NRK Meny
Normal

Storfavoritten måtte trekke seg på grunn av hjerteproblemer

Sun Yang var en av favorittene på 1500 meter fri, men da starten gikk var ikke kineseren å se.

SWIM-WORLD

BASKETAK: Sun Yang skal ha vært i involvert i en krangel før finalen på 1500 meter fri søndag kveld.

Foto: CHRISTOPHE SIMON / Afp

Ryktene florerte da Sun Yang plutselig ikke møtte opp på finalen på 1500 meter fri.

Først meldte svømmenettstedet SwimSwam om at kineseren var blitt disket fordi han hadde slåss med ei brasiliansk utøver på oppvarmingen. Det viser seg at årsaken til at storfavoritten ikke stilte var hjerteproblemer som han merket under oppvarmingen.

Akutte helseproblemer

Kineseren har tidligere vært utestengt for doping etter å ha gått på noen hjertemedisiner. Hjerteproblemene er heller ikke bekreftet fra arrangøren.

– Vi hører rykter om at det internasjonale svømmeforbundet og kinesiske medier sier han har fått akutte helsemessige problemer, sier Løvberg.

Sun var en av de store favorittene på øvelsen, etter blant annet å ha vunnet 800 meter fri tidligere i mesterskapet, men kom altså aldri til start.

I følge Sun Yang selv var det hans eget valg ikke å stille til start.

Laster Twitter-innhold

Krangel med brasilianer

Ryktene gikk altså først om at Sun var diskvalifsert på grunn av slåssing med ei brasiliansk utøver under oppvarmingen. Det skal ha vært krangling med en brasilianer, men det var altså ikke derfor Sun trakk seg.

Den norske troppen har fått med seg det som skjedde.

– Sondre (en av de norske trenerne i VM) så det var en kjempekrangel mellom Sun Yang og den brasilianske sjefstreneren etter at Sun Yang hadde slått til en kvinnelig svømmer under oppvarmingen. Ryktene her går om at det er årsaken til at han ble diskvalifisert fra øvelsen. Det er ikke bekreftet, sier landslagstrener Petter Løvberg til NRK.

Kineseren er også ett av Henrik Christiansens store forbilder. Også den norske svømmekometen har fått med seg ryktene.

– Rykter er rykter, men hvis det stemmer så er jeg ikke spesielt imponert, sa Christiansen da han fikk høre om ryktene om slåssing.

Se video:

Sun Yang disket før start

Siste nytt

 • Glimt enkelt videre

  Bodø/Glimt ble aldri truet av Melbo i torsdagens cupkamp. Trond Olsen sendte hjemmelaget i ledelsen etter 23 minutter. Jens Petter Hauges to mål og Philip Zinckernagel sikret 4-1-seier.

  Eliteserien fotball: Brann - Bodø / Glimt.
  Foto: Marit Hommedal / NTB scanpix
 • Duell mellom Klæbo og Northug

  Johannes Høsflot Klæbo og Petter Northug fronter en sterkt startfelt under bysprinten i Mosjøen neste lørdag. Også langrennsløpere som Eirik Brandsdal, Niklas Dyrhaug, Andrew Musgrave, Emil Iversen, Håvard Solås Taugbøl og Katrine Harsem er påmeldt.

  NM ski del 2 Alta
  Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix
 • Allsvenskan-spiller dopingtatt

  En Sirius-spiller har avlagt positiv dopingprøve i serieåpningen i Allsvenskan mot Hammarby, skriver Aftonbladet. Klubben fikk beskjed om den positive prøven onsdag formiddag, og torsdag ble spilleren utestengt med umiddelbar virkning.

Sendeplan

Kl. Program Kanal