– Feil å sende Tysse til OL

Tidligere dopingdømte Erik Tysse er klar for OL. – Helt feil å sende han dit, mener kommentator Esten O. Sæther.

Video Esten O. Sæther reagerer på Tysse hjelp
Foto: Nyhetsspiller

– Det er veldig synd at Tysse får muligheten. Inntil for to år siden sto det i regelverket at ingen dopingdømte skulle få muligheten i OL, etter å ha sonet ferdig sin dom.

– Nå har vi valgt å sende en tidligere dopingdømt for første gang, og det synes jeg er feil, sier Dagbladets kommentator Esten O. Sæther til NRK.no.

 • Vil du vite mer om Tysse-saken? Se faktaboks nederst i saken.

Sæthers reaksjon kommer etter at Erik Tysse klarte OL-kravet under dagens stevne på Os.

Reagerer på oppfølgingen

Etter at Erik Tysse ble tatt for doping i juli 2010 har kappgjengeren likevel hatt oppfølging fra Olympiatoppen og Friidrettsforbundet.

– Det har kun vært ute en liten stund i offentligheten at Tysse har fått såpass gode «soningsforhold» I utlandet hadde man aldri gitt såpass god oppfølging til en dopingdømt utøver, sier Sæther.

– Lik sjanse som alle andre

Kappgjengeren fra Os var klar ovenfor NRK i dag at nå vil han legge denne saken bak seg og bare fokusere på OL.

Nå vil jeg ikke bruke mer energi på de som synes at jeg ikke har fortjent denne sjansen, eller den oppfølgingen jeg har fått. Jeg har sonet ferdig og har en lik sjanse som alle andre.

– Det ble arrangert et stevne på Os i dag som jeg er takknemlig for, og som 16 andre utøvere også er takknemlige for, sa kappgjengeren etter målgang i Os.

Dårlig signaleffekt

Dagbladets kommentator er også klar på hva signaleffektene er av å sende Tysse til OL i London om knappe tre uker.

– Dette viser at dopingutestengelser ikke får så store konsekvenser. Det gir en dårlig signaleffekt til unge utøvere, men regelverket er i ferd med å endres og da vil sannsynligvis ikke dopingdømte utøvere får være med i OL etter man er ferdig sonet, sier Sæther.

Sportsnyheter

Marerittstart for Polen og Lewandowski: – En gedigen skuffelse

En nær usynlig stjernespiss, rødt kort og hardt kritisert forsvar. Det ble en helsvart aften i St. Petersburg for Polens EM-håp.

Ingen har scoret fra denne distansen i EM på 40 år: – Er det mulig?!

Alt handlet om tsjekkiske Patrik Schick da Skottland spilte sin første mesterskapskamp på 23 år. Prestasjonen er historisk.

Siste nytt

 • Casper Ruud dropper Tokyo-OL

  Casper Ruud dropper Tokyo-OL, melder NTB. Ruud kommenterer avgjørelsen slik på Twitter:

  – Etter French Open har det vært noen dager i tenkeboksen, og etter nøye vurdering med mitt team har vi kommet fram til at det ikke blir OL i Tokyo på meg, skriver han i meldingen.

  Det har lenge vært spekulert i om Norges tennisess ville satse på OL i Tokyo, men mandag kom altså bekreftelsen på at han dropper lekene.

  – Jeg er fortsatt ganske ung og både tror og håper jeg kan få deltatt i flere OL i min karriere. Mitt fokus vil være deltakelse i 2024 i Paris. Jeg skal prøve å ta nye steg de neste årene slik at jeg kan være med og kjempe om medaljene der, skriver Ruud videre.

  Ruud røk for Alejandro Davidovich Fokina i tredje runde i Roland-Garros forrige uke. Mandag endte han likevel opp med karrierebeste på ATP-rankingen med en 15.-plass.

  Neste oppgave for 22-åringen blir en gressturnering på Mallorca fra neste uke. Det blir forberedelse til Wimbledon-turneringen, som starter om et par uker.

  Casper Ruud-jubel
  Foto: Gustavo Garello / Gustavo Garello
 • Start-treneren har fått sparken

  Joey Hardarson er ferdig som trener i Start. I tillegg må assistenttrener Mattias Andersson gå. Det bekrefter kristiansandsklubben på sine nettsider mandag. Islendingen fikk jobben i 2019 og har vært i sjefsstolen i sørlandsklubben i nesten to år.

  rRNIjQn3Vts
  Foto: Tor Erik Schrøder / NTB
 • Snart kan 5.000 gå på fotballkamp

  Fra 17. juni kan inntil 5000 personer slippe inn på idrettsarrangementer utendørs i Norge dersom de har «grønt» koronasertifikat.

  Det kunngjorde helseminister Bent Høie (H) på en pressekonferanse mandag. Antallet på 5000 personer gjelder utendørsarrangementer med faste sitteplasser, og innendørs er det tilsvarende tallet 2500 personer.

  Lite folk på tribunen
  Foto: Carina Johansen / NTB

Sendeplan

Kl. Program Kanal