NRK Meny
Normal

– Som et vårslepp med kyr

I dag starter Stavanger Oilers oppkjøringen til ny sesong, for første gang på egen is. Etter en lang og fortjent ferie er de klare for å ta enda en kongepokal.

Oilers på isen

Oilersspillerne fikk endelig starte oppkjøringen på egen is.

Foto: Ingvill Bjorland / NRK

– Det er alltid litt spesielt første gang de går på isen. Det er som vårsleppet med kyr. Alle gleder seg og vil mye. Det er alltid moro, sier assistenttrener Pål Guldbrandsen.

Han har satt 21 spillere og tre keepere i sving på isen, og nyter det faktum at sesongoppkjøringen for første gang starter hjemme i egen hall.

– Du føler deg hjemme med en gang. Det er litt annerledes enn de siste årene når vi har vært på Nærbø og i Danmark, og flyttet litt rundt på oss. Det er deilig å være hjemme og få starte på isen her for første gang. Det er betydningsfullt, sier han.

Pål Guldbrandsen

Pål Guldbrandsen.

Foto: Ingvill Bjorland / NRK

Gleder seg til å komme i gang

Også Lars-Peder Nagel som har spilt for Oilers siden 2006 setter stor pris på akkurat dette.

– Det er deilig. Det gjør det mye lettere for oss å slippe all logistikken som hører med å trene andre steder, for dem som har med utstyr å gjøre, og for oss spillere, sier Nagel.

– Jeg tror alle gleder seg til å komme i gang, og bli kjent med de nye spillerne. Det er på tide, legger han til.

En av de nye og spente er Daniel Rokseth fra Tønsberg. Backen er nå akkurat der han vil være.

– Jeg vil jo bli best mulig, og da må jeg jo trene med dem som er best. Jeg kom i går, men har vært her i to måneder i sommer, sier han.

Ni treningskamper og tre treningsleire

Og assistenttrener Guldbrandsen melder at treningen bli intens allerede fra start.

– Vi trener masse og møter et svensk storlag allerede på lørdag, så denne uken og neste uke kommer til å bli tett. Vi skal på tre treningsleire, i Slovenia, Sveits og Sverige. Vi har et bra oppkjøringsopplegg med ni treningskamper. Det blir mye reising, men det er vi vant med, sier han.

Det er bare syv uker til sesongstart 15. september. Laget er sugne på reprise av de siste års NM-seire.

– I idretten kan man aldri garantere noe, men vi har et godt lag, så vi skal bli veldig vanskelige å slå. Det kan jeg si, sier han.

Oilerstrening

Oilerstrening på egen is.

Foto: Ingvill Bjorland / NRK

Siste nytt

 • Bastiansen sikret Frisk-seier

  Frisk Asker slo Storhamar 4–3 i den tredje NM-semifinalen mandag. De reduserte dermed til 1–2 i kamper.

  Kampen sto 3–3 etter full tid, og kampen gikk til forlengning. Der stupte Anders Bastiansen fram på en retur og sikret Frisk Asker-seier.

  Storhamar og Frisk Asker spilte i dag semifinale tre av syv kamper. Det var uhyre jevnt og kampen måtte til slutt avgjøres på første mål vinner. Storhamars Eirik Skadsdammen ble også hedret for sin kamp nummer 900 før start.
 • Thoresen-assist da SKA slo tilbake

  Patrick Thoresen var nest sist på 2-0-målet da SKA St. Petersburg vant 2–0 borte mot Lokomotiv Jaroslavl i KHL-sluttspillet mandag.

  SKA leder nå 2–1 i kvartfinaleserien som spilles best av syv kamper.

  Patrick Thoresen
  Foto: Mariam Butt / NTB scanpix
 • Seier for Tromsø

  Tromsø slo byrivalen Tromsdalen 2–0 i en treningskamp mandag ettermiddag. Tromsøs kamp mot Strømsgodset ble avlyst grunnet snøvær søndag, men mandag var det gode spilleforhold på Alfheim.

  Slobodan Vuk og Mushaga Bakenga scoret for TIL.

  Eliteserien fotball 2017. Tromsø - Odd BK.
  Foto: Rune Stoltz Bertinussen / NTB scanpix

Sendeplan

Kl. Program Kanal