– Feil å sende Tysse til OL

Tidligere dopingdømte Erik Tysse er klar for OL. – Helt feil å sende han dit, mener kommentator Esten O. Sæther.

Video Esten O. Sæther reagerer på Tysse hjelp
Foto: Nyhetsspiller

– Det er veldig synd at Tysse får muligheten. Inntil for to år siden sto det i regelverket at ingen dopingdømte skulle få muligheten i OL, etter å ha sonet ferdig sin dom.

– Nå har vi valgt å sende en tidligere dopingdømt for første gang, og det synes jeg er feil, sier Dagbladets kommentator Esten O. Sæther til NRK.no.

 • Vil du vite mer om Tysse-saken? Se faktaboks nederst i saken.

Sæthers reaksjon kommer etter at Erik Tysse klarte OL-kravet under dagens stevne på Os.

Reagerer på oppfølgingen

Etter at Erik Tysse ble tatt for doping i juli 2010 har kappgjengeren likevel hatt oppfølging fra Olympiatoppen og Friidrettsforbundet.

– Det har kun vært ute en liten stund i offentligheten at Tysse har fått såpass gode «soningsforhold» I utlandet hadde man aldri gitt såpass god oppfølging til en dopingdømt utøver, sier Sæther.

– Lik sjanse som alle andre

Kappgjengeren fra Os var klar ovenfor NRK i dag at nå vil han legge denne saken bak seg og bare fokusere på OL.

Nå vil jeg ikke bruke mer energi på de som synes at jeg ikke har fortjent denne sjansen, eller den oppfølgingen jeg har fått. Jeg har sonet ferdig og har en lik sjanse som alle andre.

– Det ble arrangert et stevne på Os i dag som jeg er takknemlig for, og som 16 andre utøvere også er takknemlige for, sa kappgjengeren etter målgang i Os.

Dårlig signaleffekt

Dagbladets kommentator er også klar på hva signaleffektene er av å sende Tysse til OL i London om knappe tre uker.

– Dette viser at dopingutestengelser ikke får så store konsekvenser. Det gir en dårlig signaleffekt til unge utøvere, men regelverket er i ferd med å endres og da vil sannsynligvis ikke dopingdømte utøvere får være med i OL etter man er ferdig sonet, sier Sæther.

Siste nytt

 • Ingebrigtsen VM-klar etter «pers»

  Henrik Ingebrigtsen satte personlig rekord på 5000 meter med 13:15.38 under et stevne i Heusden i Belgia lørdag. Han forbedret sin egen rekord fra 13:16.97.

  Tiden er over 13 sekunder bak lillebror Jakobs norske rekord, som ble satt i London lørdag.

  Henrik Ingebrigtsen
  Foto: Lise Åserud / NTB scanpix
 • Norske medaljer i U20-EM

  Pål Haugen Lillefosse vant gull i stav i U20-EM i svenske Borås lørdag. Lillefosse var den eneste som gikk over 5.41 og vant dermed sitt andre EM-gull. 18-åringen vant også U18-EM i fjor. I tillegg kom Markus Rooth på tredjeplass i tikamp.

  Norgesmesterskapet i friidrett 2016.
  Foto: Jon Olav Nesvold / NTB scanpix
 • Pinot sterkest opp Tourmalet

  Julian Alaphilippe økte ledelsen i sammendraget etter at Geraint Thomas måtte gi tid til franskmannen som nå er 2.02 foran briten. Thibaut Pinot var sterkest opp Col du Tourmalet og vant den 14. etappen foran Alaphilippe og Steven Kruijswijk.

  Pinot
  Foto: Thibault Camus / AP

Sendeplan

Kl. Program Kanal