– Feil å sende Tysse til OL

Tidligere dopingdømte Erik Tysse er klar for OL. – Helt feil å sende han dit, mener kommentator Esten O. Sæther.

Video Esten O. Sæther reagerer på Tysse hjelp
Foto: Nyhetsspiller

– Det er veldig synd at Tysse får muligheten. Inntil for to år siden sto det i regelverket at ingen dopingdømte skulle få muligheten i OL, etter å ha sonet ferdig sin dom.

– Nå har vi valgt å sende en tidligere dopingdømt for første gang, og det synes jeg er feil, sier Dagbladets kommentator Esten O. Sæther til NRK.no.

 • Vil du vite mer om Tysse-saken? Se faktaboks nederst i saken.

Sæthers reaksjon kommer etter at Erik Tysse klarte OL-kravet under dagens stevne på Os.

Reagerer på oppfølgingen

Etter at Erik Tysse ble tatt for doping i juli 2010 har kappgjengeren likevel hatt oppfølging fra Olympiatoppen og Friidrettsforbundet.

– Det har kun vært ute en liten stund i offentligheten at Tysse har fått såpass gode «soningsforhold» I utlandet hadde man aldri gitt såpass god oppfølging til en dopingdømt utøver, sier Sæther.

– Lik sjanse som alle andre

Kappgjengeren fra Os var klar ovenfor NRK i dag at nå vil han legge denne saken bak seg og bare fokusere på OL.

Nå vil jeg ikke bruke mer energi på de som synes at jeg ikke har fortjent denne sjansen, eller den oppfølgingen jeg har fått. Jeg har sonet ferdig og har en lik sjanse som alle andre.

– Det ble arrangert et stevne på Os i dag som jeg er takknemlig for, og som 16 andre utøvere også er takknemlige for, sa kappgjengeren etter målgang i Os.

Dårlig signaleffekt

Dagbladets kommentator er også klar på hva signaleffektene er av å sende Tysse til OL i London om knappe tre uker.

– Dette viser at dopingutestengelser ikke får så store konsekvenser. Det gir en dårlig signaleffekt til unge utøvere, men regelverket er i ferd med å endres og da vil sannsynligvis ikke dopingdømte utøvere får være med i OL etter man er ferdig sonet, sier Sæther.

Siste nytt

 • Alle norske kvalifisert

  Alle dei seks norske hopparane tok seg vidare til finaleomgangen på søndag i Klingenthal. Daniel André Tande som skada seg i ankelen, etter at han fekk ein løpsk ski i seg på under trening leverte ei svak kvalifisering og enda på ein 44.-plass. Robert Johansson var best av dei norske med ein 5.-plass etter eit hopp på 133,5 meter. Stefan Kraft vann kvalifiseringa.

  Daniel Andre Tande
  Foto: Terje Pedersen / NTB scan
 • Thingnes Bø overlegen i skisporet

  I motsetning til de norske skiskytterkvinnene som har slitt med å vinne i Hochfilzen, er de norske herrene vant til å vinne i den østerrikske landsbyen. Og hvorfor skal man bryte det som er en meget god tradisjon? På dagens sprint var det få som kunne måle seg med Johannes Thingnes Bø. Selv med ett bomskudd og en ekstra strafferunde gikk nordmannen raskest av samtlige i skisporet. Han kunne derfor slippe jubelen løs for sin 40. verdenscupseier. Thingnes Bø vinner 7,8 sekunder foran franske Simon Destieux og 14,6 sekunder foran russiske Alexandr Loginov. Tarjei Bø blir nest beste nordmann på en sjetteplass.

  De øvrige norske utøverne plasserte seg slik: Johannes Dale 12, Erlend Bjøntegård 15, Vetle Sjåstad Christiansen 22, Aleksander Fjeld Andersen 33. Dermed får samtllige stille til start på morgendagens fellesstart.

  Skiskytting, herrenes stafett 4x7,5
  Foto: Fredrik Sandberg/tt Nyhetsbyrån / NTB scanpix
 • 2. plass på Landmark Tandrevold

  Med fullt hus på både liggende og stående på dagens sprint i Østerrike tok Ingrid Landmark Tandrevold en knallsterk 2. plass. Hun gikk inn 5.9 sekunder bak dagens vinner Dorothea Wierer.
  – Kjempefornøyd med skytingen. Jeg prøvde å ta Wierer, men sprakk litt på slutten, sier Landmark Tandrevold etter rennet.

  Marte Olsbu Røiseland gikk inn til syvendeplass og Tiril Eckhoff til åttende.

  ingrid tandrevold
  Foto: Geir Olsen / Geir Olsen

Sendeplan

Kl. Program Kanal