Hopp til innhold

– Skjøt seg selv i foten da han kritiserte egne spillere

Tidligere Chelsea-spiller Erland Johnsen er ikke spesielt overrasket over at José Mourinho må forlate klubben.

Erland Johnsen

TIDLIGERE STOPPERKJEMPE: Erland Johnsen har et stort navn i Chelsea, og følger klubben tett.

– Jeg synes ikke valget av hverken taktikk eller spillere i år har vært imponerende.

Det sier Erland Johnsen. Den tidiligere Chelsea-stopperen, som fortsatt nyter stor respekt når han besøker Stamford Bridge, er ikke spesielt overrasket over at Mourinho igjen må pakke sakene sine og forlate klubben.

Erland Johnsen

IKKE OVERRASKET: Tidligere Chelsea-spiller Erland Johnsen er ikke overrasket over at José Mourinho er ferdig i klubben. Her i duell med Manchester Uniteds Mark Hughes under FA Cup-finalen i 1994.

Foto: GERRY PENNY/EPA / Scanpix

– Det var ikke helt uventet. Han har ikke hatt gode resultater så langt i sesongen, og når du begynner å kritisere egne spillere går du på en tynn line, og den røk i dag. Så jeg er ikke så veldig overrasket, gjentar han.

– Skjøt seg selv i foten

For etter tapet for ligaleder Leicester denne uken klarte ikke Mourinho å holde igjen. I intervjuet etter kampen uttalte han at han følte seg forrådt av spillerne.

– Jeg føler arbeidet mitt ble forrådt. Jeg jobbet fire dager med forberedelsene, jeg forberedte spillerne på alt og visste hvor de (Leicester) ville være farlige, sa han da.

Det tror Johnsen ble avgjørende.

– Jeg tror han skjøt seg selv i foten da han begynte å kritisere egne spillere, sier den tidligere stopperen som selv står oppført med 145 kamper for blåtrøyene.

Takk for sist for Ranieri

Og kanskje var det skjebnens ironi at Claudio Ranieri ble mannen som ga Mourinho det endelige nådestøtet.

For i 2004 var det nettopp Mourinho som tok over da Ranieri ble sparket som Chelsea-manager.

Nå blir Ranieri hyllet for bragden han har gjort med lille Leicester, mens Mourinho må ut på jobbmarkedet etter å ha fått sparken i Chelsea for andre gang.

– Var det en riktig avgjørelse å sparke ham?

– Det vil tiden vise. Men han har ikke blitt en dårligere manager over natta. Han hadde jo senest suksess i fjor. Jeg synes det er vanskelige å svare på, jeg skulle gjerne sett at han fikk sjansen lenger. Jeg liker Mourinho, men det har blitt mye av ham i år. Mye fokus på seg selv, og kritikk av spillere tror jeg har slått i retur på ham, sier Johnsen.

Artikkelen fortsetter under bildet

SOCCER-ENGLAND-CHE-MOURINHO/ A man believed to be Jose Mourinho covers his face under a hoody as he is is driven out of Chelsea's training, in Cobham southern England

SKJULTE ANSIKTET: José Mourinho forlater Chelseas treningsfelt etter å ha fått sparken som manager for London-klubben.

Foto: PETER NICHOLLS / Reuters

– Klopp hadde vært perfekt

Dermed er det slutt for Mourinho i London - bare sju måneder etter at han ledet klubben til topps i både Premier League og i ligacupen.

Nå seiler Guus Hiddink opp som den store favroitten til å ta over roret på Stamford Bridge. Også han med en fortid i klubben.

– Jürgen Klopp hadde nok passet bra, men han er jo opptatt nå. Men jeg tror også Hiddink kan passe laget bra, avslutter Johnsen.

.

Sportsnyheter

Scenene før skrekkstraffen vekker oppsikt: – Ufattelige bilder

Ballen var søkk borte da Bernardo Silva skulle ta straffe mot Real Madrid. Eksperter mener den lange ventetiden kan ha vært avgjørende for storlaget.

Siste nytt

  • Tung dag for Foss i Tour of the Alps – falt av i sammendraget

    Den norske Ineos-stjernen Tobias Foss er ute av sammenlagtkampen etter en tøff 4.-etappe i Tour of the Alps torsdag.

    Nordmannen trillet i mål 15.44 minutter bak Simon Carr (EF Education), som gikk solo de siste milene og vant torsdagens kraftanstrengelse.

    Torsdagens 141,3 kilometer lange etappe gikk over to førstekategoriserte topper fra Laives til Borgo Valsugana i Italia.

    Ineos-rytteren Foss har imponert underveis i rittet og vant mandagens åpningsetappe. Før torsdagens etappe lå han på 2.-plass i sammendraget, bare 31 sekunder bak ledende Juan Pedro López (Lidl-Trek).

    Etter torsdagens fjelletappe har avstanden økt såpass at nordmannen er helt ute av tetkampen. (NTB)

    Tobias Foss
    Foto: NTB
  • Barcelona bøtelagt for rasistisk oppførsel blant supportere

    Det europeiske fotballforbundet har ilagt Barcelona en bot på i underkant av 300.000 kroner for rasistisk oppførsel fra supportere.

    Hendelsene skal ha skjedd under det første oppgjøret i kvartfinalen i Champions League mot Paris Saint-Germain.

    Barcelona har også fått forbud mot å selge billetter til egne supportere i neste bortekamp i en europeisk turnering.

    Barca tapte dobbeltoppgjøret mot PSG 4-6 sammenlagt etter at franskmennene vant tirsdagens returkamp i Catalonia 4-1.

    10. april opplyste Paris-politiet at de hadde avhørt to personer etter at det sirkulerte videoer i sosiale medier av en supporter som lagde apelyder og en annen som ga nazihilsener på Parc des Princes.

    I tillegg har også Barcelona også blitt ilagt en bot på i overkant av 80.000 norske kroner for fyrverkeri og hærverk. (NTB/NRK)

    Barcelona PSG
    Foto: Reuters
  • Norge avslutter EM-kvaliken i Bergen – første gang på fem år

    Norges fotballkvinner møter Nederland i den siste kvalifiseringskampen til fotball-EM. Det oppgjøret skal spilles på Brann stadion i Bergen.

    Det opplyser Norges Fotballforbund på sine nettsider. Kampen spilles 16. juli.

    – Jeg var selv til stede i Bergen i forbindelse med Champions League-kamp og fikk oppleve hvor stort engasjement og fotballinteresse det er i byen. Vi gleder oss til å komme dit og oppleve den fantastiske støtten selv. Dette kan bli en helt avgjørende kamp i en åpen gruppe, og derfor er det viktig at publikum hjelper oss ekstra på veien, sier landslagssjef Gemma Grainger.

    Sist de norske fotballkvinnene spilt landskamp i Bergen, var helt tilbake i 2019. Da slo de England 2-1 foran 10.830 tilskuere. (NTB)

    Norges landslag kvinner
    Foto: NTB

Sendeplan

Kl. Program Kanal