Vishy Anand ble møtt av verdenspressen under sjakk-VM i India. Nordmannen forteller nå at han liker oppstyret rundt han som person.

Foto: Aas, Erlend / NTB scanpix

Magnus Carlsen (C)

Carlsen har gjort en hel del utenomsportslige ting siden VM-triumfen. I fjor tok han æresavspark for Real Madrid.

Foto: SUSANA VERA / Reuters

– Det er absolutt hyggelig at det er noen som bryr seg. Jeg hadde kanskje spilt sjakk hvis ingen hadde brydd seg i det hele tatt, men jeg er langt ifra sikker på det, sier 23-åringen til NRK.

Den utrolige sjakkhjernen til Magnus Carlsen har gjort ansiktet hans kjent over hele verden. Bærums-gutten skaper ofte kaostilstander i spillelokalene både blant kjendisvante pressefolk og fans.

Men også utenfor sjakkens verden:

Han dukker opp på enorme reklameplakater med stjernemodeller ved sin side. Han gjester gigantiske TV-programmer både nasjonalt og internasjonalt. Og han inviteres som trekkplaster til store eventer.

«Alle» vil ha en bit av sjakk-kongen.

  • Se faktaboks for å se hva Magnus har gjort på ett år!

– Et privilegium

Carlsen har i flere år gitt uttrykk for at han ikke liker oppstyret rundt seg, men har tydeligvis blitt litt mildere med åra.

– Ja, jeg synes det er gøy å være med på forskjellige ting – det er et privilegium. Men ingen av de tingen er like morsomme som å spille VM i sjakk, sier Carlsen og ler lavmælt.

Ifølge treneren sin forbereder Carlsen seg fire-fem ganger mindre enn konkurrentene til partier. Han trener annerledes og tar på seg flere oppdrag enn hva som er normen blant kollegene.

Overrasket ekspert

Sjakkekspert Atle Grønn er litt overrasket over uttalelsene til Carlsen.

– Da han var i tenårene og var en kommende stjerne, hatet han alt rundt. Da var det bare sjakk han var interessert i. Men han sier jo at han tenker litt sjakk når han driver med alle disse andre tingene, så kanskje det gir en positiv avkobling, sier Grønn.

Carlsen er kjent for sin utrolige utholdenhet ved sjakkbrettet, men han viser også muskler langt borte fra konger, dronninger og bønder.

I slutten av oktober deltok han på reklameinnspilling, Donald Duck-lansering og pressetreff med halve Medie-Norge på én og samme dag. Uka før var det promofilming og Nytt på Nytt.

– Jeg tror ikke at han hadde lagt opp hvis han ikke fikk vært med i Nytt på Nytt og i Donald Duck. Men jeg tviler på at dét er så skadelig. Hvis han vinner VM, kan vi si at det var til det beste. Taper han må vi skylde på Nytt på Nytt, spøker Grønn.

Se NRKs miniportrett av Magnus Carlsen, fra bassenget i Chennai til et nytt VM mot Vishy Anand. Reporter: Nils Fredrik Røren, foto/redigering: Geirr Larsen, Nils Fredrik Røren

VIDEO: Se NRKs videoportrett om Magnus Carlsen, som blant annet inneholder bilde fra promoinnspilling foran Kongen av sjakk.

Siste nytt

  • Dimitrov feide Alcaraz ut av Miami Open

    Grigor Dimitrov sto for kvartfinalenes overraskelse da han slo førsteseedede Carlos Alcaraz i strake sett i Miami Open.

    Den 11.-seedede bulgareren vant 6-2, 6-4 og satte opp et semifinalemøte med den solide tyskeren Alexander Zverev.

    I den andre semifinalen skal Daniil Medvedev og Jannik Sinner opp mot hverandre.

    (NTB)

    YNP63FKdBtg
    Foto: AFP
  • Wrexham skylder kjendiseierne over hundre millioner

    League Two-klubben Wrexham, som eies av skuespillerne Ryan Reynolds og Rob McElhenney, skylder eierne rundt 9 millioner pund, opplyser klubben. Det tilsvarer drøyt 120 millioner kroner.

    Klubben holder til i Wales og ble kjøpt av skuespillerduoen i 2021. Siden fulgte en sportslig opptur, og laget blir fulgt i den Emmy-vinnende dokumentarserien «Welcome to Wrexham».

    Laget tapte semifinalen i opprykkskvalifiseringen i sesongen 2021/22, men rykket opp til League Two året etter. I skrivende stund ligger Wrexham på tredjeplass, med gode muligheter for å nå minst kvalifisering til League One, tredje nivå i engelsk fotball.

    Torsdag la klubben fram regnskapet for budsjettåret som sluttet i juni 2023. Der går det fram at klubbens omsetning har økt med 75 prosent til rundt 10,5 millioner pund fra 6 millioner pund, men at underskuddet samtidig vokste fra 2,9 millioner til 5,1 millioner pund.

    – Klubben er ikke under noe umiddelbart press for å tilbakebetale lånene på bekostning av framgangen vi ønsker å oppnå, skriver klubben.

    Videre opplyses det at det vil hentes inn ytterligere midler for å støtte opp om framtidige prosjekter.

    (NTB)

    QxUVtmMA_7A
    Foto: AP
  • Tøff start for norske golfere

    Golfprofilen Kristoffer Ventura fikk et tungt comeback på PGA-touren og ligger på 113.-plass etter første runde av Houston Open.

    Etter én ferdigspilt runde i Houston ligger han tre slag over par og ni slag bak Taylor Moore og Wilson Furr, som deler førsteplassen.

    Det gikk ikke bedre for Celine Borge i LPGA-turneringen i Arizona. Borge gikk sin åpningsrunde ett slag over par.

    Det gir en foreløpig 123.-plass, nesten 60 plasser bak den forventede cuten.

    (NTB)

    it7lekDvsTU
    Foto: AFP

Sendeplan

Kl. Program Kanal