Mourinho: – Dette er jo ikke United som de var for fem år siden

MANCHESTER/OSLO (NRK): José Mourinho advarer mot å tro at Manchester United blir som i glansdagene igjen, mens britiske fotballeksperter ser prinsipper fra Alex Fergusons tid i klubben.

Solskjær

SLÅR TILBAKE: Britiske fotballeksperter mener Ole Gunnar Solskjær har fått inn positivisme igjen i Manchester United-laget etter formsvikten på tampen av forrige sesong.

Foto: Jason Cairnduff / Reuters

– Dette er jo ikke Manchester United fra fem, ti eller 15 år tilbake, sa José Mourinho som ekspert hos Sky Sports søndag.

Mannen som i fjor ledet United i serieåpningen roer ned alle som etter den sterke 4-0-seieren over Chelsea, snakker om United som et storlag igjen.

Likevel, legger han til:

– Men det er fortsatt Manchester United. Man må ha respekt for dem.

Mourinho

Tidligere Manchester United-manager José Mourinho er mer sparsommelig med rosen enn mange andre etter Uniteds 4-0-seier mot Chelsea. Her er Mourinho under kvinnenes fotball-VM i sommer.

Foto: Michel Euler / AP

Fergusons prinsipper

I løpet av kampen stilnet United mye av sommerens negativitet. I motsetning til Mourinho mener sjefskribenten for fotball i den britiske avisen The Times, Henry Winter, at United nå viser tendenser til gode, gamle takter.

– Solskjær tar United tilbake slik de skal være og slik de skal spille. De kommer aldri til å gjenopplive Alex Fergusons år, men noen av prinsippene var definitivt der, sier Winter til NRK.

Med kamper som den på søndag kommer det også en god del statistikk å kose seg med for United-fansen. Her er et utvalg fra statistikkleverandøren Opta:

 • United vant ligaåpningen for femte året på rad. Dét har ikke skjedd på over 100 år (1905/06 - 1910/11-sesongen).
 • 4-0-seieren var Uniteds største mot Chelsea siden 1965.
 • Marcus Rashford har aldri bommet på straffe i en tellende kamp
Solskjær og Lindelöf

Ole Gunnar Solskjær leder Manchester United til en sterk 4-0-seier mot Chelsea søndag. Her gir han instrukser til Victor Lindelöf.

Foto: Phil Noble / Reuters

Yngste startelleveren

Winter mener at Solskjær viser at United ikke trenger å kjøpe så mange spillere som kritikerne hevder de må.

Daniel James

Nyinnkjøpte Daniel James jublet vilt etter å ha scoret i sin Manchester United-debut.

Foto: Jason Cairnduff / Reuters

– Manchester Uniteds historie er å få fram spillere. Mason Greenwood kom inn, og de har James Garner, en veldig god defensiv sentral midtbanespiller. De har Tuanzebe, som satt på benken hele kampen. Smalling var der ikke, Jones var der ikke. Så det er en revolusjon som går for seg der nå. I dag fikk vi beviset på at Solskjær har handlet godt, sier Winter.

Greenwood, Garner og Tuanzebe har vært innom Manchester United-akademiet.

Ifølge Opta var snittalderen på United-laget som startet søndag 24 år og 227 dager, ingen andre lag i årets serieåpning hadde lavere snittalder.

Laster Twitter-innhold

I tillegg bidro alle de tre spillerne United faktisk har kjøpt i sommer (Maguire, Wan-Bissaka og James), i seieren.

For dårlig form

– Det er bare én kamp. Om Solskjær taper de neste fem, kommer ikke denne til å redde ham, men det dreier seg om selvtillit. Atmosfæren rundt Solskjær gjør det mindre sannsynlig at resultatene blir dårlige, sier BBC-journalist Simon Stone til NRK.

Til stede på Old Trafford så han at det var god stemningen på United-benken mot Chelsea.

– Det ser ut som om det har vært en injeksjon av positivitet gjennom sommeren. Solskjær mente at troppen ikke var i god nok fysisk form til å spille slik han ville, men nå er de i stand til det, sier Stone.

Laster innhold, vennligst vent..

Siste nytt

 • Ljungberg fekk sin fyrste siger

  Arsenal tok sin fyrste siger under Fredrik Ljungberg da dei slo byrival West Ham 3-1 borte måndag kveld. London-laget hadde ikkje vunne sidan 6.oktober i heimleg serie og er nå på 9.-plass i Premier League. Martinelli, Pepe og Aubameyang scora Arsenals mål.

  Arsenal feirar mål mot West Ham
  Foto: Kirsty Wigglesworth / AP
 • Under formell etterforskning

  Tidligere UEFA-president Michel Platini risikerer tiltale for korrupsjon i forbindelse med tildelingen av fotball-VM til Qatar i 2022.

  Etter tre års etterforskning har det franske økokrim PNF besluttet å sende saken videre i rettssystemet, og det skal nå settes i gang formell etterforskning av en såkalt forhørsdommer, skriver Mediapart.

  AFP_1HM9GX
  Foto: ZAKARIA ABDELKAFI / AFP
 • Dette er EM-troppen i håndball

  Dette er den norske EM-troppen i håndball. EM spilles i Norge, Sverige og Østerrike i januar.

  Torbjørn Bergerud, Espen Christensen, Kristian Sæverås, Magnus Jøndal, Alexander Blonz, Kristian Bjørnsen, Kevin Gulliksen, Bjarte Myrhol, Petter Øverby, Magnus Gullerud, Sander Sagosen, William Aar, Gøran Johannessen, Christian O'Sullivan, Sander Øverjordet, Eivind Tangen, Harald Reinkind, Magnus Rød.

  VM Håndball 2019 menn. Norge - Ungarn. 36-26.
  Foto: Lise Åserud / NTB scanpix

Sendeplan

Kl. Program Kanal