Hopp til innhold

Landslagssjefen: – Det blir det tøffeste VM på ni år

Landslagssjef Roy Johansen er redd Norge havner nærmere nedrykk enn kvartfinale.

Roy Johansen

Tror på harde kamper i VM: – Dette blir det tøffeste mesterskapet på de ni årene Norge har spilt på øverste nivå, mener landslagssjef Roy Johansen

Foto: Grøtt, Vegard Wivestad / NTB scanpix

– Den pulja vi er i, er nok den tøffeste på de siste ni årene, sier Johansen til NRK. Det er de ni årene som har gått siden Norge sist rykket opp til øverste nivå.

Han og laget er klare for kveldens VM-åpning mot Russland i tsjekkiske Ostrava – en kamp der russerne blir tunge favoritter. Men lett blir det ikke seinere i mesterskapet heller.

– Ingen lette lag

– Det finnes ingen planker, ingen lag som vi «skal» slå. Men vi har tre-fire topplag og tre-fire jevne motstandere. Det blir nok en kamp for å overleve utover i turneringen, sier Johansen.

– Frykter du nedrykk mer enn du tror på kvartfinale?

– Ja, vi er nærmere nedrykk enn kvartfinale, tror jeg, sier landslagssjefen.

Det er åtte lag i gruppa. Fire av dem går til kvartfinale. Sisteplass i gruppa gir nedrykk.

– Men lykkes vi med det meste, som for eksempel med målvaktspillet, kan vi gå til kvartfinale. Det er motstandere vi har slått tidligere, men samtidig er det heller ingen dårlige motstandere. Det er vi klar over, og vi har begge beine godt plantet på jorda, og vi vet hva vi må være gode på for å lykkes, sier Johansen.

Rutinert tropp

– Hva er det?

– Vi er gode på å jobbe hardt og gjøre hverandre gode – å blø for drakta. Det har vi vært gode på, og det skal vi være gode på i år også, så håper vi at det holder, sier Roy Johansen.

Norge har et rutinert mannskap. Bare to spillere er VM-debutanter i år.

– Ja, spillerne vet hva de går til. Men utviklingen i ishockey er at de nest beste nasjonene satser enormt og blir bedre og bedre, sier landslagssjefen.

– Håper på «slow starters»

Ole Kristian Tollefsen er blant veteranene på laget. Han er enig med sjefen i at Norge går mot det tøffeste mesterskapet på mange år.

– De lagene som var dårlige før, er ikke dårlige lenger. Alle har spiller på høyt nivå, så vi møter sju veldig bra lag, sier han.

– Vi er et samspilt lag, det er ikke de beste helt i starten av turneringen. Jeg håper de er «slow starters», sier Tollefsen. Norge åpner mot Russland i kveld, deretter følger USA lørdag og Finland mandag.

Han tror kvartfinalen henger høyt.

– Hvis vi taper de tre første kampene, må vi nok vinne de fire siste. Går det virkelig ille, kan vi gå til den siste matchen og spille om nedrykk, sier Tollefsen.

Siste nytt

  • Xavi gjør helomvending – fortsetter som Barcelona-trener etter sesongen

    Xavi Hernández (44) skiftet mening og forblir Barcelona-trener etter inneværende sesong. Tidligere i år valgte han egentlig å forlate jobben til sommeren.

    Nyheten ble offentliggjort under en pressekonferanse med Xavi og Barcelona-president Joan Laporta torsdag.

    – Jeg endret meningen min fordi jeg følte full tillit fra presidenten, styret og spillerne. Dette prosjektet er ikke ferdig enda, sa Xavi om helomvendingen.

    Allerede onsdag kveld meldte spanske medier at Xavi ville fortsette som Barcelonas hovedtrener etter flere møter med ledelsen i klubben. De hadde lyktes med å overtale ham til å fortsette i jobben ut kontraktsperioden.

    – Det har vært en kompleks situasjon, men vi har en trener som alltid tenker på det beste for klubben. Det er gode nyheter for oss, sa Laporta under pressekonferanse.

    For et halvt år siden ble kontrakten forlenget til sommeren 2025. Han påtok seg treneransvaret for den katalanske klubben i november 2021. I fjor ledet han klubben til La Liga-tittelen.

    Det var i slutten av januar at Xavi bestemte seg for å slutte som Barcelona-trener etter inneværende sesong. Han forklarte at jobben i lengden var for slitsom.

    Xavi er blant de største spillerne Barcelona har fostret fram. 44-åringen fikk over 500 kamper for klubben mellom 1998 og 2015, og han vant alt som kunne vinnes med Barcelona i løpet av den perioden.

    (©NTB)

    AC Milan v FC Barcelona - Preseason Friendly
    Foto: ETHAN MILLER / AFP
  • Tobias Foss på Ineos-laget i Giro d'Italia

    Tobias Foss (26) er blant åtte Ineos-ryttere som skal delta i årets Giro d'Italia.

    Det var ventet at Vingrom-mannen kom til å få plass på laget. Nylig viste han form i Tour de Alps, hvor han vant den første etappen.

    – Det hadde nok gått uansett, men denne seieren er nok spikeren i kista. Laget er riktignok ikke tatt ut ennå, sa Foss til NTB nylig etter triumfen på åpningsetappen i Nord-Italia.

    Giroen varer fra 4. til 26. mai. For tre år siden ble Foss nummer ni sammenlagt i Grand Tour-rittet.

    Hele laget til Ineos i Giro d'Italia: Thymen Arensman, Geraint Thomas, Filippo Ganna, Jhonatan Narváez, Magnus Sheffield, Ben Swift, Connor Swift og Foss. (NTB/NRK)

    Tobias Foss
    Foto: AFP
  • Landslagsspiller klar for finsk ishockey: – Enkelt valg

    Den norske landslagsspilleren Christian Kåsastul har skrevet under en kontrakt med den finske ishockeyklubben KooKoo.

    27-åringen bekrefter overgangen til TV 2.

    – Det var et enkelt valg. Jeg ville tilbake til Finland. Det er en topp liga i Europa. Det er fokus på struktur og det defensive spillet, og det passer meg godt, sier Christian Kåsastul til TV 2.

    FID276OpxVg
    Foto: NTB

Sendeplan

Kl. Program Kanal