– Skøyteforbundet har ikke baller og ryggrad

Skøyteforbundet henter sprinttreneren fra privatlaget Norges Skøyteakademi. I en e-post anklager privatlagets manager forbundet for å ført samtaler bak deres rygg.

JAPAN SPEEDSKATING

KRANGEL OM DENNE MANNEN: Canadiske Jeremy Wotherspoon er blitt hentet av skøyteforbundet. Fremgangsmåten til forbundet liker ikke privatlaget Norges Skøyteakademi.

Foto: KOJI SASAHARA / Ap

I en e-post til utøverene, som NRK har sett, fyrer manager Leif Une Smeby løs mot Skøyteforbundet.

«Hverken Arne (journ. anm Ihle Skuterud) eller jeg har hørt et ord fra forbundet om at de ønsket å ha samtaler med Jeremy Wotherspoon. (Så der er det ingen med baller og ryggrad.)» Skriver Smeby i e-posten.

Smeby anklager forbundet for å ført samtaler med deres sprinttrener uten å ha sagt fra. Videre skriver han at privatlaget nå ikke ikke har en annen mulighet enn å legge ned.

«Slik situasjonen er nå, har vi ikke noen annen mulighet enn å legge ned, men jeg er ikke skrudd sammen på den måten at jeg velger enkleste måte.»

– Vi har lov til å snakke med hvem vi vil

Skøyteforbundet på sin side forstår ikke anklagene fra privatlaget.

– Vi har lov til å snakke med hvem vi vil. Jeremy Wotherspoon har en kontrakt som går ut etter sesongen. Nå er sesongen over og da må vi få lov til å snakke med han, sier generalsekretær Halvor Lauvstad.

Halvor Lauvstad

FORNØYD MED NY SPRINTTRENER: Generalsekretær i skøyteforbundet, Halvor Lauvstad, er fornøyd med å ha sikret Jeremy Wotherspoon.

Foto: Karlsen, Anette / NTB scanpix

– Vi tok ikke kontakt med sprinttreneren før etter at sesongen var over, legger han til.

Lauvstad sier forbundet har hatt mange i kikkerten, men spesielt Wotherspoon, som de ville gjøre alt de kunne for å beholde i Norge.

– Det var en kjempegave til norsk skøytesport da privatlaget fikk han. Når han blir ledig gjør vi selvfølgelig alt vi kan for å beholde han i landet.

Vil ta debatten med skøyteforbundet

Smeby vil ikke si så mye om mailen når NRK kontakter han.

– Dette er en epost som var intern, og ment kun for de jeg skrev den til. Jeg kommer ikke til å kommentere den offentlig, men vil si til forbundet eksakt det jeg mener om dem.

Selv om Smeby ikke vil kommentere innholdet i mailen, er han tydelig på hva han mener om opptredenen til skøyteforbundet.

– Jeg er skuffet over skøyteforbundet. De skulle ha kontaktet oss, slik at vi kunne jobbe med å finne en ny trener. Nå er det to uker til sesongoppkjøringen begynner, og vi står i fare for å måtte legge ned.

Håper privatlaget ikke blir lagt ned

På spørsmål om de ikke har baller eller ryggrad svarer generalsekretæren:

– Å være forbanna fordi noen tar kontakt med en potensiell arbeidstaker, skjønner jeg ikke helt.

Lauvstad håper at Smeby klarer å få trener og sponsor på plass, slik at akademiet ikke må legge ned.

– Hvis det skjer er det utrolig leit for skøytesporten. for de har gitt gode tilbud til mange unge. Jeg håper inderlig at de klarer å fortsette å gi tilbud til mange andre løpere.

Siste nytt

 • Leicester klatret forbi Liverpool

  James Maddison og Harvey Barnes ga Leicester 2-0 over Southampton lørdag. Med seieren inntok vertene 2.-plassen i Premier League.

  Oppgjøret så ut til å ebbe ut med Maddisons scoring etter 38 minutter, men fem minutter på overtid doblet Barnes ledelsen på en kontring.

  Leicester er uten tap på sine fem siste ligakamper. Brendan Rodgers' menn står med 35 poeng etter 18 kamper. Det har tatt dem forbi Liverpool før den regjerende Premier League-mesteren møter serieleder Manchester United på Anfield søndag. (NTB)

  Britain Soccer Premier League
  Foto: Alex Pantling / AP
 • Solberg imponerte i debuten

  Oliver Solberg var kun 0,9 sekund unna klasseseier i sitt første løp som rallyproff for Hyundai. Kommende uke starter den nye VM-sesongen.

  19-åringen havnet kun bak hjemmehåpet Teemu Asunmaa i klassen for R5-biler i finske Arctic Lapland Rally. Han imponerte stort ved å være raskest på den femte fartsprøven, som var 25 kilometer lang. (NTB)

  Oliver Solberg Rally Sweden
  Foto: Micke Fransson/tt / NTB
 • Knepen Chelsea-seier

  Det så lenge vanskelig ut for Chelsea å bryte ned Fulham. Men Mason Mount reddet sine lagkamerater da han satte 1-0 sent i andre omgang.

  Fra før hadde Antonee Robinson fått rødt kort, uten at det hjalp nevneverdig for Chelsea.

  Timo Werner startet på benken, og var nære å punktere. Men alene med keeper bredsidet han ballen utenfor.

  Lampard
  Foto: Mike Hewitt / AFP

Sendeplan

Kl. Program Kanal