NRK Meny
Normal

– Thorkildsens sjanser er begrenset

Vebjørn Rodal tror sjansene er omtrent 50-50 for at Andreas Thorkildsen kommer tilbake som verdens beste spydkaster. Friidrettsforbundet tror sjansen for comeback er større enn som så.

Anderas Thorkildsen

Spydkaster Andreas Thorkildsen satser mot Rio-OL i 2016. Vebjørn Rodal tror det blir vanskelig for Thorkildsen å ta medalje.

Foto: Åserud, Lise / NTB scanpix

Vebjørn Rodal

Vebjørn Rodal tror Thorkildsens sjanser for å lykkes er begrenset.

Foto: Åserud, Lise / NTB scanpix

Andreas Thorkildsen satser nå mot Rio-OL i 2016. NRKs friidrettsekspert, Vebjørn Rodal, tror veien dit blir tøff.

– Vi vet at spydkast er en veldig krevende øvelse og stiller enorme krav til fysikken. Du er veldig skadeutsatt, og det er et tøft og langt løp han har begynt på. Men er det noen som kan klare det, så er det nettopp Andreas. Han vet ekstremt godt hva som skal til for å være best i verden i spydkast, sier Rodal til NRK.no.

– 50/50 sjanse for å lykkes

Andreas Thorkildsen har slitt med smerter i ryggen, hoften og bekkenet i flere år. For tre måneder siden ble han hofteoperert, og han har nå omtrent seks måneder igjen av rehabiliteringen.

– Jeg må bygge meg opp best mulig slik at jeg er tilbake i 2016. Det er dritkjedelig, men det må gjøres. Så jobben blir gjort, sier Thorkildsen som har en drøm om OL-medalje i 2016.

Ronny Nilsen

Sportssjef i Friidrettsforbundet, Ronny Nilsen, sier at de støtter Thorkildsen og har tro på at han kan lykkes i Rio.

Foto: Åserud, Lise / NTB scanpix

Vebjørn Rodal synes det er vanskelig å forutse hvilke sjanser Thorkildsen har for å lykkes, men tror det viktigste er at han så fort som mulig kan begynne å kaste spyd igjen.

– Internasjonal friidrett på toppnivå krever at du er frisk og hel på alle måter. Nå må Andreas fokusere på å bli smertefri i treningsarbeidet sitt, slik at han får kastet spyd. Jeg tror kanskje sjansen for at han lykkes er 50/50, sier Rodal.

Belastende for kroppen

Ronny Nilsen, sportssjef i Norges Friidrettsforbund, er ikke helt uenig med Rodal. Men han er optimistisk og tror prosenten for at Andreas Thorkildsen skal lykkes er høyere enn 50.

– Hvis han nå forhåpentligvis blir kvitt det som har plaget han de siste årene, så tror jeg vi kan få en Andreas Thorkildsen tilbake i godt gammelt slag. Det virker veldig lovende med tanke på den motivasjonen han viser og det arbeidet han legger ned, sier Nilsen, som har tror på at Thorkildsen kan ta medalje i Rio.

Ronny Nilsen er selv tidligere spydkaster, og vet hvilke belastninger kroppen utsettes for. Vebjørn Rodal tror alderen og slitasje over tid vil gjøre jobben vanskeligere for Thorkildsen. Men synes likevel det er spennende at Thorkildsen er i gang og motivert for å prøve igjen.

– Som han selv sier, så stortrives han i rollen som spydkaster og idrettsutøver. Så hvorfor skal han ikke gi det et forsøk? Jeg holder med han i det, slår Vebjørn Rodal fast.

Siste nytt

 • Ringerike rykker opp

  Drømmen om eliteserien brast for Arctic Eagles som ble knust av Ringrike i kveldens kvalifiseringskamp. Nordlendingene måtte ha minimum uavgjort, men Ringerike vant hele 7-2 og tar steget opp til øverste nivå neste sesong.

  Ishockey: Kvalifisering til Get-ligaen
  Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix
 • Graham Hansen briljerte

  Caroline Graham Hansen storspilte da Wolfsburg knuste Slavia Praha i mesterligaens kvartfinale. 23-åringen leverte både scoring og målgivende pasning i 5-0-seieren. Dermed har det tyske storlaget et meget bra utgangspunkt før returoppgjøret i Tjekkia.

  FBL-C1-WOMEN-PARIS-WOLFSBURG
  Foto: FRANCK FIFE / Afp
 • Berg Edseth til topps

  Marte Berg Edseth vant superkombombieni NM etter en strålende slalåmomgang. Edseth lå på annenplass etter utfordelen, 0,84 sekunder bak Hannah Sæthereng, som måtte ta til takke med sølvet. Maren Skjøld endte på tredjeplass.

  NM Alpint på Hafjell
  Foto: Norges Skiforbund/Alpin-NM Hafjell/ / NTB scanpix

Sendeplan

Kl. Program Kanal
VM kunstløp: Friløp par
VM kunstløp: Friløp par