– Slovakia vil være desperate

Norge kjemper om kvartfinaleplass i VM, men landslagsspiller Morten Ask frykter Slovakia blir en enda tøffere motstander enn Sverige.

Slovakia's goalkeeper Jan Laco

Slovakia sliter i VM. Her slipper målvakt Jan Laco inn mål mot Tsjekkia. – Slovakia har en «må vinne-kamp» i dag, sier Morten Ask.

Foto: VASILY FEDOSENKO / Reuters

– Slovakia har en «må vinne-kamp» i dag. De har ett poeng og kommer helt sikkert til å være desperate, sier han til NRK.no.

Norge imponerte nok en gang spillemessig i VM tirsdag, men svenskene ble for sterke. Sverige har nå overtatt ledelsen i gruppe A etter seieren over Norge. Sverige har åtte poeng, fulgt av Canada med sju poeng og Norge (seks poeng).

– Jeg regner med at det blir enda tøffere enn i går, sier Ask, med tirsdagens sure 1-2-tap for Sverige friskt i minne.

– Hadde betydd mye

Norges Morten Ask

Morten Ask frykter en tøff kamp mot Slovakia, men mener Norge har vist at de kan vinne mot alle i VM.

Foto: Varfjell, Fredrik / NTB scanpix

De fire beste lagene i gruppa går videre til kvartfinalene. Det er Vålerenga-spilleren smertelig klar over.

– Vi har spilt tre nøkkelkamper allerede, og det kommer flere, så en trepoenger i dag hadde betydd mye og gjort at vi kunne senke skuldrene litt til, sier han til NRK.no.

Norge møtte Slovakia i en treningskamp like før VM. Det ble en jevnspilt match, som til slutt endte 3-2 til Slovakia.

– Men vi kunne fort ha vunnet den kampen, forteller Ask.

– Kan vinne mot alle

I VM har imidlertid slovakerne ikke fått det til. De står foreløpig kun med ett poeng.

– På papiret har de et ganske bra lag, men det ser ikke ut som om de har fått det helt til å fungere ennå.

– Hva blir strategien for å vinne kampen i dag?

– Vi kan egentlig ikke gjøre noe annet enn å fortsette som vi har gjort i de tre første kampene, sier han. Vi kan faktisk vinne mot alle, sier Ask.

– Nøkkelen blir å fortsette litt som vi har gjort. Vi må demme opp, spille bra defensivt og få motstanderne til å bli frustrerte. Klarer vi det utover kampen, øker sjansene våre for hver periode som går, mener landslagsspilleren.

– Det blir en liten finale

Landslagssjef Roy Johansen dro til VM uten flere av sine mest rutinerte spillere, og turte ikke engang tenke på kvartfinale.

Vinner Norge kveldens kamp, er imidlertid Norge et langt skritt nærmere den drømmen, innrømmer han.

– Slovakia-kampen blir en liten finale, det er det ingen tvil om, sier han til NRK.no.

– Mye er gjort om vi skulle klare å vinne denne kampen. Da har vi tatt et solid steg mot en kvartfinale, så det er mye i potten. Men hockey er stort i Slovakia, og de har et godt lag. Det er ingen tvil om at de kommer til å ta flere poeng enn de har gjort.

VM-laget har greid seg overraskende fint uten rutinerte spillere som Patrick Thoresen og Ole-Kristian Tollefsen. Seier mot både Italia og Danmark, samt solid norsk innsats mot svenskene har vist det.

– Vi har tre solide kamper bak oss, og vi har med oss den selvtilliten inn. Så får vi håpe at vi har marginene på vår side i de avgjørende situasjonene, forteller Morten Ask.

Siste nytt

 • Arsenal tok sin tiende strake seier

  Anført av en svært leken Mesut Özil tok Arsenal sin sjuende strake seier i Premier League da Leicester ble slått 3-1 på hjemmebane mandag. Med tre nye poeng klatret Arsenal opp på fjerdeplass i ligaen med sine 21 poeng.

  Mesut Özil
  Foto: Bogdan Maran / AP
 • Lyngby vil sparke Nicki Bille

  Den tidligere Rosenborg-spissen Nicki Bille Nielsen blir trolig oppsagt av Lyngby etter at han mandag ble pågrepet av politiet i København. Bille er siktet av politiet etter å ha opptrådt truende.

  Nicki Bille Nielsen
  Foto: JEAN-PIERRE CLATOT / Afp

Sendeplan

Kl. Program Kanal