NRK Meny
Normal

– Sluttfasen har startet for Wenger

Erik Thorstvedt tror både Brendan Rodgers og Louis Van Gaal foreløpig sitter trygt i managerstolen, men at det går mot slutten for Arsene Wenger.

Arsenal-manager Arsene Wenger diskuterer med Liverpool-manager Brendan Rodgers.

Arsene Wenger får stadig flere Arsenal-supportere mot seg etter manglende resultater. Samtidig sliter Brendan Rodgers med å få Liverpool på rett kjøl uten Luiz Suarez.

Foto: NIGEL RODDIS / Reuters

– I hans begynnelse i klubben tok de sju trofeer på sju sesonger, men så ble det plutselig et langt opphold på ni sesonger, sier Erik Thorstvedt til NRK.no.

Erik Thorstvedt

- Mange supportere er lei av å være optimister, sier Thorstvedt.

Foto: Gunnar Grønlund / NRK

Den tidligere landslagskeeperen og utenlandsproffen mener Arsenal-fansen er delt inn i to leire, der bare den ene halvparten anerkjenner managerens jobb.

– De andre begynner å bli lei. Mange supportere er lei av å være optimister, for så å bli hektet av i kampen om serietrofeet alt for tidlig i sesongen. Arsenal har blitt alt for forutsigbare med sine 4. plasser, forklarer Thorstvedt.

Tapte mot United

Lørdag tapte Arsenal 2-1 hjemme på Emirates mot Manchester United, til tross for at de dominerte kampen fullstendig. Etter tolv kamper har laget 17 poeng og ligger på 8.-plass.

– Wenger er glad i å jobbe med den offensive gjengen, men er samtidig ikke så opptatt av en sterk ryggrad bakerst. Innen et par sesonger tror jeg han er ute, sier den tidligere landslagskeeperen.

Van Gaal

Til tross for en foreløpig 4. plass etter tolv kamper i Premier League har ikke Louis Van Gaals Manchester United imponert denne sesongen.

Foto: DARREN STAPLES / Reuters

– Med lang fartstid i klubben og enorm status i ledelsen er han imidlertid ikke manageren som får sparken etter tre tap på rad.

– Rodgers bør få mer tid

Arsenal er ikke det eneste tradisjonelle «topp fire»-laget som sliter i den første tredjedelen av sesongen.

I Manchester har United-sjef Louis Van Gaal brukt enorme summer på å forsterke laget sitt - uten nevneverdige resultater - mens Brendan Rodgers har styrt Liverpool fra 2. plass til en hittil 12. plass i serien.

Thorstvedt mener imidlertid de begge bør få mer tid.

– Men uten Suarez og med Sturridge skadet, samtidig som alle de andre spillerne har blitt dårligere, har Rodgers en kjempeutfordring, sier han og legger til:

– Mange peker også på hvor mye penger Van Gaal har brukt, men han har samtidig opplevd noe som må være tilnærmet verdensrekord i skader, påpeker Erik Thorstvedt.

Laster innhold, vennligst vent..

Siste nytt

 • Ødegaard tilbake for Heerenveen

  Martin Ødegaard var tilbake fra sin bruddskade da Heerenveen spilte 1-1 borte mot Vitesse i den nederlandske æresdivisjonen lørdag.

  Martin Ødegaard
  Foto: NRK
 • Tredjeplass til Skarstein

  Paralympics-håpet Birgit Skarstein fikk en sterk tredjeplass i lørdagens verdenscuprenn i langrenn i Tyskland, skriver NTB.

  Birgit Skarstein
  Foto: Anne Ragnhild Kroken / Norges Skiforbund
 • Ezinne tok VM-kravet

  Ezinne Okparaebo klarte kravet før innendørs-VM på 60-meteren under Bassen sprint i Bærum i dag. – 7.25 og VM-krav på første stevnet i dag. I'm back, skriver sprinteren i en SMS til NRK.

  Ezinne Okparaebo
  Foto: Jon Olav Nesvold / NTB scanpix

Sendeplan

Kl. Program Kanal
V-cup hopp: Kvinner
V-cup hopp: Kvinner
V-cup langrenn: 10 km klassisk, kvinner
V-cup langrenn: 10 km klassisk kvinner
V-cup alpint: Slalåm, menn
V-cup alpint: Slalåm 1. omgang, menn
V-cup alpint: Slalåm 1.omgang menn
Vinterstudio
Vinterstudio
V-cup langrenn: 15 km klassisk, menn
V-cup skiskyting: Fellesstart kvinner