Direktøren: – Tåka er min største bekymring

Bare timer før Arctic Race of Norway starter, er direktøren opptatt med å speide ut mot havet.

Knut-Eirik Dybdal

Direktør for Arctic Race of Norway, Knut-Eirik Dybdal, håper tåka vil gli litt lenger ut i havet, og dermed sørge for at ingen ting er til hinder for at TV-bildene fra Hammerfest og Nordkapp skal bli spektakulære.

Foto: Sigurd Steinum / NRK

– Her i Hammerfest kan det se ut som om det letter litt nå. Gjennom de som kjører TV-produksjonen har vi også hørt at det skal lette på Nordkapp. Så langt ser det veldig bra ut, sier Knut-Eirik Dybdal.

Arctic Race of Norway

I fjor gikk Arctic Race blant annet gjennom Lofoten. Et kinesisk TV-team ble så overveldet at de umiddelbart planla returen.

Foto: AFP PHOTO / DANIEL SANNUM LAUTEN

Det meste er på plass få timer før syklistene ruller ut fra sentrum av Hammerfest. Deretter setter de kursen mot Nordkappplatået, med sin vakre utsikt fra havet. Men været lar seg, dessverre for direktøren, heller ikke denne gangen styre.

– Jeg tok en prat med Alexander Kristoff etter at de tirsdag kom til Hammerfest i 25 varmegrader, for så å opplevde bare 11 varmegrader og regn dagen etter. Han konkluderte med at de har mye klær med seg, forteller Dybdal.

Har B-planen på harddisk

Og det kan se ut som om de må kle noe mer på seg enn de er vant til, syklistene. Når rittet for første gang ruller gjennom Finnmark og Troms er det med et værvarsel som forteller om liten kuling, regn og kjølig vær.

Som trøst har meteorologene sendt med et ønske om god tur.

Laster Twitter-innhold

– For oss som ønsker å vise frem den fantastiske regionen og det symbolet Nordkapp er for Finnmark, Nord-Norge og resten av landet, så er det tåka som er det store spenningsmomentet når det gjelder TV-bildene, sier Dybdal.

Han håper at tåka vil gli litt lenger ut i havet, og dermed sørge for at ingenting er til hinder for at TV-bildene fra området skal bli spektakulære.

– Så det er tåka som er min største bekymring akkurat nå, sier Dybdal.

Arctic Race på Nordkapp

I fjor ble rittet blant annet vist til 11,5 millioner seere på Eurosport og TV2 hadde daglige direktesendinger. – Målgangen på Nordkapp blir historisk fordi man krysser mållinja på Europas Nordligste fastlandspunkt.

Foto: Hilde Wøhni Joakimsen

Likevel, blir det tåke har arrangørene planen klar.

– Den kan jo også være med på å skaffe spektakulære bilder. Vi vil ikke få vist frem Nordkapp-platået, men vi skal jo inn i nye, flotte områder i morgen. Det beste er om tåka ikke ligger her, men om den gjør det får vi vise lagrede bilder til resten av verden. De vil uansett forstå at de må komme hit, sier Dybdal.

– Er en del av sjarmen

Markedsføringseksperter har tidligere sagt at sykkelrittet er en gavepakke til Nord-Norge, i form av reklame for regionen verdt millioner av kroner. Det tror ikke Dybdal tåke, regn og 12-13 grader kan sette stopper for.

– Det er sånn at vi har et ritt som heter Arctic Race of Norway, på grunn av at vi er i den arktiske sonen. Vi selger en arktisk og annerledes opplevelse, og et sykkelritt som faktisk byr på de utfordringene som naturen her gir oss.

Han tror derimot at det dårlige været kan gi TV-seere verden over en ny og spennende opplevelse.

– I Nord-Norge kan man i det ene minuttet ha fantastisk vær, for at det i det neste minuttet er snudd på hodet. Det er en del av sjarmen og sånn er det å bo i nord. Det ønsker vi å formidle gjennom bildene i år, sier Knut-Eirik Dybdal.

Sportsnyheter

Hoffenheim slaktes i tyske aviser – kaller tapet «absurd» og «pinlig»

Etter noen intense sluttminutter ble Molde historiske da de torsdag kveld tok seg til åttendedelsfinale i Europaligaen.

bilde

Lundby tok sølv – men hoppsjefen og NRK-ekspertene freste etter dette

Maren Lundby klinket til med sesongbeste da hun tok VM-sølv, men den store snakkisen ble dømmingen da østerrikske Marita Kramer tilsynelatende var nede i bakken med rumpa.

Siste nytt

 • Leicester-smell i europaligaen

  Leicester skuffa med 0-2 og exit frå europaligaen mot Slavia Praha, etter 0-0 i bortekampen.

  Lukas Provod scora like etter pause, og Abdellah Sima dobla etter 79 minutt.

  Dermed er Leicester som det einaste engelske laget slått ut i europaligaens 16-delsfinale.

 • United med 0-0 og full kontroll

  Med 4-0 i ryggen frå bortekampen måtte ikkje Manchester United gå i kjellaren for å avansere til åttedelsfinalen i europaligaen. 0-0 var meir enn godt nok mot Real Sociedad.

  Bortsett frå at gjestene bomma på straffe i første omgang, skjedde det ikkje så veldig mykje i kampen.

  Uniteds motstandar blir klar i trekninga klokka 13 fredag. Kanskje møter Soslkjær Molde?

  Amad Diallo og Ole Gunnar Solskjær
  Foto: Phil Noble / Reuters
 • Veslebakke-laget er klart

  Landslagssjef Alexander Stöckl har teke ut Halvor Egner Granerud, Robert Johansson, Marius Lindvik og Daniel André Tande til VM-hopprennet i liten bakke.

  Joihann André Forfang og Anders Håre får ikkje vere med.

  Det er kvalifisering fredag kveld, rennet går laurdag.

  Granerud
  Foto: Czarek Sokolowski / AP

Sendeplan

Kl. Program Kanal