NRK Meny
Normal

– Slik kan Ronaldo bli som Pelé

Cristiano Ronaldo kan holde det gående til han har passert 40 år, tror hans tidligere lagkamerat Gary Neville.

Spain Soccer Champions League

PASSERTE 100: Real Madrids superstjerne Cristiano Ronaldo rundet 100 mål i mesterligaen med hattricket mot Bayern Munchen.

Foto: Francisco Seco / AP

Han ser for seg storstjernen utvikle seg til å bli en fenomenal midtspiss.

Ronaldo sto bak fem av Real Madrids seks scoringer da Bayern Munchen ble slått 63 sammenlagt over to kvartfinalekamper i mesterligaen.

I siste oppgjør scoret han tre ganger, og noterte seg for sin 41. hat-trick på åtte sesonger for den spanske hovedstadsklubben.

Med det ble han også tidenes første spiller til å score 100 mål i den gjeveste europacupen.

Se målene fra kampen her.

NYTT MÅLSHOW: Ronaldo scoret nok et hattrick for Real Madrid da Bayern München ble slått ut av mesterligaen.

– Trenger ikke løpe 12 kilometer

Neville mener portugiseren er på god vei mot å bli en midtspiss som kan oppnå "utrolige ting".

– Jeg tenkte på det her om dagen: Hvor lenge kan han holde på? Jeg lurer på om han kan spille til han er over 40. Trolig bygger han nå en lang karriere som midtspiss, der han ikke trenger å løpe 11-12 kilometer hver kamp, men 8-9. Da kan han fortsette å score to mål og leve av øyeblikkene kamp etter kamp, sier Neville til Sky Sports.

Gary Neville

TIDLIGERE LAGKAMERAT: Gary Neville.

Foto: Aas, Erlend / NTB scanpix

– På vei til å tangere Pelé

Den tidligere Manchester United-kapteinen spilte sammen med Ronaldo mellom 2003 og 2009. Han tror 32-åringen kommer til å holde karrieren gående lenger enn Lionel Messi.

– Han vil tenke på tallene til Pelé de elleville tallene du tror ingen kan oppnå. Jeg tenker på antall kamper og antall mål. Det er dit han er på vei. Han vil oppnå utrolige ting, sier Neville.

Pelé scoret 619 mål på 638 klubbkamper for brasilianske Santos, 31 mål på 56 kamper for New York Cosmos og 77 mål på 92 kamper for Brasil.

Totalt: 727 mål på 786 kamper for klubb- og landslag, som gir et snitt på 0,9 mål per kamp.

Til sammenligning har Ronaldo scoret 552 mål på 769 klubb- og landskamper, som gir et snitt på 0,7 mål per kamp.

Men som Real Madrid-spiller har det blitt elleville 395 mål på 386 kamper, som gir et snitt på litt over ett mål per kamp.

Slik kan det bli i mange år fremover med Ronaldo i ny rolle, mener Neville.

– Vi har sett spillere omskolere seg til en ny posisjon. Ryan Giggs gikk fra å være en kantspiller til å bli en mer sentral midtbanespiller. Nå ser vi Cristiano som midtspiss. Han vet at han ikke lenger kan løpe opp og ned banen hele tiden, sier Neville.

Klatrer på listene

Ronaldo klatret også inn på topp 10-lista over tidenes mestscorende landslagsspillere i år. Portugiseren står med 71 mål og ligger på 9.-plass.

32-åringen er bare seks landslagsmål unna å tangere Pelé, som er nummer fem på lista over tidenes landslagstoppscorere.

Pele med pokalen i VM 1970

MÅLKONGE: Brasilianske Pelé.

Foto: Ap

Siste nytt

 • – Russere leverer tilbake bronse

  Ifølge det russiske nyhetsbyrået TASS leverer de russiske curlingspillerne Alexander Krushelnitsky og Anastasia Bryzgalova tilbake OL-bronsen i mixed curling, etter en positiv dopingprøve. Det kan bety at det norske curlingparet får bronse likevel.

  Bronse
  Foto: Martin Bureau / AFP
 • Krusjelnitskij dropper CAS-høring

  Alexander Krusjelnitskij møter ikke til CAS-høring i sin dopingsak torsdag. Curlingutøveren mener utfallet er gitt ettersom det foreligger positive prøver. Han spilte på OAR-laget som slo Norge i bronsekampen i mixed double.

  Aleksandr Krusjelnitskij
  Foto: CATHAL MCNAUGHTON / Reuters
 • Høyring curling-dopingsaka torsdag

  Den internasjonale idrettsdomstolen CAS melder i dag at høyringa i dopingsaka mot den rusiske curlingspelaren Aleksandr Krusjelnitsjki tek til i morgon kl 06, norsk tid.

  Han har avgitt positiv dopingprøve. Om han blir dømd, kan OUR miste bronsen i miks-double, som Norge i så fall vi få i staden.

  Aleksandr Krusjelnitskij
  Foto: CATHAL MCNAUGHTON / Reuters

Sendeplan

Kl. Program Kanal