– Skal være frimerke på Dario

HOLMENKOLLEN (NRK): Slik skal Petter Northug sikre andreplassen i verdenscupen.

Petter Northug

SLITEN NÅ: Det tærer på kreftene for Petter Northug, som likevel er klar for en siste kraftanstrengelse.

Foto: Nesvold, Jon Olav / NTB scanpix

VM i Falun ble en knallsuksess. Fire gullmedaljer kunne Petter Northug til slutt ta med seg hjem, etter å ha avsluttet med seier på en av de mest sugende femmilene etter at fellesstarten ble innført.

Lørdag er det igjen femmil, denne gangen i Holmenkollen. Northug har vunnet Kollen-femmila to ganger før, i 2010 og 2011 (VM).

Om han har krefter – fysisk og mentalt – til å gjøre det igjen, er han usikker på. Men han har en ekstra motivasjon for å gå gjennom kjellergulvet en siste gang denne vinteren.

Northug vil holde Dario Cologna bak seg i verdenscupen sammenlag.

Leder med 33 poeng

Martin Johnsrud Sundby har allerede vunnet cupen sammenlagt. Men i kampen om andreplassen er det jevnt.

Før det siste løpet har Northug 954 poeng. Cologna har 921.

I løper av dagen er det mulig å dra inn hele 190 poeng. Vinneren får 100 poeng. I tillegg deles det ut totalt 90 poeng fordelt på seks spurter.

– Jeg har den fordelen at jeg leder med noen poeng, så da trenger jeg ikke være den som angriper. Jeg kan heller se hva han gjør og forhåpentligvis være litt frimerke på han, sier Northug.

Sundby går for sin første seier

Det Northug ikke sier, men som er et faktum, er at Cologna har vært vesentlig svakere i skøyting enn i klassisk denne vinteren. Lørdag skal det skøytes.

Mens Northug skal kjempe for sammenlagtplasseringen, har verdenscupvinner Martin Johnsrud Sundby en helt annen motivasjon.

Han har vært på pallen i Holmenkollens 50-kilometer tre ganger på rad. Men seieren mangler.

Om han er tilbake på et nivå som gjør at han kan kjempe om seieren, vet han ikke.

– Det er umulig å si, sier Sundby til NRK.

Siste nytt

 • Quintero-perle sikret River trofeet

  Det har vært mye bråk rundt årets Copa Libertadores-finale. Søndag ble den endelig spilt, i Madrid. Kampen gikk til ekstraomganger etter Benedetto- og Pratto-scoringer, og der fikk Boca rødt kort. Da klinket Juan Quintero til med strak vrist. Ballen smalt via tverrliggeren og i mål. Boca kastet keeperen frem, og Martinez scoret 3-1 i åpent nett. River Plate er årets Libertadores-mestere.

  Quintero
  Foto: Javier Soriano / AFP
 • Elverum med sjokktap mot bunnlag

  Elverum gikk på en skikkelig håndballmine med 29-30-smellen borte mot Nærbø. Søndagens seriekamp bød på hele tre røde kort. – Vi er for dårlige, rett og slett, sa trener Michael Apelgren til Østlendingen.

  Mesterligaen i håndball : Elverum - Orlen Wisla Plock (Polen)(28-30)
  Foto: Geir Olsen / NTB scanpix
 • Real slo tabelljumboen 1-0

  Real Madrid imponerte ikke i 1-0-seieren over lilleputten Huesca. Bare en tidlig scoring fra Gareth Bale holdt liv i gulldrømmen for giganten fra hovedstaden. Han klemte til med en volley etter åtte minutter, og det holdt så vidt mot tabelljumboen.

  Gareth Bale
  Foto: Alvaro Barrientos / AP

Sendeplan

Kl. Program Kanal