Landslagssjefen: – Det blir det tøffeste VM på ni år

Landslagssjef Roy Johansen er redd Norge havner nærmere nedrykk enn kvartfinale.

Roy Johansen

Tror på harde kamper i VM: – Dette blir det tøffeste mesterskapet på de ni årene Norge har spilt på øverste nivå, mener landslagssjef Roy Johansen

Foto: Grøtt, Vegard Wivestad / NTB scanpix

– Den pulja vi er i, er nok den tøffeste på de siste ni årene, sier Johansen til NRK. Det er de ni årene som har gått siden Norge sist rykket opp til øverste nivå.

Han og laget er klare for kveldens VM-åpning mot Russland i tsjekkiske Ostrava – en kamp der russerne blir tunge favoritter. Men lett blir det ikke seinere i mesterskapet heller.

– Ingen lette lag

– Det finnes ingen planker, ingen lag som vi «skal» slå. Men vi har tre-fire topplag og tre-fire jevne motstandere. Det blir nok en kamp for å overleve utover i turneringen, sier Johansen.

– Frykter du nedrykk mer enn du tror på kvartfinale?

– Ja, vi er nærmere nedrykk enn kvartfinale, tror jeg, sier landslagssjefen.

Det er åtte lag i gruppa. Fire av dem går til kvartfinale. Sisteplass i gruppa gir nedrykk.

– Men lykkes vi med det meste, som for eksempel med målvaktspillet, kan vi gå til kvartfinale. Det er motstandere vi har slått tidligere, men samtidig er det heller ingen dårlige motstandere. Det er vi klar over, og vi har begge beine godt plantet på jorda, og vi vet hva vi må være gode på for å lykkes, sier Johansen.

Rutinert tropp

– Hva er det?

– Vi er gode på å jobbe hardt og gjøre hverandre gode – å blø for drakta. Det har vi vært gode på, og det skal vi være gode på i år også, så håper vi at det holder, sier Roy Johansen.

Norge har et rutinert mannskap. Bare to spillere er VM-debutanter i år.

– Ja, spillerne vet hva de går til. Men utviklingen i ishockey er at de nest beste nasjonene satser enormt og blir bedre og bedre, sier landslagssjefen.

– Håper på «slow starters»

Ole Kristian Tollefsen er blant veteranene på laget. Han er enig med sjefen i at Norge går mot det tøffeste mesterskapet på mange år.

– De lagene som var dårlige før, er ikke dårlige lenger. Alle har spiller på høyt nivå, så vi møter sju veldig bra lag, sier han.

– Vi er et samspilt lag, det er ikke de beste helt i starten av turneringen. Jeg håper de er «slow starters», sier Tollefsen. Norge åpner mot Russland i kveld, deretter følger USA lørdag og Finland mandag.

Han tror kvartfinalen henger høyt.

– Hvis vi taper de tre første kampene, må vi nok vinne de fire siste. Går det virkelig ille, kan vi gå til den siste matchen og spille om nedrykk, sier Tollefsen.

Siste nytt

 • Åtvaring etter Haaland-kopi

  Paris Saint-Germain har fått ei åtvaring av UEFA etter upassande oppførsel mot Borussia Dortmunds Erling Braut Haaland i meisterligakampen 9. mars, melder bold.dk.

  Etter 2-0-sigeren, og 3-2 samanlagt, kopierte fleire PSG-spelarar Haalands meditasjons-stilling. Haaland scora begge Dortmunds mål i første kamp.

  UEFA meinte det var kritikkverdig av PSG, men meinte det var nok med åtvaring, ikkje bot.

  Erling Braut Haaland
  Foto: Martin Meissner / AP
 • Får svar fra helsedirektøren onsdag

  Idrettspresident Berit Kjøll har bedt om en straksavklaring fra helsedirektøren om stenging av forskjellige anlegg og aktiviteter. Onsdag får hun svar.

  – Vi gjør en vurdering av dette akkurat nå. Vi har vært i dialog med Berit Kjøll i dag, og så vil vi i løpet av morgendagen komme med en anbefaling når det gjelder idrett, sa helsedirektør Bjørn Guldvog på spørsmål fra NRK under tirsdagens pressekonferanse.

  41pK-zrGQoU
  Foto: Lise Åserud / Lise Åserud
 • Ingen fotball for Haaland før mai

  Bundesligaklubbene godtok tirsdag anbefalingen om å utsette den tyske seriefotballen til 30. april som følge av koronaviruset. Det ble bestemt i et møte mellom klubbene i 1.- og 2. Bundesliga. Den tyske ligaen ble stanset 13. mars.

  Erling Braut Haaland
  Foto: Leon Kuegeler / Reuters

Sendeplan

Kl. Program Kanal