NRK Meny

– Tidenes klatreprestasjon

Klatreren Alex Honnold tok seg lørdag opp Freerider-ruta i den 1000 m høye veggen El Capitan i Yosemite nasjonalpark i California. Uten sikkerhetsutstyr som sele og tau. Han brukte rundt fire timer på turen.

– Det er sannsynligvis tidenes klatreprestasjon, skriver redaktør Dag Hagen i magasinet Klatring.

Den største utfordringen på ruta er den såkalte Teflon corner, som er omtrent like glatt som navnet tilsier.

– Det er nærmest ufattelig at et menneske kan tar slike sjanser som å klatre Teflon corner uten tau, med den visse død som konsekvens, skriver Hagen.

Siste nytt

 • Ny Kamara-scoring i USA

  Ola Kamara chippet inn utligningen etter en fantastisk pasning fra Zlatan Ibrahimovic da Los Angeles Galaxy snudde 1–0 til 1–3 mot Philadelphia Union. Hans åttende scoring denne sesongen. Zlatan og Michaël Ciani sto for de andre Galaxy-målene.

  SOCCER-USA-LAG-DCU/
  Foto: Kirby Lee / Reuters
 • Ingebrigtsen tok EM-kravet

  Filip Ingebrigtsen løp på 13.30,48 på 5000 meter under et stevne i belgiske Heusden lørdag kveld. Det er innenfor EM-kravet på distansen. 25-åringen kom rett fra fredagens stevne i Monaco, hvor han satte ny norgesrekord på 1500 meter.

  Filip Ingebrigtsen
  Foto: Jasper Jacobs / AFP
 • Koreas første fellesgull på 27 år

  Bordtennisduoen bestående av sørkoreanske Jang Woo-jin og nordkoreanske Cha Hyo Sim gikk helt til topps i en bordtennisturnering avholdt i Daejon. Ikke siden 1991 har et felles koreansk lag tatt gull i en idrett, også da i bordtennis. I april ble det holdt et toppmøte mellom landene hvor de lovet å øke sitt samarbeid innen sport.

  Foto: Hong Hae-in / AP

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Tour de France 15.etappe og friidrett Diamond League, London
Friidrett: Diamond League fra London
Tour de France 15.etappe og friidrett Diamond League, London
X Games Minneapolis
OL-profiler: Marcus Kleveland
X Games: Skateboard, street