Hopp til innhold

– Skal ikke si hva som ble sagt

PRAHA (NRK): Samlinga startet med et oppklaringsmøte. Nå må det norske landslaget stå samlet. Ellers ryker VM-drømmen.

Tettey

SNAKKET SAMMEN: Alexander Tettey, Haitam Aleesami, Joshua King og resten av landslaget hadde litt å rydde opp i etter forrige landslagssamling.

Foto: Ruud, Vidar / NTB scanpix

Laster innhold, vennligst vent..

De framsto som en litt splittet gjeng etter tapet for Aserbajdsjan og nestenulykken mot San Marino. Uttalelser i media fra enkelte spillere kunne tyde på uro i rekkene.

Derfor startet samlinga før fredagens VM-kvalifiseringskamp mot Tsjekkia med en aldri så liten samling i bånn, bekrefter Alexander Tettey overfor NRK.

– Så klart har vi hatt møte og pratet om det, sier Norwich-spilleren.

– Men jeg skal ikke stå her og si til deg hva som ble sagt, fastslår han.

– Litt kaos

Tettey hevder det som skjedde ikke har påvirket oppkjøringa til Tsjekkia-kampen, men erkjenner at også spillerne følte på at noe ikke var helt som det skulle.

– Vi merket at det var litt kaos. Eller kaos vil jeg ikke si, men pressen gjorde at det ble mye skriveri og sånn og sånn og sånn. Men på denne samlingen har vi ikke merket noe. Det har vært fredelig, sier Tettey.

På meietreffene som har vært i Berlin og Praha denne uka, har ikke uttalelser fra spillere vitnet om noe som helst tilløp til intern strid. Tvert imot vitner intervjuene om at de nå er ekstremt opptatt av ikke å skape grobunn for negative oppslag.

Selv velger Alexander Tettey å besvare en rekke av NRKs spørsmål med «ingen kommentar». Deriblant spørsmål om hans egen landslagsframtid.

– Ingen kommentar

Tettey har vært åpen på at han vurderer å gi seg på landslaget. Når NRK spør om utfallet av kampen mot Tsjekkia kan påvirke avgjørelsen, svarer han:

– Jeg tenkte på at det spørsmålet skulle komme. Det ble litt styr om det sist gang, så av respekt for laget og at jeg selv er her nå, velger jeg å si ingen kommentar til det.

– Så tankeprosessen foregår inne i hodet, men du vil ikke snakke om det?

- Ingen kommentar. Det er kamp fredag, og all energien går til det. Det er en viktig match og vi må gjøre vårt beste for å ta tre poeng, fastslår Alexander Tettey, som trolig starter på sentral midtbanen for Norge.

– Vi må luke bort å slippe inn mål. Vi må ha defensiv disiplin, samtidig som folk som skal være offensive må være på hugget og ha en bra kamp, analyserer Tettey.

Kampen starter klokka 20.45, du hører den på NRK P1.

Laster innhold, vennligst vent..

Siste nytt

  • Helseth og Kavlie rett til finale i ro-EM

    Thea Helseth og Inger Kavlie rodde Norges dobbeltsculler til heatseier og booket finaleplass på EMs første dag.

    Den nykomponerte duoen fikk tiden 6.51,81 og vant det andre heatet med over ett sekunds margin på Romania.

    Resultatet betyr at Helseth og Kavlie slipper å ro oppsamling og kan se fram mot søndagens A-finale i ungarske Szeged.

    Nylig var Helseth på pallen med Jenny Rørvik i verdenscupen, men i EM ble Rørvik byttet ut med Kavlie. Trioen kjemper om to plasser i båten i OL. (NTB)

    sq1_1fpr_pQ
    Foto: NTB
  • TV 2: Patrick Thoresen sier ja til å spille for Norge i ishockey-VM

    Det bekrefter hovedpersonen selv til TV 2.

    Thoresen sier han og landslagssjef Tobias Johansson har hatt tett kontakt den siste tiden.

    – Det har tent en liten glød i meg. Jeg kjente for to, tre år siden at jeg var ferdig med landslaget og at jeg hadde gjort mitt. Men nå har jeg har hatt en veldig god sesong i en alder av 40, og når landslagsledelsen ser noe i meg, og sier jeg kan bidra med noe både på og utenfor isen, så vekker det noen følelser jeg trodde var borte, sier han til TV 2..

    Thoresen ga seg på landslaget før VM i 2022, men har nå snudd.

    Patrick Thoresen
    Foto: Carina Johansen / NTB
  • Tenåring pågrepet etter terrormelding mot Paris-OL – ville dø som en martyr

    En 16 år gammel gutt har blitt arrestert i Frankrike etter at han skal ha planlagt en terrordåd under OL i Paris.

    Tenåringen skal ha fremmet et budskap i sosiale medier om at han ved hjelp av et selvmordsbelte ønsket å dø som en martyr under de olympiske lekene i Frankrike denne sommeren. Gutten skal ha truet med å sprenge seg selv i luften.

    16-åringen ble arrestert tirsdag som følge av terrormeldingen, ifølge AFP. Deretter skal det ha blitt iverksatt etterforskning av saken.

    Under en ransaking av foreldrenes hjem ble det oppdaget håndskrevne papirer der tenåringen hadde lovet troskap til den islamske staten, har en politikilde sagt til AFP. Den samme kilden har informert om at tenåringen skal ha innrømmet å ha planlagt en terrorhandling ved hjelp av pistol eller selvmordsbelte.

    Arbeidet med å fastslå tenåringens eksakte intensjoner pågår fortsatt. Frankrikes sikkerhetstjeneste (DGSI) gjennomfører en etterforskning.

    Frankrike er vertskap for de olympiske lekene i Paris fra 26. juli til 11. august. I mars hevet regjeringen beredskapsnivået til det høyeste nivået.

    (©NTB)

    BFo3Dgwqg8I
    Foto: AP

Sendeplan

Kl. Program Kanal