NRK Meny
Normal

– Har aldri hatt noen grunn til å tro annet enn at han var ren

Erik Magnus Aarethun satt som sykkelpresident i Norges Cykleforbund i perioden da Steffen Kjærgaard var aktiv proffsyklist. Han er overrasket over de ventende innrømmelsene fra Kjærgaard.

Steffen Kjærgaard

Steffen Kjærgaard vil etter det NTB erfarer innrømme dopingbruk tirsdag. Tidligere sykkelpresident i Norges Cykleforbund er overrasket.

Foto: Junge, Heiko / SCANPIX

– Min reaksjon er som de fleste andres. Det er uheldig at han har brukt doping. Det er uheldig for sporten og ham selv, sier Erik Aarethun til NRK.no.

Aarethun satt som sykkelpresident i Norges Cykleforbund i perioden 1999 til 2008. Han var også med å ansette Steffen Kjærgaard som sportssjef i forbundet.

Tirsdag formiddag kom nyheten om at Kjærgaard vil innrømme dopingbruk, ifølge NTB.

Erik Aarethun

Tidligere president i Norges Cykleforbund, Erik Aarethun, er svært overrasket over innrømmelsene Kjærgaard skal komme med.

Foto: Aas, Erlend / SCANPIX

– Jeg er veldig overrasket over Steffen. Jeg har trodd at han var ren, jeg har ikke hatt grunn til å tro noe annet, sier Aarethun.

Aarethun sier han aldri har snakket med Kjærgaard om dopingbruk annet enn i forbindelse med antidopingarbeidet.

– Vi har hatt et strengt regime i sykkelforbundet. Alle tillitsvalgte hadde lederansvar og måtte signere på at de ikke drev med doping, sier Aarethun.

Nyanser

Selv om Kjærgaards varslede innrømmelser kommer svært overraskende på den tidligere sykkelpresidenten, tror ikke Aarethun at dette vil få konsekvenser for norsk sykkelsport.

Han er opptatt av å få frem nyansene i sykkelsporten.

– Man må være litt mer nyansert før man dømmer sykkelsporten nord og ned. Etter mitt syn er det vel ikke noen idrett eller noe forbund som har jobbet så beinhardt i de siste ti årene mot doping, sier Aarethun.

Aarethun var med å ansette Kjærgaard som sportssjef. Den tidligere presidenten synes Kjærgaard gjorde en god jobb i rollen som sportssjef.

– Jeg kjenner ham som en dyktig sportssjef og en grei person å forholde seg til. Han var streng, men gjorde en god jobb så lenge han var president.

Skuffet Arvesen

Den tidligere sykkelpresidenten er langt fra den eneste som reagerer på Kjærgaards innrømmelser. Tidligere proffsyklist Kurt Asle Arvesen er sier han er utrolig skuffet over dopavsløringene rundt Kjærgaard.

– Det er utrolig skuffende å høre om Kjærgaard. Jeg trodde i det lengste at vi kunne bli skånet for slike avsløringer rundt norske syklister, men den gang ei, sier Arvesen.

Dag Erik Pedersen, NRK-profil og tidligere sykkelproff, mener Kjærgaards innrømmelser henger sammen med at han snart skal gå av som sportssjef i Norges Cykleforbund.

– Han har til nå hatt en jobb hvor han ikke har kunnet innrømme dette. Han har vært sportssjef i Norges Cykleforbund, og det har han ikke sett på som forenlig med å innrømme dopingsynder. Nå er han ferdig med det og kan på mer nøytral grunn stå frem, sier Pedersen.

Siste nytt

 • Graabak sliter – dropper samling

  Tidligere OL-vinner Jørgen Graabak får ikke kroppen til å fungere. Nå har 26-åringen droppet et planlagt høydeopphold med kombinertlandslaget og reist hjem for å finne ut hva som er galt, ifølge Adresseavisen.

  Jørgen Graabak
  Foto: Lise Åserud / NTB scanpix
 • Olic tilbake for Kroatia

  Tidligere stjernespiss Ivica Olic er tilbake i Kroatias landslag. Han blir assistent for den nye landslagssjefen Zlatko Dalic. – Det er en ære å være del av Kroatias landslag igjen, denne gang i en annerledes rolle, sier Olic til forbundets nettsted.

  UEFA-CUP
  Foto: Marit Hommedal / NTB scanpix
 • Dømt for promillekjøring

  Nord-Irlands landslagssjef Michael O'Neill er fratatt førerkortet i 16 måneder og idømt en bot på 1300 pund for promillekjøring. O'Neill ble stoppet i utkanten av Edinburgh i september. Han blåste rødt, og hadde promille på tre ganger tillatt nivå.

  VM-kvalfiseringskamp i fotball, Norge - Nord-Irland (1-0).
  Foto: Audun Braastad / NTB scanpix

Sendeplan

Kl. Program Kanal
4-4-2 Europa League: Zenit - Rosenborg