– Skjøt seg selv i foten da han kritiserte egne spillere

Tidligere Chelsea-spiller Erland Johnsen er ikke spesielt overrasket over at José Mourinho må forlate klubben.

Erland Johnsen

TIDLIGERE STOPPERKJEMPE: Erland Johnsen har et stort navn i Chelsea, og følger klubben tett.

– Jeg synes ikke valget av hverken taktikk eller spillere i år har vært imponerende.

Det sier Erland Johnsen. Den tidiligere Chelsea-stopperen, som fortsatt nyter stor respekt når han besøker Stamford Bridge, er ikke spesielt overrasket over at Mourinho igjen må pakke sakene sine og forlate klubben.

Erland Johnsen

IKKE OVERRASKET: Tidligere Chelsea-spiller Erland Johnsen er ikke overrasket over at José Mourinho er ferdig i klubben. Her i duell med Manchester Uniteds Mark Hughes under FA Cup-finalen i 1994.

Foto: GERRY PENNY/EPA / Scanpix

– Det var ikke helt uventet. Han har ikke hatt gode resultater så langt i sesongen, og når du begynner å kritisere egne spillere går du på en tynn line, og den røk i dag. Så jeg er ikke så veldig overrasket, gjentar han.

– Skjøt seg selv i foten

For etter tapet for ligaleder Leicester denne uken klarte ikke Mourinho å holde igjen. I intervjuet etter kampen uttalte han at han følte seg forrådt av spillerne.

– Jeg føler arbeidet mitt ble forrådt. Jeg jobbet fire dager med forberedelsene, jeg forberedte spillerne på alt og visste hvor de (Leicester) ville være farlige, sa han da.

Det tror Johnsen ble avgjørende.

– Jeg tror han skjøt seg selv i foten da han begynte å kritisere egne spillere, sier den tidligere stopperen som selv står oppført med 145 kamper for blåtrøyene.

Takk for sist for Ranieri

Og kanskje var det skjebnens ironi at Claudio Ranieri ble mannen som ga Mourinho det endelige nådestøtet.

For i 2004 var det nettopp Mourinho som tok over da Ranieri ble sparket som Chelsea-manager.

Nå blir Ranieri hyllet for bragden han har gjort med lille Leicester, mens Mourinho må ut på jobbmarkedet etter å ha fått sparken i Chelsea for andre gang.

– Var det en riktig avgjørelse å sparke ham?

– Det vil tiden vise. Men han har ikke blitt en dårligere manager over natta. Han hadde jo senest suksess i fjor. Jeg synes det er vanskelige å svare på, jeg skulle gjerne sett at han fikk sjansen lenger. Jeg liker Mourinho, men det har blitt mye av ham i år. Mye fokus på seg selv, og kritikk av spillere tror jeg har slått i retur på ham, sier Johnsen.

Artikkelen fortsetter under bildet

SOCCER-ENGLAND-CHE-MOURINHO/ A man believed to be Jose Mourinho covers his face under a hoody as he is is driven out of Chelsea's training, in Cobham southern England

SKJULTE ANSIKTET: José Mourinho forlater Chelseas treningsfelt etter å ha fått sparken som manager for London-klubben.

Foto: PETER NICHOLLS / Reuters

– Klopp hadde vært perfekt

Dermed er det slutt for Mourinho i London - bare sju måneder etter at han ledet klubben til topps i både Premier League og i ligacupen.

Nå seiler Guus Hiddink opp som den store favroitten til å ta over roret på Stamford Bridge. Også han med en fortid i klubben.

– Jürgen Klopp hadde nok passet bra, men han er jo opptatt nå. Men jeg tror også Hiddink kan passe laget bra, avslutter Johnsen.

.

Siste nytt

 • Tyskland vant – Forfang disket

  Norge var lenge med å kjempe om en pallplass i lagkonkurransen fra polske Zakopane, så ble Johann André Forfang disket. Etter trøbbel med dressen, fikk ikke Forfang hoppet sitt andre hopp, og den norske pallsjansen var ødelagt. Tyskland vant foran Østerrike og Polen.

  Forfang
  Foto: Geir Olsen / NTB scanpix
 • Bjørnstad utenfor pallen

  Espen Bjørnstad klarte ikke å kopiere gårsdagens andreplass i kombinert i estiske Otepää. Han endte på fjerdeplass, men var med i tetkampen hele tiden. Franz-Josef Rehrl fra Østerrike vant, som i går. Jarl-Magnus Riiber ble nummer seks.

  World cup Nordiske grener Lillehammer
  Foto: Geir Olsen / NTB scanpix
 • Sterk norsk stafettinnsats

  Frankrike vant dagens skiskytterstafett fra tyske Ruhpolding. Tiril Eckhoff gikk en sterk tredje etappe, og tok sekunder på Frankrike i tet, men luka var for stor. Norge ble med det nummer to. Tyskland tok tredjeplassen.

  Germany Biathlon World Cup
  Foto: Matthias Schrader / AP

Sendeplan

Kl. Program Kanal
VM håndball menn: Danmark - Ungarn