NRK Meny
Normal

– Tjørhom blir vanskelig å erstatte

Kjetil Jansrud tror ikke det blir lett å finne en nordmann som kan overta etter Håvard Tjørhom.

Jansrud, Svindal og Tjørhom

SUKSESSTRENER: Håvard Tjørhom tok over som trener for alpinlandslaget for fem år siden. Her sammen med Kjetil Jansrud og Aksel Lund Svindal i 2012.

Foto: Karlsen, Anette / NTB scanpix

Søndag hadde alpinlandslagets suksesstrener Håvard Tjørhom sin siste dag på jobben i verdenscupsammenheng.

– Det er veldig synd at vi mister Håvard. Han er en veldig dyktig og rutinert sjef. Han blir nok vanskelig å erstatte, sier Jansrud til NRK.

Håper på norsk trener

Håvard Tjørhom

FAMILIEFAR: Håvard Tjørhom gir opp å kombinere livet som familiefar med livet som topptrener.

Foto: Aas, Erlend / NTB scanpix

For fem år siden ble Håvard Tjørhom ansatt som sjef for alpinlandslaget. Den gangen med Aksel Lund Svindal som eneste stjerne på laget. Med Tjørhom som trener har også blant annet Kjetil Jansrud og Henrik Kristoffersen tatt store steg.

– Jeg er ikke ekstremt bekymra. Men jeg tror det kan bli vanskelig å finne riktige folk til den kabalen som skal fylles, sier Jansrud.

29-åringen fra Vinstra tror det kan bli utfordrende å finne en nordmann til å ta over jobben etter Tjørhom.

– Vi ønsker selvfølgelig nordmenn som sjefer. Men jeg tror det kan bli vanskelig å finne folk med nok erfaring, som har lært nok og som er de riktige typene. Det er ikke så lett i det lille miljøet som er i Norge, sier Jansrud.

– Vanskelig å kombinere med familieliv

NRKs alpinekspert Kjetil André Aamodt tror den riktige mannen finnes i Norge, men at jobben ikke passer for de fleste.

Aamodt

IKKE FOR ALLE: NRKs alpinekspert tror det er lettere for en utenlandsk trener å ta over jobben etter Tjørhom.

Foto: Olsen, Geir / NTB scanpix

– Det er mange flinke og erfarne trenere i Norge som jeg tror kunne tredd inn i den rollen. Men det er en veldig krevende jobb og en livsstil som ikke er for alle. Som trener for alpinlandslaget reiser du 250 dager i året og det er ikke forenelig med familieliv, sier Aamodt.

Jansrud har full forståelse for at Tjørhom vil prioritere familien.

– Håvard er på en måte ferdig utlært og kunne vært en fantastisk sjef i flere tiår fremover. Men man må jo respektere at det er flere ting i livet og at det er vanskelig å kombinere familieliv med så mange reisedager, sier han.

Aamodt tror andre familietradisjoner i utlandet gjør det lettere for en utenlandsk trener å ta en slik jobb.

– Det beste er nok å finne en norsk en. Men jeg tror ikke det har så mye å si. Kulturen ligger i de utøverne som er på laget. Det viktigste er at det er en person som kan behandle mennesker med respekt og som yter respekt innad i laget.

Siste nytt

 • Hauger mester i Tyskland

  Motorsport-talentet Dennis Hauger (14) vant søndag det tyske mesterskapet i gokart. Han er den yngste vinneren gjennom tidene i mesterskapet som er går for å være det tøffeste og største i verden med fører fra et 20-talls nasjoner. Hauger er nå ferdig med gokart og tar steget opp til formelbil neste år.

  Dennis Hauger
  Foto: CRG
 • Rooney-scoring i nytt Everton-tap

  Wayne Rooney scoret søndag karrierens 12. Premier League-mål mot Arsenal, men Everton ble likevel sendt under nedrykksstreken med 2-5-tap på Goodison Park. Arsenal er på sin side oppe på 16 poeng, ni poeng bak serieleder Manchester City.

  Wayne Rooney
  Foto: Oli Scarff / AFP
 • Kirkevold forlenget målrekorden

  Pål Alexander Kirkevold bøtter inn mål i den danske superligaen. Søndag scoret Hobro-spissen i sin tiende kamp på rad i 4-0-seieren over Nordsjælland, skriver NTB. Den forrige rekorden var mål i åtte kamper på rad.

  Kirkevold
  Foto: Henning Bagger / Scanpix Denmark / NTB scanpix

Sendeplan

Kl. Program Kanal
4-4-2 Radiosporten
4-4-2 Radiosporten
4-4-2 Radiosporten
4-4-2 Radiosporten
4-4-2 Radiosporten
Sportsrevyen
4-4-2 Eliteserien fotball: Brann - Rosenborg