– Slovakia vil være desperate

Norge kjemper om kvartfinaleplass i VM, men landslagsspiller Morten Ask frykter Slovakia blir en enda tøffere motstander enn Sverige.

Slovakia's goalkeeper Jan Laco

Slovakia sliter i VM. Her slipper målvakt Jan Laco inn mål mot Tsjekkia. – Slovakia har en «må vinne-kamp» i dag, sier Morten Ask.

– Slovakia har en «må vinne-kamp» i dag. De har ett poeng og kommer helt sikkert til å være desperate, sier han til NRK.no.

Norge imponerte nok en gang spillemessig i VM tirsdag, men svenskene ble for sterke. Sverige har nå overtatt ledelsen i gruppe A etter seieren over Norge. Sverige har åtte poeng, fulgt av Canada med sju poeng og Norge (seks poeng).

– Jeg regner med at det blir enda tøffere enn i går, sier Ask, med tirsdagens sure 1-2-tap for Sverige friskt i minne.

– Hadde betydd mye

Norges Morten Ask

Morten Ask frykter en tøff kamp mot Slovakia, men mener Norge har vist at de kan vinne mot alle i VM.

De fire beste lagene i gruppa går videre til kvartfinalene. Det er Vålerenga-spilleren smertelig klar over.

– Vi har spilt tre nøkkelkamper allerede, og det kommer flere, så en trepoenger i dag hadde betydd mye og gjort at vi kunne senke skuldrene litt til, sier han til NRK.no.

Norge møtte Slovakia i en treningskamp like før VM. Det ble en jevnspilt match, som til slutt endte 3-2 til Slovakia.

– Men vi kunne fort ha vunnet den kampen, forteller Ask.

– Kan vinne mot alle

I VM har imidlertid slovakerne ikke fått det til. De står foreløpig kun med ett poeng.

– På papiret har de et ganske bra lag, men det ser ikke ut som om de har fått det helt til å fungere ennå.

– Hva blir strategien for å vinne kampen i dag?

– Vi kan egentlig ikke gjøre noe annet enn å fortsette som vi har gjort i de tre første kampene, sier han. Vi kan faktisk vinne mot alle, sier Ask.

– Nøkkelen blir å fortsette litt som vi har gjort. Vi må demme opp, spille bra defensivt og få motstanderne til å bli frustrerte. Klarer vi det utover kampen, øker sjansene våre for hver periode som går, mener landslagsspilleren.

– Det blir en liten finale

Landslagssjef Roy Johansen dro til VM uten flere av sine mest rutinerte spillere, og turte ikke engang tenke på kvartfinale.

Vinner Norge kveldens kamp, er imidlertid Norge et langt skritt nærmere den drømmen, innrømmer han.

– Slovakia-kampen blir en liten finale, det er det ingen tvil om, sier han til NRK.no.

– Mye er gjort om vi skulle klare å vinne denne kampen. Da har vi tatt et solid steg mot en kvartfinale, så det er mye i potten. Men hockey er stort i Slovakia, og de har et godt lag. Det er ingen tvil om at de kommer til å ta flere poeng enn de har gjort.

VM-laget har greid seg overraskende fint uten rutinerte spillere som Patrick Thoresen og Ole-Kristian Tollefsen. Seier mot både Italia og Danmark, samt solid norsk innsats mot svenskene har vist det.

– Vi har tre solide kamper bak oss, og vi har med oss den selvtilliten inn. Så får vi håpe at vi har marginene på vår side i de avgjørende situasjonene, forteller Morten Ask.

• Højlund punkterte kampen – reddet Manchester United

Danske Rasmus Højlund avgjorde for Manchester United da han satte 4–2 mot Sheffield United etter fremspill av Bruno Fernandes.

Portugiseren ble kampens store spiller for de rødkledde vertene.

Han utlignet til 2-2 fra straffemerket etter en time, og 20 minutter senere knallet han inn 3–2 fra distanse.

Før hvilen sto Fernandes også for frisparket som et par trekk senere ga Manchester Uniteds første utligning.

Hjemmelaget dominerte banespillet tungt og kom til flere store sjanser, men gikk likevel til pause på 1-1.

En fæl feilpasning fra vertenes keeper André Onana ga Jayden Bogle muligheten til å snappe ballen, gå på løp og score fra skrått hold.

Ledelsen varte ikke lenge. Sju minutter senere stusset Harry Maguire inn utligningen.

Tidlig i 2.-omgangen ble Old Trafford-publikummet rystet igjen. Ben Brereton Diaz sørget for at det sto 1-2 på lystavla etter fine Sheffield United-kombinasjoner.

Manchester United tok seg opp til 6.-plassen med onsdagens seier. Klubben har kun vunnet to av sine åtte siste kamper i Premier League.

Helst sist ligger Sheffield United med sine 16 poeng fra 34 kamper. Dert er ti poeng opp til riktig side av nedrykksstreken. (NTB/NRK)

Britain Soccer Premier League
  • Skaslien og Nedregotten videre i curling-VM

Det norske ekteparet Kristin Skaslien og Magnus Nedregotten vant sin sjette kamp på rad da Sveits ble slått 6-5 den blandede parturneringen i curling-VM.

Tidligere onsdag slo de Italia 7-4. Dermed topper duoen gruppe A sammen med Sveits og er klar for utslagsrundene allerede før siste kamp i grunnspillet.

Torsdag venter Spania, som ligger sist i gruppe A.

Det gjelder å komme seg blant de tre beste i gruppen. Vinneren går direkte til semifinalen, mens to de to neste skal ut i utslagsrunde mot toer- og treerlagene fra gruppe B.

Skaslien og Nedregotten spiller sitt første mesterskap sammen siden de tok sølv i Beijing-OL i 2022. (NTB)

Nedregotten og Skaslien
  • Kolstad tok første stikk i semifinalen mot Drammen

Kolstad gikk hardt ut på vei mot 32-26-seier over Drammen i lagenes første semifinalekamp i håndballsluttspillet.

Seriemesteren ledet med fem mål i egen hall før DHK noterte sitt første. Bortsett fra en kort periode tidlig i 2.-omgangen ble duellen aldri spennende og Kolstad vant med seks mål.

Semifinalen spilles i best av tre oppgjør. Kolstad kan avgjøre serien med borteseier mandag.

Den andre semifinalen er mellom Elverum og ØIF Arendal.

Kolstad er regjerende sluttspillmester. Inntil fjorårets finaletap hadde Elverum vunnet turneringen ni ganger på rad. (NTB)

REMA1000-ligaen: Kolstad-Elverum 29–28.