– Tande kan vinne hoppuka

Daniel-André Tande blir norges sterkeste kort i verdens mest prestisjetunge hoppturnering.

Tande

HOPPUKEVINNER?: Daniel Andre Tande har hatt en god start på hoppsesongen.

Foto: Urs Flueeler / Ap

I alle fall dersom vi skal tro assistenttrener Magnus Brevik. Han ledet pressesansen på Gardermoen der troppen ble presentert mandag.

– Vi tror Tande kan vinne hoppuka. Han går inn med selvtillit og resultater som tilsier at vi kan sette oss det målet. Han blir et sterkt kort for oss, sier Magnus Brevik.

– Kan gå for seieren

Anders Fannemel, Tom Hilde, Robert Johansson, Andreas Stjernen og Daniel-André Tande er de fem som skal forsvare norges ære i den tradisjonsrike hoppturneringen.

Hoppuke

UTTAK: Norges skiforbund tok ut hopperne til den tysk-østerrikske hoppuka på en presseseanse på Gardermoen.

– Med full klaff tror jeg at det er lov å håpe på mer enn pallen i hoppuka. Hvis alt stemmer kan jeg gå for seieren totalt, sier Tande selv om egne sjanser.

22-åringen har hatt en strålende start på sesongen, men falt fra bakkerekord og en mulig seier under søndagens renn i Engelberg.

Tande klarte ikke å holde seg på bena da han landet på 144,5 meter, men den skuffelsen er allerede historie.

– Jeg tenker ikke på fallet mitt i det hele tatt. Det blir blokkert ut. Jeg fokuserer kun på å gjøre mitt beste, sier Tande.

Kamp om siste plass

Turneringen går av stabelen 29. desember - 6. januar.

– Målet er alltid å være med å kjempe om pallplasser, fortsetter Brevik.

Johann André Forfang og Joachim Hauer kjemper om den siste plassen. Det avgjøres etter COC-rennene i Engelberg i romjulen.

– Ja de to (Forfang og Hauer) hopper på en måte mot hverandre i kontinentalcupen før hoppuka. Men de er også lagkamerater ved siden av det, og det skal nok gå veldig fint, sier assistenttrener Brevik.

Hilde tilbake

Tom Hilde

TILBAKE: Tom Hilde har kjempet seg tilbake på det norske hoppukelaget.

Foto: Bendiksby, Terje / NTB scanpix

Etter noen tunge sesonger har også Tom Hilde kjempet seg tilbake på laget. Selv mener han det er naturlig at han er tilbake i sirkuset.

– Det blir alltid blåst opp at jeg gjør comeback. Jeg skjønner ikke så mye av det, gliser 29-åringen fra Asker.

– Jeg har vært hjemme enkelte ganger under hoppuka, og det er ikke det helt store. Derfor er jeg veldig glad for den formstigningen jeg har hatt i det siste, og glad for å få være en del av laget, fortsetter Hilde.

Rennene som også er verdenscup går i Oberstdorf (30/12), Garmisch-Partenkirchen (1/1-17), Innsbruck (4/1-17) og Bischofshofen (6/1-17).

- Tande er helt klart en spydspiss i laget vi sender, men det er flere her som kan melde seg på helt i toppen. Laget er tatt ut med tanke på å være topp 20 i hvert renn, sier Magnus Brevik.

Siste nytt

 • Sevilla blir Solskjær-motstander

  Lucas Ocampos ble matchvinner tre minutter før full tid da han headet inn kampens eneste mål i kvartfinalen i Europaligaen mot Wolverhampton.

  Dermed møter de Manchester United i semifinalen i turneringen.

  Wolves bommet på straffe i første omgang, i en jevn og spennende kamp.

  I den andre semifinalen møtes Inter og Sjaktar Donetsk, etter at den ukrainske klubben knuste Basel 4-1 i kveldens andre kvartfinale.

  jobp1j9vBpU
  Foto: Friedemann Vogel / Friedemann Vogel
 • Sjelden trepoenger for LSK

  Lillestrøm hadde ikke vunnet på fem strake kamper, men da de tok turen til Ekeberg for å møte KFUM Oslo løsnet det.

  Scoringer av Hans Daniel Gustafsson og Simen Rafn sørget for en etterlengtet seier til kanarifuglene som til slutt vant 2-1. Alagie Sanyang scoret hjemmelagets mål.

  1. divisjon fotball 2020: KFUM Oslo - Lillestrøm
  Foto: Fredrik Hagen / NTB scanpix
 • Højbjerg til Tottenham

  Den danske landslagsspilleren Pierre-Emile Højbjerg er klar for Tottenham. Han hentes fra Southampton og har signert en femårskontrakt.

  – Vi er henrykt over å kunne offentliggjøre at vi har signert Pierre-Emile Højbjerg, meldte Tottenham og avslørte at han får drakt nummer 5.

  Det var opprinnelig et betydelig gap mellom Tottenhams bud og Southamptons krav, men klubbene ble enige til sist. Kyle Walker-Peters går motsatt vei. Han har vært utleid til sørkystklubben, men har nå signert en femårsavtale.

  Pierre-Emile Højbjerg
  Foto: Andrew Boyers / Reuters

Sendeplan

Kl. Program Kanal