Normal

Pedersen løper i Manchester: – Stemningen kan sammenlignes med 22. juli

Det har blitt en svært spesiell oppladning for den norske hekkeløperen Isabelle Pedersen foran kveldens løp i Manchester.

pedersen

SPESIELL STEMNING: – Jeg er spent på hvordan det blir for publikum og folk i gatene. Jeg håper folk har lyst til å komme og at vi kan ha en hyggelig fredagskveld, sier Isabelle Pedersen.

Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix

– Stemningen her i Manchester de siste dagene kan sammenlignes med dagene etter 22. juli 2011 hjemme. De gjør veldig mye av det samme som vi gjorde da, sier Isabelle Pedersen.

Fire dager etter eksplosjonen i Manchester Arena der 22 mennesker omkom er Pedersen i byen for å løpe 100 meter hekk i Great City Games fredag kveld.

Hun kom til en by der atmosfæren er helt spesiell.

Etter terrorangrepet ble det diskutert om arrangementet skulle avlyses. Men allerede tirsdag sa politiet at det kunne gå som planlagt.

Pedersen merker godt at Manchester er en preget by.

– Folk ønsker ikke frykt, og de blir knyttet mer sammen. De hadde en stor samling på torget, litt som rosetoget vi hadde etter 22. juli, forteller hun.

– Vil bringe samhold

Arrangørene loddet stemningen både hos politiet, utøvere og folk flest om hvordan man skulle forholde seg.

– Der kom det fram at man ønsket å arrangere stevnet. Vi vil skape glede og samhold. Det som skjedde er ikke greit, vi vil bringe inn samhold og fellesskap. Det var budskapet etter en lang dag med diskusjoner, sier Isabelle Pedersen.

Hun har snakket med flere fra arrangørene, og sier at alle selvfølgelig er påvirket.

– Mange har barn og familie og har hatt en tung uke. Det er helt ubegripelig og forferdelig at det var de unge som var målgruppa for angrepet som var så planlagt. Derfor er det hardere å takle enn om det hadde vært noen andre.

– Du kjenner at det har skjedd ting som ikke skal skje. Men du må bare trekke pusten og prøve å bevege deg videre. Ikke at vi skal glemme det som skjedde, men vi må gå videre og tenke på hvordan vi skal gjøre ting bedre i fremtiden.

pedersen i OL

Pedersen har tatt store steg de siste sesongene. I fjor kom hun til semifinalen i OL, og var bare en hårsbredd fra en plass i finalen.

Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix

Spent på stemningen

– Hvordan føler du på å konkurrere i Manchester i kveld?

– I fjor var tilsvarende konkurranse ett av de mest morsomme stevnene jeg var med på, og sportslig sett regner jeg med det kan bli like gøy i år. Men jeg er spent på hvordan det blir for publikum og folk i gatene. Jeg håper folk har lyst til å komme og at vi kan ha en hyggelig fredagskveld.

Pedersen har hatt en god sesong så langt, og håper og tror på et godt resultat i kveld.

– Jeg tror på seier eller en god nummer to, ut fra hvordan sesongen så langt har vært, og hvordan jeg bør gjøre det, sier hun.

Pedersen har allerede klart VM-kravet. I kveld møter hun en av verdens beste.

– Jeg har hatt en god sesongstart og gleder meg veldig til duellen med Sally Pearson.

Siste nytt

 • Vålerenga fortsatt uten poengtap

  Storhamar topper tabellen etter å ha vendt til 3-2-seier i mjøsderbyet mot Lillehammer, mens Vålerenga er eneste lag uten poengtap i eliteserien. Oslolaget slo nemlig kort Sparta 3-0 i Furuset Forum.

  Lindström
  Foto: Jon Olav Nesvold / NTB scanpix
 • Helleland vil røyste mot Russland

  Wadas visepresident Linda Hofstad Helleland skriv i ei fråsegn at ho kjem til å røyste mot at Russland blir tekne inn igjen som Wada-medlem, slik kontrollkomiteen CRC tilrår, melder insidetgegames.biz.

  Wada skal avgjere saka på sitt styremøte torsdag.

  Barne- og likestillingsminister Linda Hofstad Helleland
  Foto: Lotte Olsen Jessa / NRK
 • Viking sleit seg til siger

  Viking er framleis på kurs mot opprykk, men det var berre så vidt det heldt mot Notodden. Tommy Høiland gav Viking leiinga midt i første omgang, men Gaston Salasiwa utlikna.

  Axel Andersson gav Viking sigeren i kampens nest siste speleminutt. Viking er dermed på tredjeplass, berre målskilnaden bak Mjøndalen og tre poeng bak Aalesund.

Sendeplan

Kl. Program Kanal