NRK Meny
Normal

– Svært vanskelig å ha med Dilling videre

OSLO TINGRETT (NRK): Landslagssjef Per Mathias Høgmo uttrykte stor skepsis til å få Guttorm Dilling tilbake i sin gamle rolle i rettssaken tirsdag.

Per-Mathias Høgmo i retten

Per-Mathias Høgmo vitnet i rettssaken tirsdag.

Foto: Larsen, Håkon Mosvold / NTB scanpix

– Ut fra den prosessen vi har hatt det siste drøye året, og med den historikken synes jeg det ville være svært vanskelig å ha med Dilling videre, sa landslagssjefen på spørsmål fra Dillings advokat Bjørn Fredborg Nilsen.

Guttorm Dilling ble i september 2014 fjernet fra sin stilling som administrerende leder for A-landslaget, og har gått til sak mot Norges Fotballforbund for å få jobben tilbake.

Dilling har også bedt om midlertidig forføyning, altså at han skal tilbake i stillingen fram til saken er avgjort.

– Innretter du deg etter dommen, norsk rett, eller er fotball viktigere? spurte Fredborg Nilsen landslagssjefen.

– Vi forholder oss selvsagt til retten, men det blir svært vanskelig, gjentok Høgmo.

Ønsket å kunne bo hjemme

Høgmo forklarte seg i detalj i Oslo Tingrett tirsdag om hvordan forholdet til Dilling hadde endret seg fra Høgmo tok over som landslagssjef i oktober 2013 til han bestemte seg for at Dilling måtte ut i september 2014.

Høgmo trakk fram ønsket om fornyelse på grunn av sterkere ledelse. Og han forklarte som Siem og Dilling før ham, at situasjonen kulminerte da Dilling i et møte 22. august sa at han ikke ønsket å være bundet til å bo på spillerhotellet til enhver tid under samlingene.

– Det var egentlig det som gjorde at begeret som tippet over og at vi fant det umulig å fortsette med Guttorm i den stillingen, forklarte Høgmo.

Rettssaken går over to dager, og på mandag vitnet flere prominente personer i fotball-Norge. Blant annet tidligere landslagssjef Egil «Drillo» Olsen, som var svært kritisk til hvordan Fotballforbundet hadde håndtert endringene i støtteapparatet rundt landslaget.

Krever 150.000 i erstatning

Advokat Bjørn Fredborg Nilsen ber om en erstatning på 150.000 kroner fra NFF, og at Dilling får tilbake sin opprinnelige jobb som administrativ leder for A-landslaget.

Fotballforbundets advokat mener imidlertid at det ikke er behov for noen erstatning uansett hva Tingretten kommer fram til. Advokaten mener dessuten at NFF har behandlet Dilling på en forsvarlig måte, og at retten gir en full frifinnelse av forbundet.

Dom i saken vil bli avsagt i løpet av uke 7.

Siste nytt

 • Italia vinner i Norges gruppe

  Italia slo Finland 1–0 i Norges gruppe i G19-EM. Det norske u-landslaget i fotball, tapte 1–3 tidligere i dag mot Portugal. Dermed blir kampen mellom de to nordiske lagene helt avgjørende for begge. Finland-Norge spilles på søndag.

 • Irans kvinner får se fotball

  Irans president Hassan Rouhani har fjernet forbudet som nekter kvinner å gå på fotballkamper i landet, melder nyhetsbyrået ISNA.

  Forbudet har vart siden den islamske revolusjonen i 1979.

  Vokterrådet har tidligere avslått forslag om fjerningen av forbudet.

  Iranske kvinner ser fotball
  Foto: STRINGER / AFP
 • FCK opna med tap

  Ståle Solbakkens FC København tapte 1-2 for Horsens heime i Parken i den danske serieopninga. Horsens leia 2-0 før Rasmus Falk reduserte fem minutt før slutt.

  Det er Horsens' første bortesiger over FCK i serien, etter 11 tap og ein uavgjort tidlegare.

  Ståle Solbakken
  Foto: Mads Claus Rasmussen / Scanpix Denmark / NTB scanpix

Sendeplan

Kl. Program Kanal