NRK Meny
Normal

– Trening, sove, spise, spille kamp, dra hjem, spise, sove

Slik beskriver Norges største ishockeystjerne hverdagen i NHL. Lørdag spiller Mats Zuccarello Aasen i «hatoppgjøret» mot New Jersey Devils.

Mats Zuccarello Aasen

Mats Zuccarello Aasen og New York Rangers har et hardt program i romjula og månedene framover.

Foto: JASON FRANSON / Ap

Mats Zuccarello Aasen

Mats Zuccarello Aasen i eksklusivt intervju med NRK.no.

Foto: NRK

– Jeg lever i en boble og vet ikke hvilken dag det er. Jeg drar på trening, hjem, sover, spiser, spiller kamp, hjem igjen, spiser, sover og så det samme dagen etter.

Slik omtaler Norges største ishockeystjerne, Mats Zuccarello Aasen, de mest hektiske periodene i den amerikanske hockeyligaen (NHL).

– Får jeg plutselig en fridag ligger jeg bare rett ut, gjør minst mulig og lader batteriene. Det er tøft, men jeg skal ikke klage. Jeg gjør det jeg elsker, sier han til NRK.no

«Hatoppgjør» i jula

Til tross for hardt program - nå gleder «Zucca» seg til julestria, med flere kamper tett i tett. Lørdag er det lokaloppgjør mot New Jersey Devils, hjemme i Madison Square Garden.

Mandag og onsdag er det bortekamper mot henholdsvis Dallas Stars og Florida Panthers. I starten av januar spiller Rangers fire kamper til, før erkerival New York Islanders kommer på besøk allerede den 13. 27. januar er det nytt oppgjør mot Islanders.

– Når vi spiller borte i disse lokaloppgjørene kan det bli slåssing på tribunen og ganske «heavy» i blant. Men det er de kuleste kampene å spille, sier Zuccarello Aasen.

Sjekk ut kampprogrammet til «Zucca» i margen til høyre.

– Det er ekstra spesielt med Islanders, der det er ordentlig hat blant fansen. Men også mot Devils er det hete oppgjør. Det er kult å være med på sånne ting når du kommer fra lille Norge.

Mats Zuccarello Aasen

Det er går alltid tøft for seg når New York Rangers og New York Islanders møtes.

Foto: BRUCE BENNETT / Afp

20.000 roper «Zuuuc»

Ishockey-proffen gleder seg til å høre det gjome «Zuuc» fra hjemmetribunene i lokaloppgjørene. Han inrømmer at han har blitt bortskjemt med all oppmerksomheten.

– Det er helt klart kult når 20.000 roper navnet ditt i verdens mest kjente arena. Det er likevel litt stygt å si det - men man blir nesten vant til det, sier han og legger til:

– Først når man tenker tilbake på det, er det skikkelig kult. Man må nesten klype seg litt i armen for å forstå at man faktisk går rundt på isen i Madison Square Garden.

Siste nytt

 • Beste norske på 19. plass

  Marte Olsbu ble beste norske på 19. plass under jaktstarten i Holmenkollen, 1.35 minutter bak vinneren. Ingrid Landmark Tandrevold ble nest beste norske på 23. plass. De norske startet for langt bak til å kunne prege rennet. – Å skyte 18 treff etter en dårlig start tidligere her i Holmenkollen, er jeg fornøyd med. Jeg reiser herfra med en god følelse nå, sier Olsbu. Darja Domratsjeva gikk fra Anastasia Kuzmina inn mot siste runden på stadion og vant.

  Fellesstart 12,5 km skiskyting kvinner
  Foto: Berit Roald / NTB scanpix
 • Tre forfall til landslaget

  Tre spillere har meldt forfall til de kommende landskampene mot Albania og Australia, melder Norges Fotballforbund. Joshua King, Alexander Sørloth og Haitam Aleesami går ut av troppen. Inn kommer Ola Kamara (bildet) og Fredrik Gulbrandsen.

  Privatlandskamp i fotball herrer: Slovakia - Norge
  Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix
 • USA tok gull i kjelkehockey

  USA slo Canada i finalen etter en ellevill snuoperasjon. På stillingen 1-0 til Canada, og med 37 sekunder igjen, utlignet amerikanerne, og sikret ekstraomganger. Der snappet de gullet etter mål av Declan Farmer.

  Pyeongchang 2018 Winter Paralympics
  Foto: Carl Recine / Reuters

Sendeplan

Kl. Program Kanal
V-cupfinale alpint: Slalåm, menn
V-cupfinale skøyter
Sportssøndag: V-cup langrenn og alpint
V-cupfinale langrenn: 15 km jaktstart fri teknikk, menn
V-cup skiskyting: Stafett menn
V-cup skiskyting: Stafett menn
V-cupfinale skøyter: 1500 m menn
V-cupfinale skøyter: Lagsprint kvinner
V-cupfinale skøyter: Lagsprint menn
V-cup kombinert: 10 km langrenn
Vinterstudio