Sven Fischer: – Emil kan slå rekorden til Bjørndalen

RUHPOLDING (NRK.no): Her gratulerer tyske Sven Fischer Emil Hegle Svendsen etter lørdagens triumf i Ruhpolding. Seieren brakte nordmannen forbi den tyske skiskytterlegenden på adelskalanderen. Nå tar Svendsen opp jakten på Poiree og Bjørndalen.

Emil og Sven Fischer

Mange husker tyske Sven Fischer fra tiden han herjet i skiskytingen. Nå er han ekspert på tysk TV. Her gratulerer han Emil Hegle Svendsen med seieren på lørdagens 20-kilometer. Svendsen har nå 34 verdenscupseire, Fischer har 33.

Foto: Anders Rove Bentsen / NRK

– Neste mål er Raphael (Poiree), det bør gå i løpet av karrieren, gliser Hegle Svendsen etter lørdagens seier på 20-kilometeren i Ruhpolding.

Emil Hegle Svendsen

Slik feiret Emil Hegle Svendsen sin 34 verdenscupseier. Den kom på 20-kilometeren i Ruhrpolding lørdag. Nordmannen skjøt 19 av 20. treff.

Foto: JOHN MACDOUGALL / Afp

Seieren var hans 34. og brakte han opp på tredjeplass på statistikken over mestvinnende skiskyttere gjennom tidene. Bare Ole Einar Bjørndalen (93 seire) og franske Raphael Poiree (44) er foran ham.

 • Tror du Hegle Svendsen tar flere seire enn Bjørndalen? Si din mening nederst i saken!

Med lørdagens seier passerte Svendsen tyske Sven Fischer (33 seire) som herjet i løypene da Svendsen vokste opp.

– Det føles selvfølgelig veldig bra å passere Fischer. Han er en legende jeg har sett opp til i mange år. Han er stor i skiskytterhistorien, sier Svendsen til NRK.no.

– Emil er klok

Fischer var selv tilstede på stadion i Ruhpolding, som ekspert for tysk TV, og så løpet til nordmannen. Etter blomsterseremonien gikk tyskeren bort og gratulerte den norske 28-åringen.

– Bra Emil, var den korte gratulasjonen han rakk å gi før nordmannen måtte haste videre til pressekonferanse med internasjonale medier på slep.

– Det har aldri vært et spørsmål om han skulle passere meg, men når det kom til å skje, sier Sven Fischer til NRK.no.

– Jeg er på ingen måte lei meg for at han slår meg. Når du konkurrerer og er god så vinner du konkurranser. Emil er klok og sterk i kroppen, en atlet. Han kommer til å vinne mye mer i fremtiden.

– Hvor mange verdenscupseire tror du han kan klare i løpet av karrieren?

– Han kommer i hvert fall til å passere Raphael, og det er ikke umulig at han også slår Ole. Selv om det er kjempestort det Ole gjør skal du aldri si aldri. Ole har jo vist at det er mulig å være i form til du er 40 år, sier Fischer.

Se video: Hegle Svendsens siste skyting

(Artikkelen fortsetter under videoen.)

Han var helt utslitt og tapte mange sekunder fra siste skyting og inn, men Emil Hegle Svendsen holdt unna og sikret en ny v-cup seier.

SE VIDEO: Her avgjør Emil Hegle Svendsen 20-kilometeren i Ruhpolding med fullt hus på siste skyting.

Orker ikke Bjørndalen-rekord

Etter lørdagens seier var Hegle Svendsen så sliten at han ikke orket å tenke på å fortsette til han er 40.

– Nei, så vondt vil jeg meg selv ikke. Når du spør meg nå like etter den sisterunden i dag blir det et kontant nei, sier Svendsen og ler.

Søndag er det jaktstart i Ruhpolding med Svendsen som favoritt. Etter det skal det norske gullhåpet hvile og ikke gå flere konkurranser før OL starter 8. februar.

Se video: Avslutningen til Emill Hegle Svendsen

Emil Hegle Svendsen avsluttet med strålende skyting og avgjorde 20 km til sin fordel.

SE VIDEO: Etter målpassering ble Emil Hegle Svendsen liggende i over ett minutt på magen i målområdet. Han var helt utslitt.

Siste nytt

 • Skjøt Solskjær ned fra tabelltopp

  Leicester slo Chelsea 2-0 i tirsdagens toppkamp i Premier League og er ny serieleder, iallfall inntil Manchester-lagene spiller onsdag kveld.

  Wilfred Ndidi og James Maddison scoret for Leicester før pause, og for første gang fikk manager Brendan Rodgers se ett av sine lag slå Chelsea. Det skjedde i 16. forsøk.

  Laget er ett poeng foran United og tre foran City, men begge Manchester-lagene skal i aksjon onsdag.

  Wilfred Ndidi
  Foto: Michael Regan / AP
 • Videre i FA-cupen

  Southampton fikk det ikke lett i ruskeværet, men vant den utsatte FA-cupkampen mot Shrewsbury 2-0 og får besøk av tittelforsvarer Arsenal i 4. runde lørdag.

  Dan N'Lundulu scoret kampens første mål etter ett kvarter - og det var også 21-åringens første for klubben, i hans første kamp fra start.

  Først i det 89. minutt utløste James Ward-Prowse spenningen da han scoret på frispark fra distanse.

  Dan N'Lundulu
  Foto: Adam Davy / AP
 • Haaland målløs da 17-åring avgjorde

  Etter uavgjort hjemme mot Mainz forrige runde, trengte Dortmund en seier mot Bayer Leverkusen for å henge med i toppkampen. Men sjansesløseri ødela for de gule og svarte.

  I første omgang tok Bayer Leverkusen ledelsen etter 14 minutter første omgang ved Moussa Diaby.

  Julian Brandt scoret mot gamleklubben, og utliknet etter 67 minutter. Både før og etter målet hadde Dortmund flere store muligheter, uten at de klarte å utnytte de.

  Istedenfor stjal 17 år gamle Florian Wirtz showet. 10 minutt før slutt satt han ballen i hjørrnet etter en kontring. Det ble også kampens siste mål, og sluttresultatet ble 2-1.

  Erling Braut Haaland spilte hele kampen, uten at han kom til noen av kampens største sjanser. Nærmest var han etter 64 minutter da han fikk en avslutning blokkert. Dermed har nordmannen gått målløs av banen i tre av fire kamper etter jul.

  Dortmund står på 29 poeng og ligger på fjerdeplass, mens Bayer Leverkusen klatrer til andreplass på tabellen.

  Erling Braut Haaland
  Foto: Martin Meissner / AFP

Sendeplan

Kl. Program Kanal