Hopp til innhold

– Skjøt seg selv i foten da han kritiserte egne spillere

Tidligere Chelsea-spiller Erland Johnsen er ikke spesielt overrasket over at José Mourinho må forlate klubben.

Erland Johnsen

TIDLIGERE STOPPERKJEMPE: Erland Johnsen har et stort navn i Chelsea, og følger klubben tett.

– Jeg synes ikke valget av hverken taktikk eller spillere i år har vært imponerende.

Det sier Erland Johnsen. Den tidiligere Chelsea-stopperen, som fortsatt nyter stor respekt når han besøker Stamford Bridge, er ikke spesielt overrasket over at Mourinho igjen må pakke sakene sine og forlate klubben.

Erland Johnsen

IKKE OVERRASKET: Tidligere Chelsea-spiller Erland Johnsen er ikke overrasket over at José Mourinho er ferdig i klubben. Her i duell med Manchester Uniteds Mark Hughes under FA Cup-finalen i 1994.

Foto: GERRY PENNY/EPA / Scanpix

– Det var ikke helt uventet. Han har ikke hatt gode resultater så langt i sesongen, og når du begynner å kritisere egne spillere går du på en tynn line, og den røk i dag. Så jeg er ikke så veldig overrasket, gjentar han.

– Skjøt seg selv i foten

For etter tapet for ligaleder Leicester denne uken klarte ikke Mourinho å holde igjen. I intervjuet etter kampen uttalte han at han følte seg forrådt av spillerne.

– Jeg føler arbeidet mitt ble forrådt. Jeg jobbet fire dager med forberedelsene, jeg forberedte spillerne på alt og visste hvor de (Leicester) ville være farlige, sa han da.

Det tror Johnsen ble avgjørende.

– Jeg tror han skjøt seg selv i foten da han begynte å kritisere egne spillere, sier den tidligere stopperen som selv står oppført med 145 kamper for blåtrøyene.

Takk for sist for Ranieri

Og kanskje var det skjebnens ironi at Claudio Ranieri ble mannen som ga Mourinho det endelige nådestøtet.

For i 2004 var det nettopp Mourinho som tok over da Ranieri ble sparket som Chelsea-manager.

Nå blir Ranieri hyllet for bragden han har gjort med lille Leicester, mens Mourinho må ut på jobbmarkedet etter å ha fått sparken i Chelsea for andre gang.

– Var det en riktig avgjørelse å sparke ham?

– Det vil tiden vise. Men han har ikke blitt en dårligere manager over natta. Han hadde jo senest suksess i fjor. Jeg synes det er vanskelige å svare på, jeg skulle gjerne sett at han fikk sjansen lenger. Jeg liker Mourinho, men det har blitt mye av ham i år. Mye fokus på seg selv, og kritikk av spillere tror jeg har slått i retur på ham, sier Johnsen.

Artikkelen fortsetter under bildet

SOCCER-ENGLAND-CHE-MOURINHO/ A man believed to be Jose Mourinho covers his face under a hoody as he is is driven out of Chelsea's training, in Cobham southern England

SKJULTE ANSIKTET: José Mourinho forlater Chelseas treningsfelt etter å ha fått sparken som manager for London-klubben.

Foto: PETER NICHOLLS / Reuters

– Klopp hadde vært perfekt

Dermed er det slutt for Mourinho i London - bare sju måneder etter at han ledet klubben til topps i både Premier League og i ligacupen.

Nå seiler Guus Hiddink opp som den store favroitten til å ta over roret på Stamford Bridge. Også han med en fortid i klubben.

– Jürgen Klopp hadde nok passet bra, men han er jo opptatt nå. Men jeg tror også Hiddink kan passe laget bra, avslutter Johnsen.

.

Siste nytt

 • Line Kloster på 2.-plass i B-heat i Spania

  Line Kloster ble nummer to i B-heatet på 400 meter under friidrettsstevnet i spanske Huelva tirsdag. Tiden 52,62 er et stykke bak hennes årsbestetid.

  Kloster har løpt på 52,15 denne sesongen.

  Laura Müller fra Tyskland vant B-heatet i Huelva på 52,24. Carmen Aviles fra Spania ble nummer tre med 52,73.

  Salwa Eid Naser fra Bahrain vant A-heatet med 49,78. Alle åtte i det heatet løp raskere enn Klosters tid, og de sju første løp under 52 sekunder. (NTB)

  r-J2F9SUpHk
  Foto: NTB
 • Alcaraz utklasset Tsitsipas – møter Djokovic i semifinalen

  Verdensener Carlos Alcaraz utklasset Stefanos Tsitsipas og møter Novak Djokovic i semifinalen i Roland-Garros.

  Alcaraz feide Tsitsipas av rødgrusen med sifrene 6-2, 6-1, 7-6 (7-5) i en kamp som varte to timer og 12 minutter.

  Casper Ruud møter Holger Rune onsdag i en av de to siste kvartfinalene. (NTB)

  0dXz9r-mRKs
  Foto: AP
 • Riises Avaldsnes rystet Vålerenga

  Serieleder Vålerenga har vært i en egen klasse til nå i Toppserien, men mot John Arne Riises Avaldsnes gikk Oslo-laget på en real smell. Kampen endte til slutt 1–1, og dermed endte seiersrekken til Vålerenga, som ikke hadde gitt fra seg poeng på fem kamper.

  – Det er klart at det er skuffede Vålerenga-spillere som ikke får med seg tre poeng mot Avaldsnes, sier NRKs fotballekspert, Carl-Erik Torp.

  Vålerenga tok ledelsen på et selvmål etter et drøyt kvarter. Karina Sæviks avslutningsforsøk ble reddet av keeper Kelsey Daugherty, men returen gikk rett i en uheldig Susan Duah og spratt i eget mål.

  Tabelljumboen lot seg ikke sette ut og gjorde en god prestasjon mot den suverene serielederen. I det 65. minutt kom et fortjent utligningsmål da Maria Hovmark nikket inn et innlegg fra Kristina Svandal.

  Synne Skinnes Hansen sto for målene da Rosenborg vant borte mot LSK Kvinner i kampen om å være Vålerengas nærmeste utfordrer. Det NRK-sendte oppgjøret mellom Brann og Stabæk fra Bergen endte uten scoringer.

  (NRK / NTB)

  Avaldsnes har hatt det tøft i Toppserien i år og mange trodde de skulle få det tøft mot serielederen Vålerenga.

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Sport
Spiller nå
NRK forklarer: Rasismeskandalen i Spania 02:41
Neste