Hopp til innhold

– Tør ikke gi alt når vi kan bli disket hele tiden

Emil Iversen mener det nye regelverget er for pirkete etter å ha blitt disket for tre mindre forseelser med «smugskøyting» i helga.

Iversen

SKEPTISK: Emil Iversen mener juryen bør fokusere på å ta de som jukser mest og verst.

Foto: NTB scanpix

Etter å ha gått først i mål under helgens norgescuprenn på Gålå fikk Emil Iversen beskjed om at han var diskvalifisert for å ha «smugskøytet» i klassiskdelen.

Tre tilfeller av «smugskøyting»

Men det viste seg at løperen ikke hadde gjort noen store forseelser, men tre mindre som tilsammen førte til en diskvalifikasjon. Ifølge juryen gikk Iversen på blanke ski og hadde tre tilfeller av staking der han brukte bena for mye. (se video under)

– Det er latterlig at de reagerer på det. Jeg ser jo at skiene kanskje glir litt, men det er ikke noe spor der. Jeg bruker ikke bena i det hele tatt. Kun fordi det ikke er spor der glir skiene litt ut. Det er litt tragisk, sier hovedpersonen selv.

Klippet over er kun den mildeste av Iversens tre forseelser i rennet, forklarer teknisk delegert, Arne Sandvold, til NRK.

– Når jeg ser på akkurat dette klippet isolert er det neppe noe disk-grunn alene, men det er i grenseland til et gult kort. Vi hadde to andre observasjoner som var verre enn dette. Samlet sett konkluderte vi med at dette kvalifiserte til flere gule kort, og kun to kort fører til disk, sier Sandvold.

– Ta de som jukser mest og verst

Iversen forteller at han synes det er positivt at man denne sesongen for alvor har tatt tak i problemet med «smugskøyting», men at det er unødvendig å være så pirkete.

– Man bør diske når det for eksempel kommer en løper som går mer dobbeldans enn klassisk. Det er de store forseelsene man bør være knallhard på. Man tør ikke gi alt når man kan bli disket hele tiden, legger Iversen til.

– Det er helt klart viktigst å ta de verste bruddene. Men hvis alle oppfatter at det er greit å skøyte litt, blir det bare smugskøyting hele vegen. Man må sette en grense, svarer Sandvold.

Strammet inn reglene ytterligere

Det var foran denne sesongen at FIS gikk inn for at det skulle bli lettere å straffe «smugskøytere». Men etter sesongåpningen på Beitostølen ble regelverket strammet ytterligere inn.

Sundby

BLE DISKET: Det var etter at Martin Johnsrud Sundby ble disket for smugskøyting på Beitostølen, reglene ble strammet ytterligere inn.

Foto: Pedersen, Terje / NTB scanpix

– Det var en bred diskusjon, også i FIS, etter Martin Johnsrud Sundbys disk på Beitostølen. Alle skjønte at han hadde vunnet også om han ikke hadde skøytet. Men for å rydde opp i dette er det nå bestemt i FIS at man kan håndtere smugskøyting på denne måten, avslutter Sandvold.

Siste nytt

  • United-manageren fyrte løs mot pressen: – En skam

    Manchester United-sjef Erik ten Hag langet ut mot journalistene da han stilte til pressekonferanse tirsdag.

    Nederlenderen ble spurt om han forstår kritikken som har kommet i etterkant av FA-cupsemifinalen mot Coventry der de rødkledde til slutt tok seg videre etter en dramatisk kamp.

    – Kommentarene er en skam, sa Ten Hag.

    – Fotball handler om resultater, og vi kom til finalen. Og vi fortjente det, ikke bare etter den kampen, men alle de andre kampene, sa Ten Hag.

    Manchester United ledet 3-0, men mistet hele overtaket i løpet av de siste 20 minuttene av ordinær tid. Coventry utlignet til 3-3, og senere traff de tverrliggeren og fikk et mål annullert etter en VAR-sjekk. På straffer vant United 4-2.

    Tidligere spiller Roy Keane var blant dem som var harde med klubben etter avansementet mot laget fra nivå to. Han kalte prestasjonen for «pinlig».

    – Det var en som spurte om det var pinlig. Nei, reaksjonen fra dere er pinlig, sa Ten Hag. (NTB)

    776131836
    Foto: GLYN KIRK / AFP
  • Stina Nilsson gir seg som skiskytter – bytter idrett igjen

    Det bekrefter Nilsson til SVT.

    – Jeg skal gå langløp neste år, og det føles veldig kult, sier Nilsson.

    For fire år siden la hun brått opp langrennskarrieren, og begynte å satse på skiskyting. Det ble ingen suksess, og nå sier hun stopp.

    – Geværet er lagt på hylla, sier Nilsson.

    Nilsson har signert for det norske langløpslaget Team Ragde Charge, og skal gå Ski Classics neste sesong.

    – Allerede da jeg gikk over til skiskyting så jeg på meg selv nesten som en tretrinnsrakett. Det blir langrenn, skiskyting og så skal jeg prøve meg på langløp. Og nå føles det veldig riktig og spennende.

    Nilsson fikk med seg en pallplass i skiskyting, og sier de to første sesongene var veldig bra. Deretter gikk det nedover. Til slutt gikk hun lei enkelte deler av sporten.

    – Man kan være i superbra form, skyte en veldig god liggende serie, og likevel skyte seg bort på stående. Jeg var ganske lei av det på slutten, at jeg hadde gjort det så bra, men likevel var det noe som ikke stemte.

    Stina Nilsson
    Foto: BILDBYRÅN
  • Sky Sports: Haaland ikke på City-trening

    Manchester City-spiss Erling Braut Haaland var ikke å se på trening i forberedelsene til Premier League-kampen mot Brighton.

    Det opplyser Sky Sports, som også melder at Phil Foden ikke var til stede.

    Haaland ble byttet ut før ekstraomgangene da Manchester City røk ut i Mesterligaens kvartfinale mot Real Madrid forrige onsdag.

    City-manager Pep Guardiola uttalte siden at Haaland hadde et muskulært problem, og lørdagens 1-0-seier over Chelsea i FA-cupsemifinalen gikk uten nordmannen.

    Manchester City er i førersetet i gullkampen i Premier League og møter Brighton torsdag kveld. De lyseblå ligger ett poeng bak Arsenal og Liverpool, men har én kamp mindre spilt.

    Champions League - Quarter Final - Second Leg - Manchester City v Real Madrid
    Foto: Carl Recine / Reuters

Sendeplan

Kl. Program Kanal