Mourinho: – Dette er jo ikke United som de var for fem år siden

MANCHESTER/OSLO (NRK): José Mourinho advarer mot å tro at Manchester United blir som i glansdagene igjen, mens britiske fotballeksperter ser prinsipper fra Alex Fergusons tid i klubben.

Solskjær

SLÅR TILBAKE: Britiske fotballeksperter mener Ole Gunnar Solskjær har fått inn positivisme igjen i Manchester United-laget etter formsvikten på tampen av forrige sesong.

Foto: Jason Cairnduff / Reuters

– Dette er jo ikke Manchester United fra fem, ti eller 15 år tilbake, sa José Mourinho som ekspert hos Sky Sports søndag.

Mannen som i fjor ledet United i serieåpningen roer ned alle som etter den sterke 4-0-seieren over Chelsea, snakker om United som et storlag igjen.

Likevel, legger han til:

– Men det er fortsatt Manchester United. Man må ha respekt for dem.

Mourinho

Tidligere Manchester United-manager José Mourinho er mer sparsommelig med rosen enn mange andre etter Uniteds 4-0-seier mot Chelsea. Her er Mourinho under kvinnenes fotball-VM i sommer.

Foto: Michel Euler / AP

Fergusons prinsipper

I løpet av kampen stilnet United mye av sommerens negativitet. I motsetning til Mourinho mener sjefskribenten for fotball i den britiske avisen The Times, Henry Winter, at United nå viser tendenser til gode, gamle takter.

– Solskjær tar United tilbake slik de skal være og slik de skal spille. De kommer aldri til å gjenopplive Alex Fergusons år, men noen av prinsippene var definitivt der, sier Winter til NRK.

Med kamper som den på søndag kommer det også en god del statistikk å kose seg med for United-fansen. Her er et utvalg fra statistikkleverandøren Opta:

 • United vant ligaåpningen for femte året på rad. Dét har ikke skjedd på over 100 år (1905/06 - 1910/11-sesongen).
 • 4-0-seieren var Uniteds største mot Chelsea siden 1965.
 • Marcus Rashford har aldri bommet på straffe i en tellende kamp
Solskjær og Lindelöf

Ole Gunnar Solskjær leder Manchester United til en sterk 4-0-seier mot Chelsea søndag. Her gir han instrukser til Victor Lindelöf.

Foto: Phil Noble / Reuters

Yngste startelleveren

Winter mener at Solskjær viser at United ikke trenger å kjøpe så mange spillere som kritikerne hevder de må.

Daniel James

Nyinnkjøpte Daniel James jublet vilt etter å ha scoret i sin Manchester United-debut.

Foto: Jason Cairnduff / Reuters

– Manchester Uniteds historie er å få fram spillere. Mason Greenwood kom inn, og de har James Garner, en veldig god defensiv sentral midtbanespiller. De har Tuanzebe, som satt på benken hele kampen. Smalling var der ikke, Jones var der ikke. Så det er en revolusjon som går for seg der nå. I dag fikk vi beviset på at Solskjær har handlet godt, sier Winter.

Greenwood, Garner og Tuanzebe har vært innom Manchester United-akademiet.

Ifølge Opta var snittalderen på United-laget som startet søndag 24 år og 227 dager, ingen andre lag i årets serieåpning hadde lavere snittalder.

Laster Twitter-innhold

I tillegg bidro alle de tre spillerne United faktisk har kjøpt i sommer (Maguire, Wan-Bissaka og James), i seieren.

For dårlig form

– Det er bare én kamp. Om Solskjær taper de neste fem, kommer ikke denne til å redde ham, men det dreier seg om selvtillit. Atmosfæren rundt Solskjær gjør det mindre sannsynlig at resultatene blir dårlige, sier BBC-journalist Simon Stone til NRK.

Til stede på Old Trafford så han at det var god stemningen på United-benken mot Chelsea.

– Det ser ut som om det har vært en injeksjon av positivitet gjennom sommeren. Solskjær mente at troppen ikke var i god nok fysisk form til å spille slik han ville, men nå er de i stand til det, sier Stone.

Laster innhold, vennligst vent..

Siste nytt

 • Grovt hetset av kommentator

  Fotballkommentatoren Luciano Passirani får ikke lenger jobbe som TV-ekspert etter at han søndag kom med en rasistisk kommentar mot Inter-spissen Romelu Lukaku.

  Det var under sending på fotballkanalen TopCalcio24 at Passirani uttalte seg svært uheldig, skriver blant andre AP og BBC. Etter å ha startet med å si at han liker Lukaku og synes Inter har gjort et bra kjøp, kom den italienske fotballeksperten med følgende beskrivelse:

  – Om du går mot ham én mot én, er du død. Du går i bakken. Den eneste måten å stoppe ham på er kanskje å gi ham ti bananer som han kan spise.

  Programdirektør i TopCalcio24, Fabia Ravezzani, sier ifølge BBC at de ikke kunne beholde Passirani som TV-ekspert, til tross for at han beklaget uttalelsen umiddelbart.

  – Herr Passirani er 80 år gammel, og i et forsøk på å gi Lukaku et kompliment brukte han en metafor som viste seg å være rasistisk. Det var et øyeblikks galskap, men vi kan ikke tolerere en slik feil, sier Ravezzani.

  Lukaku spilte sin tredje seriekamp for Inter i helgen. I forrige serierunde, mot Cagliari, ble han utsatt for rasistiske tilrop fra hjemmefansen da han scoret Inters 2-1-mål på straffespark. (NTB)

  Lukaku
  Foto: Miguel Medina / AFP
 • Norsk lagsølv i skyte-EM

  Rifleskytterne Jenny Stene, Katrine Lund og Jeanette Hegg Duestad tok mandag historiens andre norske EM-medalje i lagkonkurransen på 50 meter liggende.

  Katrine Lund ble best av de norske individuelt med sjuendeplass og 623,8 poeng. Tett bak fulgte Jenny Stene med 623,2 poeng på åttendeplass, mens Jeanette Hegg Duestad ble nummer ti på 622,4 poeng.

  Laggullet gikk til Russland med 1871,6 poeng, mens Norge fulgte deretter med 1869,4. Tyskland tok bronsen.

  Norge har kun en gang tidligere vunnet EM-medalje i

  lagkonkurransen på 50 meter liggende på kvinnesiden. Det var da

  Gyda Olssen, Hanne Skarpodde og Hanne Nesland vant gull i 2003. (NTB)

  Jeanette Hegg Duestad
  Foto: Valentyn Ogirenko / Reuters
 • Ødegaard om drømmemålet: – Galskap

  Martin Ødegaard har fordøyd det han opplevde som et av karrierens største øyeblikk så langt da han scoret mot Atletico Madrid lørdag.

  I et stort intervju med lokalavisen Diario Vasco kaller Ødegaard det å score mot den meritterte hovedstadsklubben galskap.

  – Du vet ikke hva du skal tenke. Jeg ble revet med fordi det var et veldig fint øyeblikk, sier Ødegaard.

  Dagen etter drømmedebuten fikk han toppkarakter på spillerbørsene i Spanias tre største sportsaviser. Mandag ettermiddag ble han også tatt ut på rundens lag i La Liga. Nordmannen merket også støtten fra publikum på tribunen.

  – Det var veldig spesielt, stemningen var fantastisk og stadion er fantastisk. Det var en av de mest spesielle dagene i idrettskarrieren min, det er jeg ikke i tvil om, sier han til Diario Vasco (NTB).

  Ødegaard
  Foto: Ander Gillenea / AFP

Sendeplan

Kl. Program Kanal